İnternet bankacılığı dosyası

CHIP Online
08-05-2008, 13:53   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

CHIP Online araştırdı: İnternet bankacılığındaki güvenlik sorunları, nelere dikkat etmeniz gerekli?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/inte ... i-dosyasi_6784.html

İnternet üzerinden hesap bakiyesini sorgulamak veya havale yapmak gibi parasal işlemler sanıldığı kadar güvenli mi? İnternet bankacılığındaki güvenlik sorunlarını ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini araştırdık.

Bankacılık işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmek çoğu insan için artık çok doğal. Bunu desteklemek için finans kurumları ve bankalar kullanıcılarına birçok kolaylık sağlıyor. İnsanlar internet bankacılığı hizmetinden yararlandıklarında bankaya kadar yorulmak, park yeri aramak gibi dertleden kurtuluyorlar. Sadece çok özel durumlarda şubeye bizzat gitmek gerekebiliyor ki bu çok nadir rastlanan bir durum. Türkiye'de internet bankacılığı şu an için Avrupa'daki kadar yaygın değil ama sürekli bir gelişim içinde. Avrupa ülkelerinde nüfusun dörtte üçü bankacılık işlemlerini internet üzerinden yürütürken, Türkiye'de bu oran çok daha az.

Tabii internet bankacılığı ve internet üzerinden alışveriş gibi kavramlar her geçen gün daha da yaygınlaşınca, güvenlik konusu önem kazanmaya başladı. Bunun nedeni, gazete ve televizyonlarda sıklıkla gördüğümüz internet üzerinden yapılan soygun haberleri. Bilgisayar korsanlarının kurbanların banka hesaplarına sızıp onları soyup soğana çevirdikleri soygun vakalarında ön plana çıkan fikir internet bankacılığının güvensizliği. Akla, "Kullanıcılar hiç mi risk oluşturmuyor?" sorusu gelebilir.

Sorunun cevabı: Kullanıcılar zaten çok az olan güvenlik kurallarına uymadıkça, risk faktörü inanılmaz boyutlara ulaşabiliyor.


Tüm konu: İnternet bankacılığı dosyası


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Internet bankacılığı kullanırken ne gibi güvenlik önlemleri alıyorsunuz?

Optimum
08-05-2008, 15:18   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
73 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Kendi tedbirlerimi yazmadan önce belirtmek istediğim en önemli konu şudur. Eğer orta seviye üzeri bilgisayar bilginiz yoksa ve lisanslı iyi bir güvenlik yazılımınız yoksa kesinlikle bankacılık işlemlerini internetten kullanmayın.
Ayrıca bi çok virüs programı tek başına maalesef keyloggerları görmüyor buna Kaspersky 2008 dahildir. Bu yüzden norton 2008 dışında antivirüs alacaksanız Firewallı sürümlerini alın. (Yaklaşık 50-60 USD)
Lütfen en iyisi bu gibi cevaplar yazmadan önce kendi resmi sitelerinden içeriklerini okuyun.

internet bankacılığında en dikkat ettiğim şeylerin başında kendi bilgisayarım dışında başka bilgisayardan işlem yapmıyorum.

Mümkün olduğunca Firefox tarayıcı kullanıyorum. Çünkü sahte siteleri bulmada en iyisi o ve activex kullanmıyor.

Kablosuz bağlantılardan kesinlikle işlem yapmıyorum ve sık sık sistemimi kontrol ediyorum.

ve son olarakda bankamatikleri ve telefon bankacılığını kesinlikle kullanmıyorum.

Bunların dışında Eft ve Havale işlemlerinde telefona şifre gelmesini sağlayarak artı bir güvenlik sağlıyorum.

Umarım kimse internet bankacılığında mağdur olmaz.

bademgoz
08-05-2008, 18:26   |  #3  
bademgoz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
352 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

genelde internette bankacılık ile ilgili yazdıklarınız doğru bende bunları yapıyorum bazı bankaların siteleri daha güvenli cep telefonundan sms gönderip onay kodu istiyorlar bu çok güzel şifrematikler var buda iyi yinede dikkatli olmak lazım sürekli güncel olmak lazım bu konuda her gün bir şey çıkıyor bunları takip etmek gerekir diye düşünüyorum

falcon12345
17-10-2008, 15:33   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

İnternet Bankacılığı Kullanımı ve Güvenliği:

-