Internet Explorer 9 şirketleri çekecek mi?

CHIP Online
29-09-2010, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Şirketler Internet Explorer 9 için Windows 7'ye geçecek mi, yoksa tam tersi mi olacak?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/inte ... kecek-mi_22548.html

Resimlerle: Internet Explorer 9 Beta hazır!

Microsoft'un yeni internet tarayıcısı Internet Explorer 9 oldukça olumlu yorumlar aldı, peki ama ne kadar etkili olacak?

Bir zamanlar pazar payı yüzde 90'larda olan tarayıcı,günümüzde yüzde 60 seviyelerinde seyrediyor. Önce Firefox ve ardından Chrome, onun payından parça almayı başardılar.

IE bir süredir istikrarlı seyrediyor ancak Chrome bir yıldan az sürede yüzde 7.5'a yükseldi. Şimdi mesele Firefox ve Chrome'un XP üzerinde sağladıkları avantajlarile ön plana çıkıp çıkmayacağı oluyor. Zira Internet Explorer 9, Windows XP desteklemiyor.

İş dünyasında yapılan analizlere göre şirketler Internet Explorer 9'a geçmek için Windows XP'yi terketmeyecek. Ancak bununla birlikte IE9 da zaten Windows 7'ye geçmeyi düşünen şirketler için iyi bir sebep daha olacak. IDC analisti Tom Mainelli'nin açıklamasına göre IE9 ateşe biraz daha benzin dökmüş olacak.

IDC'den sistem yazılım analisti Al Gillen da bu görüşe katılıyor. Özellikle eski sürümlerde kalan şirketlerin IE9'a geçişinin vakit alacağını düşünüyor. IE9'un şirkete özel uygulamalar ile uyumluluğunun test edilme sürecinin zaman alacağını kaydediyor.

Tüm konu: Internet Explorer 9 şirketleri çekecek mi?

İzleyin: Tartışmalı bir IE9 videosu!

Resimlerle: Internet Explorer 9 Beta hazır!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: IE9 için mi Windows 7? Bir bonus olarak mı?

maviicocuk
29-09-2010, 19:03   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Sanırım vista ve win 7 ile çalışıyor Türkçe sürümü mevcut şuan indiriyorum deneyelim bakalım..

Nicoll
30-09-2010, 01:24   |  #3  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

"IDC analisti Tom Mainelli'nin açıklamasına göre IE9 ateşe biraz daha benzin dökmüş olacak. IDC'den sistem yazılım analisti Al Gillen da bu görüşe katılıyor"

Tom, sen ne biçim konuşuyorsun öyle; kavgada söylenmez bu kelime... Kahkaha

Hem bak, Chris Wilson amcam IE ekibinden ayrılıp bedevi sonbahar bulutlarına doğru kanat çırpmaya başladı. (Acaba benim yazımdan mı etkilendi ne...)

Neyse Tom, sen aldırma bana; "Zaten bu aşkla geçen günlerim ziyan oldu, şahidimdir aynalar; bak gençliğim kayboldu. Hasretin kavursa da, yerlere savursa da, gözlerim ağlasa da sana geri dönmek yok"