Internet Explorer 9 RC hazır; İndirin!

CHIP Online
10-02-2011, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Internet Explorer 9'un merakla beklenen RC sürümü sonunda hazır! İşte indirme bağlantıları...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/inte ... -indirin_25224.html

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 15 yıl

Microsoft, yeni tarayıcısı Internet Explorer 9'un RC sürümünü nihayet indirilmeye sundu. Hem 32, hem de 64 bit Windows'lar için sunulan IE9 RC, beklendiği gibi gelişmiş bir sekme yönetimi, yenilenmiş simgeler ve daha fazla kişiselleştirme imkanı ile birlikte geliyor.

Beta sürümlerinde göze çarpan pek çok hatanın da düzeltildiği RC sürümü, ilk testlere göre oldukça stabil çalışıyor.

IE9, Microsoft'un, Firefox ve Chrome'a kaptırdığı Pazar paylarını geri almak için attığı en önemli adımlardan biri olarak kabul ediliyor. Aşağıdaki bağlantılar yardımıyla siz de IE9 RC'yi indirip deneyebilirsiniz...

Download:

Windows 7 için Internet Explorer 9 RC #8211; 32bit (Türkçe)
Windows 7 için Internet Explorer 9 RC #8211; 64bit (Türkçe)

Windows 7 için Internet Explorer 9 RC #8211; 32bit (İngilizce)
Windows 7 için Internet Explorer 9 RC #8211; 64bit (İngilizce)

Diğer diller ve işletim sistemleri için IE9 RC

Tüm konu: Internet Explorer 9 RC hazır; İndirin!

İzleyin: IE9'u bir de böyle görün!

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 15 yıl

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: IE9 RC'yi denediniz mi?

ScienceNET
10-02-2011, 20:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
787 mesaj

İndirdim ve yükledim. Şuan IE9'de yazıyorum. Şu sol köşedeki ok işaretini hala düzeltmemişler. Hihi. İlk dikkat çeken o olduğu için yazıyorum. :D

Ümit veriyor. Bir önceki sürümden daha iyi olduğu görülüyor. Performans artışında kayda değer bir artış var. Ancak şunu söylemeliyim, Flash konusunda hala sorun devam ediyor. Sanırım bu Adobe'den kaynaklanıyor. Benim websitemin giriş sayfasında bulunan flash videoyu oynatırken donmalar oluyor. Takılmalar oluyor. Ardından normal hale dönüyor. Sayfayı yeniliyorum, tekrar ve tekrar. Sorun devam ediyor. IE8 de ve diğer tarayıcılarda bu sorunu görmüyorum. 15 dakika önce test etmeye başladım. İleride oluşacak sorunları paylaşırım. :)

Son Düzenleme: ScienceNET ~ 10 Şubat 2011 20:28
orhantatar
10-02-2011, 22:59   |  #3  
orhantatar avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 58
902 mesaj

ie 9 da hiçbir site görüntülenemiyor.

Selçuk İslamoğlu
11-02-2011, 00:34   |  #4  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

IE9 kuranlar www.adobe.com adresinden Adobe Flash'ın bugün, IE9 için özel çıkan 10.2 sürümünü kursunlar...

PcMaKeR
11-02-2011, 00:37   |  #5  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Alıntı: orhantatar  
ie 9 da hiçbir site görüntülenemiyor.
Yeterli sanırım.

Hız süper, Facebook ie8 e oranla neredeyse tıkladığım anda yükleniyor(16mbt internet)
Kararlılık süper.
Ie8 gibi görünebiliyor tablar sıkışık durmuyor.
Chrome a benzetmişler tabları sürükleyip ayrı bir pencere yapabiliyorsunuz.
Linkleri tutup windows 7 de görev çubuğuna sabitleyebiliyorsunuz.

Flash sayfalar çok daha hızlı çalışıyor.
js işleyicisi baya güçlendirilmiş facebook gmail hotmail gibi sitelerde etki çok çabuk gözüküyor.
ram tüketimi iyi.
web developerlar(geliştiriciler) için kit baya geliştirilmiş.
çok iyi olmuş.

hız ve yanıt süresi hem ie açılırken hem sayfa açılırken çok iyi. chrome dan bir anda soğuttu.

Ekleme:

Geri ileri butonları ilginç olmuş. bir kaç sayfa geri birden gitmek için butona bir iki saniye basık tutun.

