internet explorer css sorunu yardım lütfen

mudurbey
03-07-2012, 15:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2012

arkadaşlar bir portal sitesi hazırlıyorum, opera'yı kullanıyorum. Siteye operadan bakınca oh ne güzel, bide ınternet explorer'den girince kaymalar oluyor. bazı css kodları çalışmıyor. BU genel bir sorunmuş, ben şimdi ınternet explorer de düzgün görünmesi için ne yapmalıyım?

Kapalı Hesap (203561)
03-07-2012, 15:40   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 136
4,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

Windows'un sitesinden güncel olan exp. indir eski sürümlerde yaşanıyor bu olay genelde.

Berkay123123
03-07-2012, 15:42   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2012

birincisiarkadaşın dediği gibi yap iincisi sayfanın formatını xhtml değil html üzerinden yap o zamn telefonlarda bile birebir aynı görünür

Son Düzenleme: Berkay123123 ~ 03 Temmuz 2012 15:42
mudurbey
04-07-2012, 00:15   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2012

kardeş ben indirmesine indiririm, orada bir sorun yok. Ama siteye giren ziyaretçiler demi indirecek? başkaları bunu nasıl hallediyor?

Kapalı Hesap (223846)
04-07-2012, 00:20   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 206
5,277 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

zaten artık google chrom kullanılıyor ona gir onda düzgünse sorun yok

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (239633) ~ 04 Temmuz 2012 00:21
mudurbey
04-07-2012, 21:53   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2012

yok mu mantıklı bir fikri olan?

Kapalı Hesap (221406)
04-07-2012, 22:51   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
841 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2011

CSS  reset kullan,,,

ben en son olarak bunu kullanmıştım. işimi görüyor,, explorer 6 dan  9 kadar , problem yaratmıyor..chrom mozilla ve diğer tarayıcılarla aynı hizaya getiriyor,,kodları  css  stil dosyanın başladığı yerden stillerine başlamadan koy, ve sürekli dene, çünkü stil farkınıda eklemen gerekicek , onun için en baştan stillerinin başladığı css 'in en üstüne yerleştir..zaten css  reset makalelerindede bunları okursun..inşallah işe yarar, kolay gelsin.

kaynak :     www.aydinmahmut.com/cssde-kullanilan-reset-css-nedir/


/* http://meyerweb.com/eric/tools/css/reset/
   v2.0 " 20110126
   License: none (public domain)
*/

 
html, body, div, span, applet, object, iframe,
h1, h2, h3, h4, h5, h6, p, blockquote, pre,
a, abbr, acronym, address, big, cite, code,
del, dfn, em, img, ins, kbd, q, s, samp,
small, strike, strong, sub, sup, tt, var,
b, u, i, center,
dl, dt, dd, ol, ul, li,
fieldset, form, label, legend,
table, caption, tbody, tfoot, thead, tr, th, td,
article, aside, canvas, details, embed,
figure, figcaption, footer, header, hgroup,
menu, nav, output, ruby, section, summary,
time, mark, audio, video {
margin: 0;
padding: 0;
border: 0;
font-size: 100%;
font: inherit;
vertical-align: baseline;
}
/* HTML5 display-role reset for older browsers */
article, aside, details, figcaption, figure,
footer, header, hgroup, menu, nav, section {
display: block;
}
body {
line-height: 1;
}
ol, ul {
list-style: none;
}
blockquote, q {
quotes: none;
}
blockquote:before, blockquote:after,
q:before, q:after {
content: '';
content: none;
}
table {
border-collapse: collapse;
border-spacing: 0;
}

bu alandan sonra div yazı veya diğer  veya  stil tanımlamalarına buradan devam ediyorsun,
iyi akşamlar


Kapalı Hesap (221406)
04-07-2012, 22:54   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
841 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2011

unumadan yinede hatırlatmak istedim,,

head  tagının içine bu koduda yerleştir..

