İnternet Explorer 9 Karşınızda !!!

Turkish Developer
26-08-2010, 00:37   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Microsoft'un iddialı yeni nesil  tarayıcısı İnternet Explorer 9, 3 hafta gibi bir zaman zarfından sonra kullanıcı karşısında olacak.

Gerçek özellikler  ve sonuç hakkında detaylar , Microsoft merkezi Redmond-WA'da gerçekleştirilecek olan PDC - 2010 konferansında duyurulacak.

Fakat, konferans öncesinde İnternet Explorer 9 hakkında yeni özellikler ve tarayıcı piyasasında büyük bir değişim getirecek sürümün bir takım özellikleri ve görünümü gün yüzüne çıkmaya başladı.

Son işletim sistemi Windows 7 uyumunun, Aero özellikleri ve şık tasarımı ile kullanıcısına internette sörf keyfini yaşatacak tarayıcı , rakiplerininde içinde bulunduğu tarayıcı hız testlerinde oldukça açık ara fark ile üstünlük yarattığı görülüyor.

İnternet Explorer'in 8 dahil tüm sürümlerinde bulunan butonlar , İnternet Explorer 9 ile tek bir buton içine hapsediliyor.Adres satırı ve arama çubuğu bitişik bir şekilde daha klas ve sade görünüme sahip olacak.

İşte İnternet Explorer 9 un ilk ekran görüntülerini sizinle paylaşıyoruz ;

İnternet Explorer 9 'un Tarayıcıdaki hız vaadini Microsoft'a yakınlığı ile bilinen Rus yazılım haber sitesi MS4Press sitesindeki VİDEO 'yu izleyerek keşfedebilirsiniz.

İnternet Explorer 9 hakkındaki yenilikler ve detaylar için bizi izlemeye devam edin. : )

CHIP Online

kyotoprotokolü
26-08-2010, 00:42   |  #2  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,327 mesaj

Mozilla Firefox, Google Chrome, ve Opera'nın gerisinde kalacağını düşünüyorum.

Geçemez bunları. Biraz daha çalışması lazım. Microsoft yavaş yavaş açık kaynak kod yazılımların tehtidi altına girdi. Güzelde oluyor.

viking20
26-08-2010, 00:49   |  #3  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

epic,firefox,e8,opera,comodo dragon kullanıyorum.Tarayıcı seçerken hızına bakarım;çünkü artık günümüzde diğer özellikleri hemen hepsinde zaten çok gelişti.

kyotoprotokolü
26-08-2010, 01:15   |  #4  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Firefox, Opera, Chrome, Safari ve Explorer kullandım. Bana göre de hız ve güvenlik önemlidir.

Bunlarla ilgili hıza göre sıralama yaparsak;
Safari>Chrome>Firefox>Opera>Explorer
Güvenliğe göre gidersek;

Firefox>Opera>Chrome>Safari>Explorer derim

Internet Explorer Bence tarayacı yarışında her zaman her yerde Sonuncu gelir.

ahmetkürkçü
26-08-2010, 01:24   |  #5  
ahmetkürkçü avatarı
Yıllanmış Üye
809 mesaj

Bence ie9 şimşek gibi geliyor.Tarayıcı piyasasını altüst edeceğine iddiaya bile girerim.ie8 diğer tarayıcıların gerisinde kaldı çünkü çok fazla güncelleme yapmadı microsoft ama güvenlik açısından birinci sırada olduğunu söyleyebilirim ie8in.ie9 bence çok süper olacak 15 eylülü iple çekiyorum.

ahmetkürkçü
26-08-2010, 01:27   |  #6  
ahmetkürkçü avatarı
Yıllanmış Üye
809 mesaj

Bence ie9 şimşek gibi geliyor.Tarayıcı piyasasını altüst edeceğine iddiaya bile girerim.ie8 diğer tarayıcıların gerisinde kaldı çünkü çok fazla güncelleme yapmadı microsoft ama güvenlik açısından birinci sırada olduğunu söyleyebilirim ie8in.ie9 bence çok süper olacak 15 eylülü iple çekiyorum.

Nicoll
26-08-2010, 01:27   |  #7  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

IE 9 için güzel bir yazı yazdım ama tekrar yapmayayım diye eylülü bekleyeceğim Kahkaha

O zamana kadar Alpay'dan Eylülde gel şarkısını dinleyebilirsiniz :)

Buyurun şarkı güzel, beğeneceksiniz: http://video.google.com/videoplay?docid=1845249197395505908#

Son Düzenleme: Nicoll ~ 26 Ağustos 2010 01:35
Turkish Developer
26-08-2010, 01:51   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
671 mesaj

Paylaşımı yasak ve firmanın gizlilik koşulları imha edilemez olduğu için, sadece kişisel değerlendirmemi yapacağım tarayıcı için.

