Internet Explorer 8 hepsini dövüyor!

Selçuk İslamoğlu
16-08-2009, 23:08   |  #26  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003
Alıntı: Kal-El  
Mesajımda da dediğim gibi haberlerin tarafsızlığına bir şey demiyorum. Microsoft sever bir site olduğumuz aşikar..
 
"Microsoft sever bir site" ? Nasıl yani?
 
O zaman biz bir çok haberimizle Apple sever bir siteyiz, Google'a bayılırız sürekli haberlerini yaparız... iPhone severiz, belki de Nokia severiz... veya o zaman Firefox sever bir siteyiz, Chrome'a aşığız, Safari baştacımız... Hemen her hafta bir çok haberleri yayınlanıyor... Ya da Wii severiz, Playstation da severiz... Ama hepsini sever olursak, nasılsa birisi "Düşmanımın severi" damgasını vuruyor demekki...
 
Haber = Haberdir... Haber kimden gelirse gelsin, doğruluğu kontrol edilir ve yayınlanır. En çok haber kimin hakkında çıkıyorsa bu "onu sevdiğimizi" göstermez, onun aktif olduğunu gösterir.

Yüz ziyaretçide 99'u Windows kullanırsa, Windows ile ilgili haberlerin göze çarpması doğal değil midir? Veya bu yüzde 1'in içindeyseniz, yüz kişiden 99'unun ilgisini çeken haberler gözünüze çok gelmez mi? Gelir...  
 
Tavisyem: https://www.chip.com.tr/konu/Haberler_b5.html sayfasına bakmanız ve bu sayfada yukarıda söylediğinizini nereden bulduğunuza yanıt bulmamız...
 

Kal-El
16-08-2009, 23:31   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

Selçuk Bey, şu anki tavrınız bile kendi sorunuzun yanıtıdır. Benim tavrımın aksine siz hala "Düşman-düşman sever" olarak bakıyorsunuz olaya. Chip'te elbette ki her markadan haber mevcut. Neden Microsoft'la bağdaştırıldığınızı internette Chip hakkında yapılan yorum, gözlem ve eleştirilere bakarak görebilirsiniz diye düşünüyorum. Üzgünüm ama daha fazla konu dışına çıkarak konunun kilitlenmesinde rol almak istemiyorum.

posicor
16-08-2009, 23:43   |  #28  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Kuyuya taş atan deli olarak duramadım, tekrar cevap yazıyorum :)

Öncelikle kendimin ne microsoft karşıtı, ne bilip bilmeden konuşan 3 günlük kullanıcı, ne de editör düşmanı olmadığımı belirtmek isterim.32 yaşındayım ve yanlış hatırlamıyorsam 88 yılından beri kendi bilgisayarlarımda microsoft işletim sistemi kullanıyorum.İşim gereği hemen her türlü bireysel ve kurumsal microsoft yazılımı ile haşır neşir oldum/oluyorum/olacağım. Ve daha enteresanı, şu dünyada az bulunan vista sever / xp sevmezlerden biriyim sanırım (ama işyerinde xp kullanıyorum, o ayrı :) ) Yani anlayacağınız microsoft ile alıp veremediğim birşey yok şahsen.

Benim tavır gösterdiğim şey, bu sitede microsoft haberlerine verilen ağırlık ve verilme şekliydi.Microsoft'dan gelen bilgilendirme maillerinden daha fazla microsoft advertorial'i ile bu sitede karşılaşıyor olmam hoşuma gitmiyor.

Üstüne üstlük, advertorial'e de karşı değilim ama en azından normal habermiş gibi verilmesin.Gerekirse ayrı bir advertorial kısmı yapılsın oraya girilsin.Şirket ismi önemli değil, Microsoft da olur, Samsung da olur, x de olur y de olur, eğer advertorial'den -bunu belirtmeden- haber yaparsanız kesinlikle yanlı davranmakla suçlanırsınız.