HTML5 desteği çok iyi videolar direkt oynatılıyor ama geliştirilmeye ihtiyacı var. Video ileri geri sarılırken donuyor.

sonuç itibari ile çok güzel bir tarayıcı olmuş.

JS testi.

Baya iyileştirilmiş. IE 8 sınıfta kalıyordu...

IE9:
Score: 1210

Richards: 1252
DeltaBlue: 1169
Crypto: 2072
RayTrace: 822
EarleyBoyer: 1828
RegExp: 985
Splay: 848

Chrome 9:
Score: 2748
Richards: 2994
DeltaBlue: 3303
Crypto: 3134
RayTrace: 3192
EarleyBoyer: 8793
RegExp: 1157
Splay: 1176

Chrome un v8 js motoru çok güçlü.

SunSpider js testinde ie9 öne geçiyor. işin ilginç yanı v8 testinde nedense hep google birinci geliyor.

IE9: Total:                  428.8ms +/- 1.0%
Chrome 9: Total:                  551.3ms +/- 3.0%

facebookta neden ie9 hızlı çalışıyor anlaşıldı. aynı şekilde youtube da hızlı çalışıyor.

acid3 testinde ie9:95 alıyor chrome 9: 100 alıyor.

Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 11 Şubat 2011 00:52
mahmutdemir
11-02-2011, 00:50   |  #6  
mahmutdemir avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
497 mesaj

İnşallah Hızlıdır CHROME gibi. İndirdim Deneyecem.

Selçuk İslamoğlu
11-02-2011, 00:57   |  #7  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Chrome un v8 js motoru çok güçlü.

SunSpider js testinde ie9 öne geçiyor. işin ilginç yanı v8 testinde nedense hep google birinci geliyor.

acid3 testinde ie9:95 alıyor chrome 9: 100 alıyor.

İlginç mi? ;) Google'ın Chrome birinci gelsin diye hazırladığı bir test V8 ve V8 motorunu denemek için yapılmış bir test...

Acid3 te durum şu, "CSS3"Te desteklenmeyen SVG font kullanımı ve diğer tarayıcıların sırf Acid testi için minimum gereksinimleri karşılayacak kod eklemesinden başka bir şey değil. Şu andaki mevcut standartları %100 destekleyen ve standart olmayan kod eklemeyen hiç bir tarayıcı Acid3'te %100 alamaz.

http://test.w3.org/html/tests/reporting/report.htm

HTML5 ve CSS3'ün testleri W3C'nin sitesinden karşılaştırılır ;)

ScienceNET
11-02-2011, 01:00   |  #8  
Yıllanmış Üye
787 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
IE9 kuranlar www.adobe.com adresinden Adobe Flash'ın bugün, IE9 için özel çıkan 10.2 sürümünü kursunlar...

Websitemdeki flash videoda donmalar görünce, Adobe'ni sitesine gittim. Flash Player 10.2'yi indirip, kurdum. Sorun devam ediyor. Ancak bundan önceki sürüm için var olan Adobe Flash Player "Square" ile bu sorun yoktu. Ancak "Flash Player Square" ile birçok sayfada sorun yaşıyordum. Bu son sürümle birçok sorun giderilmiş ancak eksikleri veya uyumsuzluk mevcut. :)

ScienceNET
11-02-2011, 01:29   |  #9  
Yıllanmış Üye
787 mesaj
Alıntı: ScienceNET  

Websitemdeki flash videoda donmalar görünce, Adobe'ni sitesine gittim. Flash Player 10.2'yi indirip, kurdum. Sorun devam ediyor. Ancak bundan önceki sürüm için var olan Adobe Flash Player "Square" ile bu sorun yoktu. Ancak "Flash Player Square" ile birçok sayfada sorun yaşıyordum. Bu son sürümle birçok sorun giderilmiş ancak eksikleri veya uyumsuzluk mevcut. :)

Opera için yayınlan Flash Player'ı kurduktan sonra Opera'da da aynı sorun oluştu. Hayırdır inşallah.

Internet Explorer ile ilgili başka bir sorun:

IE9 gerçekten hızlı ancak bazen sayfa kitleniyor, sayfa açılmıyor. Chip Online'a giriş hızı en az %300 daha hızlı IE8'e kıyasla. Ancak bazen sayfada hata veriyor. Örneğin, sayfa küçülüyor. Forum sayfası sol köşeye doğru küçülüyor. Sayfayı yeniledikten sonra geçiyor.

