mrb benim internet bağlantım 20 dk da bir kopuyor ve modemi açıp kapadıktan sonra internet bağlanıyor ama bu olay aynı aralıklarla sürekli devam ediyor.bu sorunuma yardımcı olursanız sevinirim.
internet bağlantısı aralıklarla kopouyor
- 1
- 2
sorunun tam olarak neden kaynaklandığını anlamamız için biraz daha ayrıntılı bilgi verebilir misin... örneğin bağlantı kesildiğinde modem üstündeki ADSL ışığı sönüyor mu...yada bağlantı kesildiğinde pc Ağ Kablosu takılı değil diye uyarımı veriyor... kesilmeler telefonun çalması ile eş zamanlı mı oluyor...başka bir pc örneğin bir laptop bağlayıp aynı sorunun ondada olup olmadığını kontrol ettin mi ??
mrb az önce airties müşteri hizmetleriyle görüştüm.hizmet protokolünü PPPoE yapmamı istediler bende öyle yaptım.sorunuma gelince internet bağlantım kesilince modemin ışıkları yanar vaziyette kalıyor hep.modemi açıp kapayınca internet geliyor.bu arada pc ağ kablosu takılı değil veya herhangi bir uyarıda çıkmıyor.sadece bağlantı kopuyor ve hiç bir uyarıda çıkmıyor.ttnet bağlantımda bir sorun olmadığını airties ise protokol ayarını PPPoE yaparak çözüm bulucağımı belirtti.
modemim kablolu airties rt 102 modeli.ve bu modemin vista desteği yok sorun burdan kaynaklanıyor olabilirmi.yardımların için çok teşekkürler.
protokol ayarın PPPoE olmasaydı zaten şimdiye kadar nete bağlanamazdın...bağlantı kesildiğinde modem ışılarının tamamı yanıyorsa bu modem ayarları yada TTnet ile alakalı bir sorun olmadığını gösterir..ağ kablosu takılı değil diye uyarı vermiyorsa ethernet kartı yada kablonda sorun olmadığını gösterir...aklıma gelen iki seçenek kalıyor...yaa internet bağlantını kesen bir virüs durumu war...yada telefon hattını modeme bağladığın kablo üzerinde küçük bir kutu olur spilitter mı neydi öyle bişe istersen onu bir değiştir...
çok hızlı cevapların için gerçekten teşekkür ederim.öncelikle modem ayarlarında hizmet protokolü PPPoA olarak bugüne kadar internete bağlanıyordum.ama dediğim gibi airties müşteri hizmetleri bunu PPPoE olarak değiştirmemi istedi ve bende değiştirdim.şuana kadar bir sorun yok ve umarım bu küçük ayar sorunumu çözer.eğer sorun çözülmezse virüsten şüphelenebilirim.
PPPoE DE bir işe yaramadı ve az önce bağlantım yine koptu.windows yardım konularında bir konu dikkatimi çekti.eğer aralıklarla internet bağlantınız kopuyorsa ağ bağlantılarını açıp özellikler dedikten sonra yapılandırı tıklayıp Güç Yönetimi sekmesinde, Güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın onay kutusundaki işareti kaldırın ve Tamam'ı tıklatın diye bir seçenek var.bilgisayarım masaüstü ve bu seçenek işime yararmı acaba.
arkadaşım modemin firmware ini güncellemeyi dene çoğu zaman sorunu çözer
yok o seçenekle bir alakası olduğunu sanmıyorum..orada aygıt olarak geçen donanım dahili modemdir büyük ihtimal...bana sorarsan öncelikle bir spliter'ı değiştir ne olduğunu biliyorsun zaten...birde virüs şıkkını gözen geçir olası tüm sorun ve çözümlerini yazdım zaten aklıma gelen :D
çok teşekkürler yardımların için ama sorunu bir türlü çözemedim.ve bağlantım yine kopuyor.ne yapıcağımı şaşırdım inanki.bir aydır bu sorunla uğraşıyorum.adamakıllı internete yarım saat bağlansam dua etcem.ad-aware pro ile sistemi taradım ama bişey bulmadı.modemin vista desteği yok o yüzden driverını yüklemedim bu sorun yaratmış olabilirmi.senide yordum kusura bakma.
yok eğer modemi usb üzerinden bağlamıyorsan bu tür modemlerde gelen olarak driver problemi yaşamazsın...ilk cevabımda network hattını başka bir pc ile test et demiştim yakınlarında birinin bir laptop'ı falan farsa senin makinana bağladığın kablo ile birde ona bağlarsın aynı şekilde koparsa sorun senin pc'den mi modemden mi anlaşılır...
