İnternet bitmiyor dert (:

punisher16
01-08-2009, 14:20   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
42 mesaj

Slm arkadaşlar 3 problemim var inşallah çözersiniz ;

1. internet çoğu zaman yok olduğu zaman da mesela rapidshare a sn de 24 kb atıyor en fazla (!) internet çok yavaş ayrıca bu neden kaynaklanıyor virüs var diyeceksiniz büüüüüyüüük ihtimalle nod32 her zaman açık arada tarattırıyorum birşey bulamıyor (Not: format attıktan sonra 1 hafta içinde bozuluyor kendi kendine formatı servis atıyor).. TTnet i aradığımda 192.168.1.1 mi ne böyle biryer veriyor dediklerini yapıyorum 2 dk geliyor sonra kaçıyor (: bi daha arıyorum başlattan açtırıyor interneti geliyor gidiyor zaten arada bir geliyor herhalde o dediğinde denk geliyor yaptım zannediyor :D:D

2. bilgisayarım çok yavaş format attırdım hızlıydı 3-4 gün sonra yavaşlamaya başladı acaba içine toz mu doluyor bilgisayar masası var ve kasa kutu gibi bi yerde toz fazla dolmaz diyorum toz doldu diyelim açmaya korkuyorum eğer bozulursa babamın dilinden kurtulamam da (:

3. Cd sürücüm dolu Cd leri okuyor boş Cd leri takınca bir eylem yapmıyor :S  oda sağlamdı birden bozuldu zaten okuduğu zamanda yazdırırken yarıda çıkarıyordu (:

İnşallah bu sorunlarımı çözebilecek deneyimli biri vardır (: yoksa ya arıcam TTnet düz ara küfür etcem yada kırcam kurtulcam (: ilk 2 sorun çok önemli (:

trakyali86
01-08-2009, 14:41   |  #2  
Taze Üye
8 mesaj

1.internetin yavaşsa önce modem markanı soyle sonrada nelerin açık oldğunu msn vesaire gibi format isteyen ne xp mi modemmi

2.format attıktan sonra en kısa sürede cclean i yükle sonra defrag programı yükle ve diski defrag ettirki hızlansın kullanıma bağlı dağınıt dosya yüklemesi yavaşlatıyor

3.şimdi boş cd de ne yapmasını istiyorsun onu anlamadım nero ilemi yazıyorsun tahminen cd lazeri tozlandı yada güç yetmiyor cd den pc ye dosya yuklerken kesilyorsa teracopy programını öneririm durdur başlat ve pause özelliği var yavaş yavaş yüklersin

prison
02-08-2009, 01:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
585 mesaj

1.büyük ihtimalle modeminde problem var başka modem takıp deneyebilirsen daha iyi anlarsın yada formatı normal değil yada uyumsuzluk sorunun var..
2.pc ne program yüklerken oyun felan çok fazla yükleniyorsan vede kasan iyi değilse doldukça yavaşlar ve ayrıca temp leri de dolup yavaşlatır..bu durumda cclenear ı yükle arada bir temizlik yap faydası olacaktır..

01apachi
02-08-2009, 01:48   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj
Alıntı: punisher16  
Slm arkadaşlar 3 problemim var inşallah çözersiniz ;

1. internet çoğu zaman yok olduğu zaman da mesela rapidshare a sn de 24 kb atıyor en fazla (!) internet çok yavaş ayrıca bu neden kaynaklanıyor virüs var diyeceksiniz büüüüüyüüük ihtimalle nod32 her zaman açık arada tarattırıyorum birşey bulamıyor (Not: format attıktan sonra 1 hafta içinde bozuluyor kendi kendine formatı servis atıyor).. TTnet i aradığımda 192.168.1.1 mi ne böyle biryer veriyor dediklerini yapıyorum 2 dk geliyor sonra kaçıyor (: bi daha arıyorum başlattan açtırıyor interneti geliyor gidiyor zaten arada bir geliyor herhalde o dediğinde denk geliyor yaptım zannediyor :D:

büüüüüyüüük ihtimalle virüs var.. diğer partisyonlarıda format esnasında yavaş biçimlendirin. görev yöneticinizin işlemler kısmında  bellek kullanımlarına göz atın..
Alıntı: punisher16  
2. bilgisayarım çok yavaş format attırdım hızlıydı 3-4 gün sonra yavaşlamaya başladı acaba içine toz mu doluyor bilgisayar masası var ve kasa kutu gibi bi yerde toz fazla dolmaz diyorum toz doldu diyelim açmaya korkuyorum eğer bozulursa babamın dilinden kurtulamam da (:
bu sorunuzda ısınmadan kaynaklanıyor diyecektim fakat 3-4 gün hızlı sonra yavaş ifadesi beni yine virüs olduğu kanaatine...

sonuç olarak; farklıbir virüs tarayıcı ile tarama yapın, tavsiyem kaspersky.

