aapociapo
birader sende bu forumun yöneticisi olarak pek bi agresifmişsin ki birader diye başlamışın nefret ederim diye bitirmişsin sadece kullandığım tarayıcıyla ilgili fikrimi belirttim ilk mesajda ie daki bir sorunun nasıl düzeltileceğini yazmış arkadaş bende bunun üzerine yazdım yazdıklarımı ayrıca senelerce kullandığım tarayıcının nasıl çalıştığınıda bilirim 8 de yeni özellikler mi eklemişler kalsın ben almayayım bunca senedir neredeydiler?
Hayır arkadaşım, "Kullandığın" değil, "hiç kullanmadığın" tarayıcı ile ilgili fikir belirtmişsin. IE8'i kullanmamışsın ve fikir belirttin. Yazılımların Beta'sının ne anlama gelmediğini varsayıyorum. Neyse sana yeni bir haber. IE8 finalin, bırak beta'yı RC1'den sonraki hız, işleme ve farklarının listesi çok çoook uzun. Agresifmiymişim? Senelerdin "tuttuğun" tarayıcının nasıl çalıştığını da pek bilmiyormuşsun demek ki. Çünkü senelerdir aynı tarayıcıyla çalışmıyorsun. O kodlar sürekli yenileniyor. Bak bakalım kullandığın tarayıcının sürüm numarası ne zaman çıktı.
Hadi sana biraz tarih dersi o zaman: Methettiğin özellikleri ilk senin tarayıcında mı geldi? Vah vah.. .Yanlış.. Örneğin ilk tablı tarayıcısı, IE eklentisi myIE2 ile geldi. Sevindin mi? Sene 1999. Varmıydı o zamanlar Chrome, Tilki vs? En basit örneğini verdim.
Burada kimin ne browserı sevdiğini tartışmıyorum zaten. Seversin, dilediğini kullanırsın, bana ne? Benim görevim yüz kişiden 1 kişiden fazlası bir tarayıcı kullanıyorsa o tarayıcıda düzgün görülecek sayfaları tasarlamak. Ama en son iki major sürüm öncesinin özelliklerini hatırlayarak, hiç kullanmadığın bir tarayıcıyı kötülemenin cahillikten başka hiç bir şey olmadığının farkındasındır umarım. İyi o zaman, biz de Chrome'un 2 sürüm öncesini tartışalım. A bir dakka yoktu değil mi? Firefox'un 2001'deki (IE6'nın rakibiydi ya) halini tartışalım.. A bir dakika, o zaman da Firefox yoktu... Allah allah...
Yıllardır webmasterların standartlara uymuyor uymuyor diye ağlaştığı browser birden standartlara tam olarak uyum sağlayınca, nedense şimdi de ağlaşıyorlar.
Burada IE8 çok daha iyi bir tarayıcı demiyorum. Çünkü IE'yi tutmuyorum. Ama IE8 de en az diğerleri kadar başarılı bir tarayıcı. Ayarlarını yaptığın zaman bir web tarayıcının yapması gereken herşeyi hakkıyla yapıyor. Yani bir web tarayıcısının "hava durumunu" göstermesini browserın olmazsa olmazı sayanlar varsa, IE7Pro eklentisini de yükleyebilirler illaki istiyorlarsa. Buradaki isyanım, bilip bilmeden, kullanmadan veya görmeden her şey hakkında yorum yapanlara...
Neden söylüyorum ki bunları... Türkiye'de herşey futbol takımı tutar gibi tutuluyor...