Aynı dert bendede vardı internetim her yarım saat te bir kesiliyordu modeme reset atmadan da düzelmiyordu ne kadar virüs tarattırması yapsamda düzeltemedim sonradan aklıma youtube girmek için yüklediğim anti sansür yazılımı geldi onu kaldırdıktan sonra problemim düzeldi seninkide belki böyle bir yazılım yüzündendir son zamanlarda yüklediğin programları bir gözden geçirmeyi dene
bağlantıda 1den çok telefon kullanıyorsanız bunu 1 e düşürmenizde fayda var birde switche baglı olan kablolarda temassızlık olabilir onlarıda kontrol etmeni tavsiye ederim
at formatı düzelecektir ha ben atmam diyorsan sen bilirsin aama en iyi çözüm format
Bende de bazan hava yağmurlu veya kapalı olduğu zamanlarda kesilme yapıyordu. Ama Link (ADSL) lambası da yanıp sönüyordu. Arasıra yine yapıyor. Bina içi telefon tesisatından olduğuna kanaat getirdim. Çünkü ttnet hattımın çok temiz olduğunu hiç bir problem olmadığını söylüyordu. Malum bina içi tesisattaki ek yerlerinde zamanla oksitlenmeler oluyor bu da hızı düşürüyor ve bazan da kesilmesine sebep oluyor. Modemin vista desteği olmaması hiç önemli değil. Zira ben 2004 yılında aldığım ZOOM X4 modemle masaüstü kablolu, vista yüklü laptopu da (router aracılığı ile)kablosuz bağlıyorum hiç bir problem yok. Ayrıca bu tür kesilmelere telsiz telefonlar, paralel hat çekmeler, faks cihazları da yol açıyor. Aklında bulunsun.
herşeyden önce düzeyli bir şekilde yardımlarını paylaşan herkese teşekkür ederim.şuanda yine aynı problemle muzdarip haldeyim.errhan kardeşin dediği gibi youtube vb. sitelere girmek için youtube jacker diye bir program kullanıyordum uzun zamandır ve bu programı kullandığımdan beri bu problemi yaşadığımı farkettim.sanırım bu programı kaldırınca sorunum çözülücektir.ama suç bende değil başbakanda çünkü youtube sitesine ben giriyorum sizde bi çakallık yapıp girin demişti bende girdim ama girmez olaydım :)))
evet arkadaşlar hattımı bozan sorunu buldum.youtube jacker programını kaldırdım ve sorunum çözüldü.dün geceden beri fikir veren herkese çok teşekkür ederim.chip üyelerinin ne kadar bilgili olsuğunu tekrar gördüm.
evet arkadaşlar hattımı bozan sorunu buldum.youtube jacker programını kaldırdım ve sorunum çözüldü.dün geceden beri fikir veren herkese çok teşekkür ederim.chip üyelerinin ne kadar bilgili olsuğunu tekrar gördüm.
müjdeeee!!! evet arkadaşlar bir saatlik huzurum sona erdi ve aynı sorunları yaşamaya başladım.of offfff.
Sadece youtube jacker i kaldırmak yeterli olmaz c:windows\system\drivers\etc klasörünün içinde imhost.som dosyası var onun içini boşaltman gerekiyor her ihtimale karşı yedeğini alıp içindekileri sil aynı sorun anti sansürde başıma gelmişti ondan sonra youtube jacker kurdum yine aynısı oldu internetim belli aralıklarla kesilmeye başladı artık youtube için vtunnel'i kullanıcam .
ultrasurf programını indirdim ama nod32 truva uyarısı yaptı.
- 1
- 2