İnternet esrardan daha zararliymis!!!!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
lazrailefsanesi
27-05-2005, 08:50   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,393 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

Az önce okudugum haberi sizlede paylasmak istiyom.En ilgimi ceken yerinden vermeye baslıyom haberin tamamını merak eden
Tıklasın->>;

.......Alıntı.......(tatlı sonda lütfen sonuna kadar okuyun,haber ciddi bir haberdir,olaylar gercek )

.......için için bunlara üzülürken aslında çok da sıra dışı olmadığımı öğrendim. İlk ibret belgesi, HP tarafından TNS adlı araştırma şirketine yaptırılan bir çalışma. İnternet kullanan ofis çalışanları arasında yapılan bu araştırmaya göre neredeyse her üç çalışandan ikisi iş saatleri dışında ve tatilde de e-postalarını kontrol ediyormuş. Yarısı, gelen mektupları bir saat içinde cevaplıyormuş. Beşte biri bir mesaja cevap vermek için karşısındakiyle sohbeti kesiyormuş. Her 10 çalışandan dokuzu
yüz yüze sohbet ederken e-posta ya da kısa mesaj yazmayı kaba bulurken onda üçü bunu bir çalışkanlık göstergesi olarak algılıyormuş.
Londra Üniversitesi psikiyatristi doktor Glenn Wilson, 80 klinik deneyin ardından daha da ilginç bir sonuca varmış: işyerinde elektronik mesaj trafiğiyle boğuşanların IQ seviyesi 10 puan düşüyormuş! 10 puan, bütün bir gün uykusuz kalmaya eşit. Esrar içmenin yarattığı kaybınsa iki katından fazla. Mesajları kontrol etme ve cevaplama takıntısı tedavi edilmezse çalışanın performansını düşürüyor ve zihnini bulandırıyormuş. İşin acı yanı bu IQ düşüşü erkeklerde kadınlardan daha fazla oluyormuş.
Finlandiya'nın bilgisayar bağımlılarının askerlik görevini üç yıl ertelemesine şaşmamak gerek.
Bu serinin en korkunç haberiniyse sona sakladım. 54 yaşındaki Childress H. Wanamaker, ABD'nin New York şehrinde bir yeni medya şirketinde muhasebe müdürü olarak çalışmaktadır. En büyük korkusuysa internette takip ettiği 48 tartışma grubundaki olaylardan geri kalmaktır. Bilgisayar başından asla kalkmadığı için zamanla yemeklerini de aksatmaya başlar. 26 yıllık karısı yemeklerini tepsiyle önüne getirir ama bu bile onun ellerini klavyeden kaldıramaz. Kayıtlarına göre Wanamaker tartışma gruplarına ortalama her iki dakikada bir mesaj yazar. Oğlu Lucian'ın onu kaldırmak için arabasının çalınmakta olduğunu söylemesi bile Wanamaker'ı kıpırdatmaz. Raporlara göre son dönemlerde ilgili ilgisiz her tartışmaya dalarak laf yetiştirmeye başlar. Buna ek olarak bu forumların içinden 15 bin 250 kişiyle de düzenli olarak mesajlaşır. 375 blog sitesini takip ederken bir de kendi blog sitesini kurmaya kalkar.
Sonunda Wanamaker evinde bilgisayarı başında açlıktan ölmüş olarak bulunur! İnternetin en derin yan etkisi olarak tarihe adını yazdırarak aramızdan ayrılır. Üstelik forumlarda hâlâ adı geçiyor. Ne yazık ki cevap veremiyor.
Allah rahmet eylesin, 'huzur' içinde yatsın. Gözü arkada kalmasın, nöbeti devralacağım yakında...

Raziel
27-05-2005, 12:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
936 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

ne diyeyim bilmemki

silas
29-05-2005, 14:03   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
113 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Oldukça ilginç ve kayda değer görüşler..