<head>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="reset.css" />

</head>

mudurbey
05-07-2012, 19:11   |  #9  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2012
Alıntı: sayraxx  
CSS  reset kullan,,,

ben en son olarak bunu kullanmıştım. işimi görüyor,, explorer 6 dan  9 kadar , problem yaratmıyor..chrom mozilla ve diğer tarayıcılarla aynı hizaya getiriyor,,kodları  css  stil dosyanın başladığı yerden stillerine başlamadan koy, ve sürekli dene, çünkü stil farkınıda eklemen gerekicek , onun için en baştan stillerinin başladığı css 'in en üstüne yerleştir..zaten css  reset makalelerindede bunları okursun..inşallah işe yarar, kolay gelsin.

kaynak :     www.aydinmahmut.com/cssde-kullanilan-reset-css-nedir/


/* http://meyerweb.com/eric/tools/css/reset/
   v2.0 " 20110126
   License: none (public domain)
*/

 
html, body, div, span, applet, object, iframe,
h1, h2, h3, h4, h5, h6, p, blockquote, pre,
a, abbr, acronym, address, big, cite, code,
del, dfn, em, img, ins, kbd, q, s, samp,
small, strike, strong, sub, sup, tt, var,
b, u, i, center,
dl, dt, dd, ol, ul, li,
fieldset, form, label, legend,
table, caption, tbody, tfoot, thead, tr, th, td,
article, aside, canvas, details, embed,
figure, figcaption, footer, header, hgroup,
menu, nav, output, ruby, section, summary,
time, mark, audio, video {
margin: 0;
padding: 0;
border: 0;
font-size: 100%;
font: inherit;
vertical-align: baseline;
}
/* HTML5 display-role reset for older browsers */
article, aside, details, figcaption, figure,
footer, header, hgroup, menu, nav, section {
display: block;
}
body {
line-height: 1;
}
ol, ul {
list-style: none;
}
blockquote, q {
quotes: none;
}
blockquote:before, blockquote:after,
q:before, q:after {
content: '';
content: none;
}
table {
border-collapse: collapse;
border-spacing: 0;
}

bu alandan sonra div yazı veya diğer  veya  stil tanımlamalarına buradan devam ediyorsun,
iyi akş

kardeş denedim ama olmadı. adres bu:  http://celebimutfak.com/mudur     bu adresten ınternet explorer la bi gir. bide chrome veya firefox gibi bi taraycı ile gir demek istediğimi anlıcaksınız.

Kapalı Hesap (221406)
05-07-2012, 21:59   |  #10  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
841 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2011

arka plan fixed durumda değişiklikler yaptım,,css  düzenindeki fixed ayarlarına bakarsan anlarsın..birde tarayıcı farkını kapatma amaçlı  ,,DOCTYP  ekledim..


css  dosyası olarak aşağıdaki kodları kullan (  aynı bu halde css  dosyana tut kopyala ve yapıştır,, )

<style type="text/css">

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />

</head>

<style type="text/css">

.fikstur{

margin: 5px 0px 10px;

text-align: center;

font-size: 35px;

}


.fikstur span{

background-color: #000000;

color: #FFFFFF;

padding-right: 3px;

padding-left: 3px;

}


body{

background: url("http://celebimutfak.com/Bursa-24.jpg");

background-attachment: fixed;

background-position: center top;

background-repeat: repeat;

}


#sayfa{

padding-top: 65px;

width: 980px;

background-color: #FFFFFF;

margin:0 auto 0 auto;

border: 3px solid #C2C2C2;

}


.logo{

width: 980px ;

padding-top: 5px;

margin: 0 auto 0 auto;

overflow: hidden;

float: none;

}


.sol{

overflow:hidden;

float:left;}


.sag{

outline: medium none;

overflow:hidden;

float:right;

right: 5px;

width:300px;

padding-right: 5px;

}


.sag_baslik{

background-color: #2EAACC;

height: 25px;

color: #FFFFFF;

margin-top: 7px;

padding-left: 5px;

padding-right: 5px;

padding-top: 5px;

font-weight: bold;

font-family: "Calibri", sans-serif;

font-weight: bold;

font-size: 16px;


