internet explorer (ekranı kaplama)

kronikmagdur
12-11-2007, 23:10   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
53 mesaj

Slm arkadaşlar...
İşyerindeki windows xp kurulu olan bilgisayarımda internet explorer 7 kullanıyorum. sorunum şu.. ie7 kısayolundan explorerı açtığım zaman pencere ekranı kaplamış bir şekilde açılıyor ancak masaüstüne herhangi bir internet sayfası kısayolu ekleyip explorerı oradan açınca pencere küçük konumda geliyor. Yani ekranı kaplamış bir şekilde gelmiyor. registryden
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main
konumundaki Fullscreen değerini ve ayrıca
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main
konumundaki Fullscreen değerini de "yes" olarak değiştiriyorum.. Bundan sonra internet sayfası kısayolunu ilk açtığımda pencere ekranı kaplamış bir şekilde geliyor ancak kapatıp tekrar açtıktan sonra yine eski haline dönüyor.. Tekrar registry kaydını kontrol ettiğimde HKEY_CURRENT_USER\.....\main konumundaki Fullscreen değerinin tekrar "no"ya döndüğünü görüyorum.. Registryde yaptığım değişiklik neden kalıcı olmuyor? Ayrıca internet sayfası kısayolunun ekranı kaplamış olarak açılmasını nasıl sağlayabilirim? başka bir yol var mı?

Son Düzenleme: kronikmagdur ~ 13 Kasım 2007 00:20
BOOMFUNKMCS
12-11-2007, 23:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

tüm explorer pencerelerin kapalı olsun.şimdi bir internet explorer sayfası aç/F11 tuşuna bas/sayfayı kapatmak için mouse ni sayfanın sağ üst köşesinde biraz beklet ve pencere kapatma işaretini görünce çarpıya bas ve sayfayı kapat.artık tamam :) tekrar explorer sayfası aç ve sonucu gör.

omer_6134
13-11-2007, 00:03   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj

F11 büyültüyor.Tekrar F11'e basarsan sayfa eski halie döner.

Ne çok bilgi verdim amaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaFazla mı oldu ne.Gülüş

kronikmagdur
13-11-2007, 00:25   |  #4  
OP Üye
53 mesaj

arkadaşlar yanlış anlaşma var.. sanırım konu başlığı yanılttı.. ben de konu başlığını değiştirdim.. benim istediğim pencerenin ekranı kaplaması yani "maximize" olayı.. F11den bahsetmiyorum. Ayrıca pencerenin son kapatılış hali otomatik olarak hafızada kalmadığı için ben registry kayıtlarıyla uğraşıyorum.. hatta registryde yaptığım değişiklikler bile tekrar eski haline dönüyor.. sorun başka bişey.. ilginiz için teşekkür ederim..

Serkan Karadaş
13-11-2007, 09:34   |  #5  
Serkan Karadaş avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 15
909 mesaj

güvenlik yazılımlarınız kayıt defterinizde yapılan değişikliklerin kalıcılığını önlüyor olabilir.üvenlik yazılımlarınızı devre dışı bıraktıktan sonra birkez daha deneyin.

kronikmagdur
13-11-2007, 11:56   |  #6  
OP Üye
53 mesaj

antivirüs yazılımını da kapatarak denedim ancak onunla ilgili değil. masaüstündeki veya start menüsündeki explorer simgesiyle pencere açtığım zaman registry kaydı değiştirdiğim şekliyle kalıyor. Ancak masaüstüne attığım internet sitesi bağlantısı ile açtığım zaman ilk açılışta pencere, ekranı kaplamış olarak geliyor. kapatıp tekrar açınca yine küçük pencere haline dönüyor tabii registry ayarı da eski haline dönmüş oluyor. zaten benim işim de registrydeki fullscreen ile alakalı değil sanırım çünkü fullscreen anahtarını "yes" olarak değiştirdiğimde explorer kısayoluna tıkladığımda pencere tam ekran (F11e basmış gibi) geliyor. benim istediğim sadece masaüstündeki internet sitesi bağlantısının ve İnternet sitesini dolaşırken tıkladığım linkleri yeni pencerede açtığım zaman pencerenin ekranı kaplamış olarak gelmesi.