Microsoft Avrupa Birliği'nin aldığı karara uyup tarayıcı seçim ekranını koysaydı gerçek rakamlara doğru gidiş başlardı. Sıradan Windows kullanıcısı bakıyor Internet Explorer internete giriyor, başka arayışlara yönelmiyor.
Ben Firefox kullanıyorum ve asla vazgeçmem. Flashblock eklentim ile istediğim flash öğeler bir tık ile yükleniyor, istemediğim flash öğeler yüklenmiyor, hem kotama inanılmaz yararlı hem de sayfa gösterilme hızı artıyor. AdblockPlus eklentim ile hiç ama hiç reklamsız şekilde geziniyorum internette, easylist ve funboystr filter ları ekledim ve artık sıfır reklam, hem görüntü hem kota açısından harika, hem de zırt pırt reklamlar karşıma gelmiyor, sağdan soldan bir şeyler fırlamıyor ekrana. Video download helper eklentim ile yok Flash yakala yok Orbitgrab gibi programlar ile sistemi yorup durmadan bütün ama bütün sitelerdeki (facebook da dahil) videoları tek tık ile indirebiliyorum. Noscript eklentim ile en ama en zararlı sitelerde dahi korkusuzca gezebiliyorum çünkü benim istemediğim hiçbir ama hiçbir script Firefox umda çalışmıyor.
Görsellik için tabmixplus ve personas(gömülü artık) ım var, daha keyifli Google turu için searchpreview yüklü. Bu saydıklarımdan hangileri Internet Explorer da var inanın hiçbir fikrim yok, çünkü senelerdir IE yi açmıyorum, bir ara IE7 yi kullanmıştım, zorunluluktan, IE8 de hangi yenilikler var inanın bilmiyorum. Sağda solda kısayolu dahi yok. Sorun çıkmasın diye kaldırmadım Windows 7 den. Fazla kendimden geçmeden özetleyeyim, Firefox tan vazgeçmem.
Oh be, rahatladım ya :D