Internet Explorer'ın 2 yılı kaldı...

CHIP Online
13-05-2009, 17:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Internet Explorer için tehlike çanları: Popüler tarayıcı 2 yıl sonra kötü bir ilke imza atabilir...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Inte ... li-kaldi_12688.html

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 14 yıl

Web tarayıcıları kullanım istatistiklerini ölçen Net Applications, Nisan ayı tarayıcı raporlarını yayınladı. Rapora göre Internet Explorer'ın kan kaybı durdurulamıyor. Microsoft'un ünlü tarayıcısı Nisan ayında toplamda %0,6 puan kaybetti ve toplamda %66,1 kullanım oranına geriledi. IE tarayıcılarına ayrı ayrı baktığımızda IE8'in %2,2'lik pazar payı kazandığı görülüyor. Bu oranın büyük bölümünü %2 pay kaybeden IE7'den ve %0,8 puan kaybeden IE6'dan aldığı tahmin ediliyor.

Kaybedilen oranların büyük kısmını %0,4 gelişme göstererek %22,5'e yükselen Firefox alırken, Diğer %0,2 puanı ise Chrome almış gibi görünüyor. Chrome'un böylece kullanım oranı %1,4'e yükseldi. Bu esnada Safari %0,02 pay kaybederek toplam olarak %8,2 kullanım oranına ulaştı.

Net Applications yöneticisi Vince Vizzaccaro, her ay ortalama olarak %0,7 puan kaybeden IE'nin, bu durum değişmezde Mayıs 2011'de %50'nin altında bir pazar payına sahip olacağını belirtiyor. Vizzaccaro ayrıca Google güçlü iş ilişkilerini kullanarak Chrome'u bazı markaların sattıkları PC'lerde yüklü olarak dağıtmayı başardığı taktirde, çok ciddi bir yükselme gösterebileceğinin de altını çizdi.

Tüm konu: Internet Explorer'ın 2 yılı kaldı...

İzleyin: IE8: Tarayıcı performans testi

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 14 yıl

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce IE'nin bu düşüşü devam eder mi?

emrah33
13-05-2009, 17:23   |  #2  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
802 mesaj

Pek fazla düşmez,zira birçok insan halen internet explorer'ı bilgisayarın bir parçası sanıyor ve windows kurulu halde bilgisayarı alan kullanıcılar dünyadan habersiz internet explorer kullanıyor.Bir düşünün ki İE 6 bile halen kullanılıyor...

H@ckerCesur
13-05-2009, 19:11   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

ie kullanmak hammallık gibi geliyo chromeden sonra.

unart
13-05-2009, 20:09   |  #4  
unart avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
77 mesaj

windows diyer tarayıcılarıda entegre etmesi şart olursa biter IE.

Thrystan
14-05-2009, 00:36   |  #5  
Yıllanmış Üye
155 mesaj

Microsoft internet explorer 8 ile gerçekten ne kadar güçlü olabileceğini gösterdi. Ben şahsen ie7 den sonra böyle bir değişim beklemiyordum. Firefoxtan çok daha başarılı. Üstelik milyonlarca eklenti yükleyim bilgisayarımı hantallaştırmıyorum.

Quake Live oynarken gerçekten aradaki farkı daha iyi anladım. Firefox'un çok daha iyi olacağını düşünüyordum. Ama internet explorer quake live perfomansı bakımından firefoxtan çok daha iyi.

Bence mozilla'nın çamur atma girişimleri sonuç veriyor. Çünkü millete sorgulatmadan firefox'un ne kadar iyi ve ie nin ne kadar kötü bir browser olduğunu gösteriyorlar.

Aynı şey Apple reklamlarında da geçerli. Mac'ler dünyanın en mükemmel pcleri olarak gösteriliyor. Pcler ise yerden yere vuruluyor. Sonuç olarak sorgulamadan bu reklamları izleyenler maclerin pclerden daha iyi olduğunu düşünecektir.

Windows 7 ile ie nin pazar payı tekrar artacaktır. :)

man on the moon
14-05-2009, 00:46   |  #6  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

Peki bu tarayıcı oranlarını windows işletimindee firefox kullananlar diye ayırırsak nasıl bir sonuç ortaya çıkardı?