}


.son_haber{

text-indent: 15px;

width: 100%;

list-style: none outside none;

padding-left: 0px;

padding-top: 0px;

padding-right: 0px;

padding-bottom: 0px;

}


.son_haber li{

width: 100%;

border-bottom: 1px dotted #C0C0C0;

overflow: hidden;

height: 23px;

   list-style: none outside none;

   padding-top: 2px;

}


.son_haber li:hover{

background-color: #DEF2E6;

list-style: none outside none;

}


.form{

border: 1px solid #E5C1CC;

color: #000000;

font-family: "Tahoma", "Geneva", sans-serif;

font-size: 15px;

height: 26px;

padding: 0px 0px 0px 10px;

width: 215px;

}


.sag_ic{

background-color: #FFFFFF;

color: #000000;

border-left: solid 1px #C2C2C2;

border-right: solid 1px #C2C2C2;

border-bottom: solid 1px #C2C2C2;

padding-left: 5px;

padding-right: 5px;

padding-top: 5px;

font-family:Arial;

}


.alt{

overflow:hidden;

float:none;

width:100%;

height: 100px;

border:solid 1px #C2C2C2;

}


.ust_banner{

position: absolute;

top: 0px;

left: 0px;

width: 100%;

height: 70px;

background-image: url("http://i4.imgiz.com/images/pattern_v5-0001.png");

font-family: arial;

}

#ust_menuu{padding-bottom: 0px; background: url();position:relative;display:block;height:37px;font-size:13px;font-weight:bold; border-top: 2px solid #000000; border-bottom: 2px solid #000000;}

#ust_menuu ul{margin:0;padding:0;list-style-type:none;width:auto;}

#ust_menuu ul li{display:block;float:left;margin:0; padding-top: 1px; font-family: arial;}

#ust_menuu ul li a{display:block;float:left;color:#666;text-decoration:none;padding:11px 20px 0 10px;height:23px;}

#ust_menuu ul li a:hover{color: #ffffff;}

.header{

position: relative;

width: 980px;

margin: 0 auto 0 auto;

color: #000000;

}


.fixed_banner{

border-top: medium solid #2EAACC;

width:100%;

background-color: #1C1C1C;

height: 35px;

margin-right: auto;

margin-left: auto;

position: fixed;

left: 0px;

bottom: 0px;

font-family: arial;


}


.logo_alti {

background-color:#FF0000;

height: 200px;

width: 100%;

position: absolute;

left: 0px;

}

.sol{

background-color:#FFFFFF;

}


.ust_sag{

overflow: hidden;

float: right;

color: FFFFFF;}


.ust_menu{

overflow: hidden;

float:none;

margin: 7 auto 0 auto;

color:FFFFFF;

width:980px;

}


.giris_kayit:hover{

font-weight:bold;

font-family: "Calibri", sans-serif;

}

</style>


html  ve bady  taglarını  açmamaışsın ve kapatmamaışsın,,dosyalarına bak 2. hatanda orda ..neyse ben düzelttim,

ve ayreten <!DOCTYPE  için ikinci bi fark ekledim.  tarayıcı farkının kapatması açısından..css  resetlik bi olay yok sitende,,

operada  explorerde ve chromda sorun çıkarmadan çalışıyor.. gövde  BODY  kodların ve içerik aşağıdaki gibi al kopyala ve yapıştır..


 <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">


<html>

<head>

<link href="index.css" type="text/css" rel="stylesheet" />

    <div class="fixed_banner">

<div class="ust_menu">

FOTOGRAFLAR     VIDEOLAR   BURSA TURİZM HARİTASI   

</div>

<div class="ust_menu_sag"></div>


</div>

<div class="ust_banner">

<div class="header">

<div class="logo"><img src="logo.png"></div><br><br>

</div></div>


<div id="sayfa">

<div id="ust_menuu"><ul class="">

         <li><a href="http://css.kobifis.com/menu/detay/2" title="şehirdeki etkinlikler">ETKİNLİKLER</a></li>

         <li><a href="http://css.kobifis.com/menu/detay/2" title="şehirde gezmek için ideal mekanlar">GEZİLECEK YERLER</a></li>