Açılmayan sayfalara gelirsek, bu şuna benzer. Dinamik bir genç vardır. Çok enerjiktir. Çok hızlı koşar ancak öyle bir an gelirki nefessiz kalıp, kaldığı yere yığılır. lol. Bilmem iyi bir örnek oldu mu? :D Ancak sayfaya birkaç defa girmeye çalıştığımda giriyor ve hızlı açılıyor. Çok sık olmuyor ama oluyor yine de. :)

Son Düzenleme: ScienceNET ~ 11 Şubat 2011 01:38
ergunis
11-02-2011, 01:57   |  #10  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
55 mesaj

Mükemmel bir tarayıcı olmuş arkadaşlar. Herkese öneririm :)

Sebahattin Dündar
11-02-2011, 02:13   |  #11  
Sebahattin Dündar avatarı
Yıllanmış Üye
203 mesaj

Selam arkadaşlar ben yükledim ama bir sorunum var yani flash player güncelledim 10,2 versiyonu hata veriyor internet explorer neden böyle bişey yapıyor çözemedim flash player kaldırıyorum normal çalışıyor ama kurunca hata vermeye başlıyor artı flash playerin eski versiyonunu verebilecek birisi varsa bide onu kurup denemek istiyorum

ScienceNET
11-02-2011, 02:20   |  #12  
Yıllanmış Üye
787 mesaj
Alıntı: karambol42  
Selam arkadaşlar ben yükledim ama bir sorunum var yani flash player güncelledim 10,2 versiyonu hata veriyor internet explorer neden böyle bişey yapıyor çözemedim flash player kaldırıyorum normal çalışıyor ama kurunca hata vermeye başlıyor artı flash playerin eski versiyonunu verebilecek birisi varsa bide onu kurup denemek istiyorum
http://www.softpedia.com/progDow ... Download-24146.html

Sebahattin Dündar
11-02-2011, 02:27   |  #13  
Sebahattin Dündar avatarı
Yıllanmış Üye
203 mesaj

tşkler eski sürüm kurdum düzeldi ama neden son versiyon flash playerda böyle yaptı yani sorun internet explorerda mı yoksa flash playerda mı yada benim bilgisayardamı var bi bok ama neyse :)

ScienceNET
11-02-2011, 03:00   |  #14  
Yıllanmış Üye
787 mesaj
Alıntı: ScienceNET  

Bu kez, Flash Player 9'u indirip, kurdum. Sitemdeki flash intro videosu daha iyi çalışıyor ancak hantal kalıyor. Flash Player 10.2 kadar büyük takılmalar ile değil de, biraz yavaş gidiyor.

Compatibility ile sayfayı açtığımda, sitemin forum bölümünde header resmi kısmında 5-6 cm'lik sağa doğru kayma var. Bunu sadece IE9 ile görüyorum.

Son Düzenleme: ScienceNET ~ 11 Şubat 2011 11:29
Unspoken88
11-02-2011, 11:27   |  #15  
Yıllanmış Üye
195 mesaj

Microsoft iyi iş çıkarmış yine..Bence gelmiş geçmiş en iyi tarayıcı hayran kaldım

ScienceNET
11-02-2011, 13:45   |  #16  
Yıllanmış Üye
787 mesaj

Internet Explorer 9'u kaldırıp Internet Explorer 8'i tekrar yükledim. Herşey normale döndü. Çok iyi çalışıyor. Ancak Flash Player 10.2'yi kaldırmadım. Flash Player 10.2 ile denedim. Daha çok IE9 + Flash Player sorunu gibi geldi. Ancak, internette araştıracağım eğer buna benzer sorun yaşayan varsa ve çözümü varsa.

IE9 RC'de bu tür sorunların olması normal ancak Microsoft bunu gidermelidir. Final sürümünde de bu tür sorunların olabileceği kanısındayım. Özellikle IE8 ile yaşadığım sorunlar bunun yanında çok küçük kalır. Sistemimde her zaman birden fazla tarayıcı mevcut ancak genellike Internet Explorer kullanıyorum. Dediğim gibi, IE9 ümit vadediyor ve zamanla çok iyi olacak kanısındayım. :)

Son Düzenleme: ScienceNET ~ 11 Şubat 2011 13:48
alexkidd
11-02-2011, 15:36   |  #17  
alexkidd avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
361 mesaj

güzel tarayıcı, güzel...