Son Düzenleme: man on the moon ~ 14 Mayıs 2009 00:46
Hiper£l£v£nKids
14-05-2009, 16:46   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,310 mesaj

W

Windows7 ile tarayocı seçme hakkı gelirse %50'nin altına düşebilir.

Thrystan
14-05-2009, 16:54   |  #8  
Yıllanmış Üye
155 mesaj
enes39
W
Windows7 ile tarayocı seçme hakkı gelirse %50'nin altına düşebilir.
Seni seçtim Pikachu gibi olacak yani :P Puhahahah

Neyse microsoft niye öyle birşey yapsın. Win7 firefoxla beraber gelir mi? Akıl var mantık var. Firefoxcular bazen uçuyorlar

tayartekin
14-05-2009, 17:36   |  #9  
Yıllanmış Üye
802 mesaj

emrah33 dediği gibi windows yüklü bilgisayarlarda internet explorer yüklü olarak geliyor. bazıları yüklemesini bilmedğinden ve bazıları başka bi tarayıcı kurmaktan üşendiğinden dolayı(aynı benim gibi) ie tabiki yüksek oran yakalıyor.

jupiter65
14-05-2009, 20:19   |  #10  
jupiter65 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
1,170 mesaj

IE kullanırken başka tarayacıya geçmeyi düşünmemiştim. Operadan sonra da IE'a...

Son Düzenleme: jupiter65 ~ 14 Mayıs 2009 20:19
ReFeRaNSs
14-05-2009, 20:31   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,225 mesaj

hepsi eklenmesin ama belkide indirme bağlatısı eklenebilir. sisteme bağlı bi tarayıcı olmadan kullanıcı nasıl int. bağlanacak diğer tarayıcılarıindiricek, sonrada başka tarayıcı fanları ben bunu sistemninde istemem yer kaplıyo bahanesi gibi saçma bi fikrin yolunu tutabilir,

Fattur
15-05-2009, 21:11   |  #12  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

Yok be olmaz öyle şey.Ben bıraktım ie8 den sonra diğerler tarayıcıları :)

PcMaKeR
01-06-2009, 21:37   |  #13  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

IE 8 forever. Bütün istediklerimi karşılıyor hız tutarlılık gizlilik güvenlik. yeterde artar bile.Web tasarımda dahada iş görüyor.

metalciboy
18-07-2009, 22:18   |  #14  
Yeni Üye
40 mesaj

iki yıl bile çok... firefoxun ie den daha iyi olduğunu bilmeyen, hadi onu geçtim ienin dışında alternatif tarayıcıların olmadığını düşünen kişiler; firefoxu görünce hepsi ieyi bir kenara atacaktır....

PcMaKeR
18-07-2009, 22:58   |  #15  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Alıntı: metalciboy  
iki yıl bile çok... firefoxun ie den daha iyi olduğunu bilmeyen, hadi onu geçtim ienin dışında alternatif tarayıcıların olmadığını düşünen kişiler; firefoxu görünce hepsi ieyi bir kenara atacaktır....
zamanında bende öyle düşünmüştüm. yanılmışım.

man on the moon
18-07-2009, 23:14   |  #16  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

bilgisayar kullanıcıları iki yönde genişliyor. birinci grup -şu anda bilgisayar kullanan ve bilgisayarıyla  ilgilenen kişiler- açısından bilinçlenmeyi göz önüne aldığımızda ie sürekli kan kaybediyor gibi görünebilir oysa bunun ikinci yönüne baktığımızda ise -bu kullanıcı sayısının artmasına bakar- bilgisayarla henüz tanışan ve kendisini bu konuda bilinçlendirmeye pekte vakti olmayan insanları görürüz. oysa bilgisayarların ucuzlaması ve kullanımlarının kolaylaşmasıyla birlekte ikinci gurup insanlar çok daha hızlı bir şekilde artacaklar ve ie üzerindeki ölü toprağını attığına göre belki bugün `diğer` tarayıcıları kullananlar yarın ie ye de geçebilir. net applications ın araştırması durağan bir yapı üzerine yapılmış gibi, ne tarayıcılar kendilerinği geliştirecek ne de yeni kullanıcılar internete girmeye başlayacaklar.