Son Düzenleme: 01apachi ~ 02 Ağustos 2009 01:49
tuana09
02-08-2009, 12:59   |  #5  
Yıllanmış Üye
213 mesaj

Benim dikkatimi, "internet çoğu zaman yok, olduğu zamanda çok yavaş" ibaresi çekti. Çünkü aynı sorun birzamanlar bendede vardı. Haftada 2-3 defa müşteri hizmetlerini aradığım oluyordu ama fayda vermedi.Ta'ki telekom görevlisi, modeminizi direkt hatta bağlayın birde öyle deneyelim diyene kadar.
Direkt hatta bağladığımda gördümki bir sorun yok. Kablonun yeni olmasına rağmen, ara kabloda kopukluk olduğu için internetin sürekli gittiği anlaşıldı.Yeniden kablo aldım ve şimdi gayet sorunsuz internete giriyorum.
Bazen splitter'ler bozuk oluyor temas yapmıyor. Önce bunları bir kontrol etseniz.  

trakyali86
02-08-2009, 15:19   |  #6  
Taze Üye
8 mesaj

arkadaş bakmıyor galiba foruma sorulara cevap versede yardım etsek

punisher16
06-08-2009, 21:07   |  #7  
OP Yeni Üye
42 mesaj
Alıntı: tuana09  
Benim dikkatimi, "internet çoğu zaman yok, olduğu zamanda çok yavaş" ibaresi çekti. Çünkü aynı sorun birzamanlar bendede vardı. Haftada 2-3 defa müşteri hizmetlerini aradığım oluyordu ama fayda vermedi.Ta'ki telekom görevlisi, modeminizi direkt hatta bağlayın birde öyle deneyelim diyene kadar.
Direkt hatta bağladığımda gördümki bir sorun yok. Kablonun yeni olmasına rağmen, ara kabloda kopukluk olduğu için internetin sürekli gittiği anlaşıldı.Yeniden kablo aldım ve şimdi gayet sorunsuz internete giriyorum.
Bazen splitter'ler bozuk oluyor temas yapmıyor. Önce bunları bir kontrol etseniz.  
Bu yöntemi müşteri hizmetleri banada söyledi yaptm ve başta normal geldi fakat yine gitti (: telefon kablosuz olmasındandır diye böyle birşey yaptırmıştı onu da söyleyeyim. telefondan modeme kablo mesefasi fazla belki de ondan oluyor dur çünkü nerden baksanız arada 4-5 metre vardır :D

Modemim markası :
Pikatel airmax-101 
kablosuz modem ama ben kablolu kullanıyorum (: ilk modem geldiğinde wlan ışığı yanmıyordu ve internet yoktu bende yeniden yükleyeyim dedim modemi sonra yanmaya başladı ama sonuç 0 :D
birde dikkatimi çeken çoğunlukla hata İP de çıkıyor msn sorun giderici de google u açtığımda bazen dns hatası diyor (: neler neler yapıyor çözemedim :D

disket sürücüme gelince mesela dolu Cd aldım takıyorum film örneğin sonuna kadar izleyebiliyorum :D ama boş Cd ye birşey yazdıramıyorum (nero yada E farketmiyor) başta boş cd yi taktığımda boş cd penceresi geliyordu birşeyler atıyordum yazdırırken yarıda Cd yi çıkarıyordu :S sonra boş cd yi taktığımda hiç tepki vermemeye başladı birgün sinirden kasaya bi tepki vercem ama neyse :D

virüs diyen arkadaşa gelince bu virüs birtek bende mi sorması ayıptır :D bilgisayarda kullandığımız yerler belli :
msn facebook mynet       yok +18 sitelere girsem yine sorun virüstedir diyeceğim (: 

5 gündür giremiyorum çünkü bilgisayara ne zaman oturursam internet olmadığı için 1 saat oyun oynuyorum kalkıyorum internet kafeye gitme fırsatımda olmadı k.bakmayın

punisher16
06-08-2009, 21:10   |  #8  
OP Yeni Üye
42 mesaj

he bu arada unutmadan birşey daha ekleyeyim örneğin bir internet explorer açtım facebooka girdim sayfa açık videoları izleyebiliyorum yenileyebiliyorum 2. interneti açıyorum internet yok diyor :D delirmemek elde değil internet olanda yeni sekme açıyorum oluyor bi zaman sonra oda gidiyor :D