"Bu yama ne yamar" haberleri de belki ayrı bir başlık -mesela yama haberleri- olabilir, çıkan yamanın neyi yamadığını ingilizce veya teknik bilgisi az olan kitleye iletmek tabi ki önemli ve faydalı ama ana haber kısmında bence gereksiz.

Netice itibarı ile bu siteyi seviyorum - ki bu yorumumu bile okuyabiliyorsunuz, bu kadar özgür bir site - ve bazı konulardaki rahatsızlığımı dile getiriyorum.Bu konuya yazan bazı arkadaşların bir Fener/Cimbom duyarlılığı ile yaklaşılması da aslında beni eğlendiriyor ama ben ne Fenerliyim, ne Cimbomluyum :)

- en büyük Es-Es ;) -

toddler
16-08-2009, 23:53   |  #29  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
220 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
Belli ki MS düşmanısın ve MS haberi olunca sinirlerin gevşiyor, bu konuda sana yardımcı olamayız malesef.
MS düşmanı olduğum sonucuna nasıl vardınız anlamadım. Ben MS hakkında olumsuz birşey yazmadım.

Son Düzenleme: toddler ~ 17 Ağustos 2009 00:00
tolter
16-08-2009, 23:56   |  #30  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

herşey sadece güzenlik değil 40 yılın başı alışveriş yapıyoruz o vakit kullanırız

habipsakli
17-08-2009, 00:30   |  #31  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

sana katılıyorum

AkyüzCan
17-08-2009, 09:42   |  #32  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
278 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

alın bu tartışma süre dursun;chip online da çıkan başka bir haber dumanıda üstünde daha;
 
   "NetApplications, veri tabanında yeni bir ağırlıklandırma yöntemi kullanmaya başladı. Firmanın yaptığı araştırmaya göre tarayıcı ve işletim sistemi pazarlarında büyük değişimler var.
Web tarayıcı pazarında Apple, Safari ile şu ana kadar elde ettiği pazar payının yarısından fazlasını kaybediyor ve ancak yüzde 4'ün biraz üzerine çıkabiliyor. Rakiplerden Chrome ve Opera ise burun farkıyla Apple'ın arkasında yer alıyor ve üçüncülüğünü zorluyor.
    İşletim sistemi konusunda da Microsoft, Windows ailesi ile yüzde 90'ın üzerinde bir pazar payına sahip. Apple ise pazarın sadece yüzde 5'ine hitap edebiliyor ve yüzde 1'lik kullanım oranı ile Linux tarafından takip ediliyor..."
   imdi bu araştırmada mı paralı ? chip online da ,veriler kimilerinin hoşuna gitmeyecek diye bu haberdemi yer almasın ? tam tersine yükselme söz konusu olduğunda  ya da haber daha değişik temada olsaydı yer almayacakmıydı chip online da bu haber ? tabiiki yer alacaktı. Örneğin firefox ile ilgili yükselişi bizzat Selçuk İslamoğlu hem de şahsi blog yazısında opera için firefox u örnek alsın deyip firefox un  avrupa kıtası pazar payı birinciliğini hiç de rahatsızlık duymadan belirtmişti.
   % 90 un üzerinde kullanıcısı olan bir işlerim sistemi ister microsoft ister ıbm isterse apple tiltli olsun doğaldır ki denge unsurlarına göre konusu bileşim ve teknoloji olan bir sitede "o" yoğunlukla yer alacaktır..Hem pazar payın % 5lerde olacak hem 5 haberin 4 ü senle ilgili olacak o zaman tarafgillik değilmidir yapılan ? çifte standardı tek taraflı yaşamamak gerekir...
   Bir gün haber yoğunluğumuzun onu oransal olarak  hakeden tarafa ya da taraflara kaymasından editöründen yeni üyesine kesinlikle hiç bir gerçek chip online ailesi bireyi yüksünme duymayacaktır.Bu da böyle biline...!

Son Düzenleme: AkyüzCan ~ 17 Ağustos 2009 10:45