İnternet Explorer Kan kaybediyor...

Turkish Developer
02-04-2010, 14:56   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

İnternet Explorer 'Kan Kaybediyor...
 

Geçtiğimiz bir önceki ayın (şubat 2010 tarayıcı pazar payı)  internet tarayıcı raporlarına kadar herşey küçük değişimler ile sonuçlanırdı. Fakat ; Microsoft'un internet tarayıcı seçim ekranını Avrupa'lı Windows kullanıcılarına sunulduktan, ve İnternet Explorer 6 desteğinden el çekilmesinden sonra, durum değişmeye başlıyor. Bu durumda şimdilik ; İnternet Explorer kan kaybediyor. Fakat; Microsoft, İnternet Explorer cephesi bu kan kaybını , yeni tarayıcısı İnternet Explorer 9'ile  karşılayacağına inanıyor.
 

İnternet tarayıcı piyasasındaki değişimler şu an Avrupa'lı Windows kullanıcılarının eline geçmiş durumda. Bu durum, İnternet Explorer cephesini zor durumda bırakıyor . Çünkü İnternet Explorer %-60 lık oranın altına düşmeye eğim gösterirken, Özellikle Firefox / Chrome / Safari ve Opera tarayıcıları yukarı doğru kımıldama gösteriyorlar. İnternet Explorer in en yakın rakibi Firefox , bir araştırma raporuna göre %-30 oranını zorladığını , ve 350 Milyon kullanıcının tercihi olduğunu belirtiyor.
 
Yılın ilk çeyreğinden sonrası sancılı olacağa benziyor, bakalım durum neyi değiştirecek.  Şimdi  arstechnica nın raporu bekleniyor.
 

Son Düzenleme: Turkish Developer ~ 02 Nisan 2010 14:58
Meatat
06-04-2010, 17:38   |  #2  
Meatat avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
174 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

en alttaki tabloda ayrıca birde mozilla yazıyor o ne acaba anlayamadım ben

santiagoramon
07-04-2010, 10:39   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
128 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Ya bu Microsoft yöneticileri sahiden bu kadar bilinçsiz olamaz.E daha dün dünya genelinde Xp kullanıcılarının %63 kullandığını görmedi mi?Şimdide zaten güç ve trend kaybediyor,yine inanılmaz bir pazarlama hatasına imza atarak sadece Vista ve Windows 7 ile çalışacak İnternet Exlorer 9 yapıyor.Yani bu kadar stratejik yoksunluk ne anlama geliyor anlamadım doğrusu...Ben bu hatalardan varsayım yaparsak açıkçası Microsoftun ne yapmak istediğini anlamadım.Herşey para değil mantığıyla hareket ediyorlar diyicem ama Windows 7'ler ateş pahası...Bu varsayımdan tekrar yola çıkarsak Windows 8 için hiçde iyi sinyaller değil.Ben Windows 9 için hesaplarımı yapmaya başladım.