         <li><a href="http://css.kobifis.com/menu/detay/2" title="bursa'ya gelmenin yolları" >ULAŞIM YOLLARI</a></li>

         <li><a href="http://css.kobifis.com/menu/detay/2" title="konaklama mekanları/ oteller, pansiyonlar, kiralık evler">KONAKLAMA MEKANLARI</a></li>

         <li><a href="http://css.kobifis.com/menu/detay/2" title="iletişim bilgilerimiz // reklam, görüş ve öneri">İLETİŞİM</a></li>

         <li style="padding-top: 5px;"><form><input type="text"onblur="this.value='site içi arama'" value="site içi arama" class="form" name="bulten"><button type="submit" style="color: #FFFFFF; background-color: #000000; height: 26px; border: 1px solid #E5C1CC; font-size: 15px;" value="Üye Ol">ARA</button></form></li>

    </ul></div>

<div>

  <div class=sol> <form><input name="gir" type="button" value="FaceBOOK ile giriş yap"></form> </div>

<div class=sag>

<div><button class="giris_kayit" style="margin-top: 7px;background-color: #ff0000; color: #FFFFFF; border:1px #C2C2C2; width: 147px; height: 25px; font-size: 14px;">GİRİŞ YAP</button> <button class="giris_kayit" style="width: 147px; height: 25px; background-color: #1600c1; color: #FFFFFF; border:1px #C2C2C2; font-size: 14px;">KAYIT OL</button></div>

<div class="sag_baslik">SON HABERLER</div>

<div class="sag_ic" style="background-color: #f6f6f6; padding-left: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px;"><ul class="son_haber">

<li style="border-top: 1px dotted #D6D6D6;">haber1</li>

<li>haber2</li>

<li>haber3</li>

<li>haber4</li>

<li>haber5</li>

</ul></div><br>

<div class="sag_baslik">SPONSOR REKLAMI</div>

<div class="sag_ic">sponsor reklam</div><br>

<div class="sag_baslik" style="background-color: #008000;">BURSASPOR</div>

<div class="sag_ic" style="background: url(); height: 200;">

<div class="fikstur"><img class="left" src="http://teksas.org/haber/fikstur/IstanbulBB.gif"/>

<span>0 : 4</span>

<img class="right" src="http://www.teksas.org/haber/fikstur/bursaspor.gif"/></div>

<ul class="bursa_sag"><li>Bursaspor'u Tanıyın</li><li>Bursaspor Taraftarı (Texas)</li><li>Bursaspor Haberleri</li></ul></div><br>

<div class="sag_baslik" >ŞEHİRDEKİ ETKİNLİKLER</div>

<div class="sag_ic">TURİZM HARİTASI__</div><br>

<div class="sag_baslik">ŞEHRİ NE KADAR TANIYORSUN?</div>

<div class="sag_ic">HABERLER__</div><br>

<div class="sag_baslik" style="background-color: #AF3C5F;">BURSA'DAN HABERDAR OL</div>

<div class="sag_ic" style="font-size:12px;"><p>Şehirde olup bitenden haberim olsun diyorsan.</p> <form><input type="text"onblur="this.value='e-posta adresiniz'" value="e-posta adresiniz" class="form" name="bulten"><input type="submit" style="color: #FFFFFF; background-color: #000000; height: 26px; border: 1px solid #E5C1CC; font-size: 15px;" value="Üye Ol"> </form><p></p> </div><br>

</div>

</div>

<div class=alt></div>

<body>

</html>

ertugrulungor
15-01-2013, 20:45   |  #11  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2012

Bence internet explorer'ı düşünme. Zaten web sitesinden anlayan adam IE kullanmaz. Çünkü çoğu şeyi desteklemiyor. En iyisi Mozilla, Chrome.. Bunlarda iyi çalışıyosa problem yok.

necipamir
23-03-2013, 23:22   |  #12  
necipamir avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

style ayarlarının içine width ve height değerlerini girmelisin. girmezsen otomatik atar değerleri.