İnternet Explorer Takımının tanıdık bir baş mühendisi tarafından , İE9 'un (portable) kurulumsuz dosyasını edindim ve denedim. Hız bakımından İnternet Explorer 8 in kat be kat üzerinde olduğuna şahit oldum.

Verimlilik projesinde başarılı bir tarayıcı , Serbest ve hızlı sekme geçişleri daha bir mükemmellik katıyor,İnternet te odaklanma ve sayfa akışını daha akıcı ve canlı tutuyor, CSS3 - Dom - L2 - L3- SVG -ECMA donanımları hızından ödün vermiyor,Yeni özellikler barındıran HTML5 ses ve görüntü desteğinde eklenti kurma mecburiyeti duymadan gömülü içerik vazifesini alıyor,High Definition videolar için çok akıcı ve rahat bir düşük performans sarfiyatı üzerinde durulduğunu fark ettiğimi söyleyebilirim,Windows 7 de bulunan Aero , internet explorer için de kullanılmış ve sayfa üzerinde farklı köşelere sürüklendiğinde  iki kutu içerisinde görüntülenir, bu küçülme ile resim ve video da bir donma söz konusu olmayacağı ihtimalini şimdiki izlenimden yola çıkarak söylemekte yarar var. : )

Eylül ortasını bekleyip diğer tarayıcılar ile ilişkilendirildiğinde , gerek özellik, gerek düşük performans gereksinimiyle hızın nasıl kazanıldığına şahit olacaksınız ...

Bu bilgilerin dışında verebileceğim ve paylaşabileceğim  çok fazla bir şey yok.

Sevgiler...

Son Düzenleme: Turkish Developer ~ 26 Ağustos 2010 01:53
kyotoprotokolü
26-08-2010, 01:57   |  #9  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Bence Internet Explorer abartılıyor. Çıksın ilerliyen zamanlar da göreceğiz. Internet Explorer'ın diğer tarayıcılara yetişmesi için bence daha çok zamanı var. Diğer tarayacılara Tam anlamda rakip olabilmesi belki IE 11 in başına gelebilir.

Diğer yandan Firefox 4 geliyor. Bekleyelim ve görelim. Bence Firefox ezer geçer yine.
Eskilerinde olduğu gibi

Kadir190
26-08-2010, 02:07   |  #10  
Yıllanmış Üye
283 mesaj

Bence Grafik olarak İE 8 daha güzeldi gibi

kyotoprotokolü
26-08-2010, 02:19   |  #11  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj
Alıntı: Kadir190  
Bence Grafik olarak İE 8 daha güzeldi
Boş versene grafiği. Ne yapacan grafiği. Grafik hız kazandırmıyor ki sana.

Ayrıca firefox'a temalar yükledin mi mis gibi oluyor.

Ve Safari Grafik açısından bence IE den daha güzel.

berkearas
26-08-2010, 03:16   |  #12  
Yeni Üye
49 mesaj

Hadi bakalım hayırlısı

mapavrili
26-08-2010, 03:34   |  #13  
Yıllanmış Üye
130 mesaj

Ben İE den vazgeçemeyenlerdenim, 9 uda sabırsızlıkla bekliyorum

Cem1995
26-08-2010, 07:31   |  #14  
Yıllanmış Üye
299 mesaj

valla görüntüye bakarsak süper gözüküyor bi çıksın da deneyeceğim şu an chrome kullanıyorum

Yunus Kiper
26-08-2010, 10:36   |  #15  
Yunus Kiper avatarı
Yıllanmış Üye
321 mesaj

Bütün tarayıcılar bu sıralar Yenilik içindeler. Bu da tabiki kullanıcıların işine yarıyor.

Kapalı Hesap (153334)
26-08-2010, 12:32   |  #16  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

işin ilginci microsoft xp ie9 çıkarmadı bu benim biraz garibime gitti madem 2 sene daha destek veriyorsun neden ie9 da media player 12 ide xp katmıyorsun ozaman yarım destek veriyorsun.

kyotoprotokolü
26-08-2010, 14:19   |  #17  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Xp ye destek azalıyor. Microsoft biran önce xp den vazgeçirip para kazanmak isityor.

İyi bari İneternet Explorer Paralı değil :D

Trimax
27-08-2010, 20:15   |  #18  
Trimax avatarı
Yıllanmış Üye
143 mesaj
Alıntı: kyotoprotokolü  
Mozilla Firefox, Google Chrome, ve Opera'nın gerisinde kalacağını düşünüyorum.

Geçemez bunları. Biraz daha çalışması lazım. Microsoft yavaş yavaş açık kaynak kod yazılımların tehtidi altına girdi. Güzelde oluyor.

Sen kahinmisin, daha çıkmamış bir tarayıcı hakkında atıp tutuyorsun?  Sen bilginden değil marka tutkundan dolayı diğer firmaların taraftarısın.. Güzel'de oluyormuş lafa bak ya..

infoman
27-08-2010, 20:55   |  #19  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

hız olupta mili saniyeleri mi ölçüyorsunuz? hız hız diye kafayı yemişsiniz

Turkish Developer
27-08-2010, 22:49   |  #20  
OP Yıllanmış Üye
671 mesaj

Tartışmaya hiç gerek yok : )

Cem Uğur
28-08-2010, 00:43   |  #21  
Yıllanmış Üye
139 mesaj

Internet Explorer 9 Karşınızda !!! adlı konu başlığını görür görmez tıkladım. Maksat benim kafamda, Internet Explorer internete yayıldı sandım. Oysa internete verildiği gibi zaten Microsoft işletim Win 7 ve Vista'da güncelleştirme sunacak.

tufancan82
28-08-2010, 16:50   |  #22  
Yeni Üye
23 mesaj

hangi tarayıcı olursa olsun ie nin yaptıklarının hepsini yapamıyor

Me Not Working Hard
29-08-2010, 11:28   |  #23  
Yıllanmış Üye
749 mesaj

Çok Uzun Bir Yazı Yazdım Gönder Dedim Tarayıcı Kitlendi Ne Kadar Uyuz Oldum Kasayı Parçalamak Geldi İşimden Hiç Bi Zaman İE Kullanırken Böyle Bi Sorunla Karşılaşmıyorum Ve Bilgisayarım Çok İyi Degil MecburenChrome Kullanıyorum Sistem Kaynaklarını Az Kullandıgı İçin Bence İşini En İyi Gören Opera Ancak Cok Ram Tüketiyor Genede Sorunsuz Olan Tek Tarayıcı Gibi Duruyor

Batuhan Karsan 26
03-09-2010, 12:10   |  #24  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 62
2,471 mesaj

Google Chrome'la Chip'e giremiyorum sayfanın yarısı yükleyemiyor.İmzama eklemeler yapınca önizleme diyorum Chrome kitleniyor.Firefox desen ayrı bir dert eklentiler.Bir günceleme yaptım yarım saat uyumluluk testi yaptı.Safarinin açılış sayfası berbat hızla açılıyor ve kullanıcı hiç bir düzenleme yapamıyor.
IE'nin en iyi özelliği Sayfayı tam yüklüyor ve 6 sekmeyi takılmadan kullandırıyor öbürlerine gelelim sayfanın yarısı yok,yada firefox şunu yükleyemedi betiği durdur,safari halen sayfayı yüklüyor.Mübarek her sayfa açısında tarayıcı 1-2 saniye donuyor bazen bu 5 e bile çıkıyor.Micrososftun tebrücebesi ve bilgisayar hakkında ne biliyorsunuz.İşletim sistemini çıkartan o değil miydi ? İlk IE unutuldu mu.Micrososftun bu başarılarını şimdi gelip sövmekten mutluluk mu duyuyorsunuz.
Sonra işletim sistemi kullandığımız firmanın tarayıcısını sövelim.Yok öyle yağma.

FreeDOS
05-09-2010, 19:04   |  #25  
Üye
56 mesaj

Biz Türkler kendi tarayıcımızı kendimiz yazsak daha iyi olur. Açık kaynak kodlu bir işletim sistemimiz var zaten, o da Pardus ama çoğu şeyi yabancı. Hatta kendi milli çekirdeğimizi yazmamız, %100 bir milli işletim sistemi yapmamız ve onu pazarlamamız gerekiyor. Çünkü açık kaynak kodlu olan yazılımların içine zararlı kodlar ekleyerek kopyalama olasılığı var ve yazan programcıya hiç bir şey kazanmıyor. Üstelik büyük emek harcanan yazılımlar paralıdır ve açık kaynak kodlulara göre genelde daha iyidir.