İnternet filtresi iş başında!

CHIP Online
08-12-2011, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Güncellendi... Ülkemizde tartışmalar eşliğinde hizmete giren internet filtresinden garip uygulama.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/inte ... -basinda_30765.html

Resimlerle: Dünyanın en hızlı internetine sahip 9 ülke!

Selim Öztürk

GÜNCELLEME: "Güvenli İnternet" kapsamında Darwin'in Evrim Teorisi'nin sansüre takıldığına dikkat çekmiştik. Ancak akşam saatlerinde söz konusu siteye olan erişim yasağı kaldırıldı ve Çocuk Profili altında da bu siteye erişim sağlanabiliyor.

"Güvenli İnternet" döneminin başlamasıyla birlikte kullanıcılar artık Aile veya Çocuk Profili arasında seçim yapabiliyor ve filtreye kendi isteğiyle tabi tutulabiliyor. Ancak bu profillerin devreye girmesiyle birlikte hangi web sitelerinin bu profillerde yasaklandığıyla ilgili net bir bilgi yok. Çocuk ve Aile Profil Kriterleri Çalışma Kurulu'nun kararıyla belirlenen yasaklı siteler http://www.guvenlinet.org adresinden de kontrol edilebiliyor. Kullanıcıların oyları da sitelerin yasaklanmasında etkili oluyor.

Akademisyen A. Murat Eren ise, Twitter hesabında ilginç bir yasağı takipçileriyle paylaştı. Evrim Teorisi'ini ziyaretçileriyle paylaşan "evrimianlamak.org" sitesi Çocuk Profili altında yasaklı görünürken, bu teoriye karşı duran "evrimaldatmacasi.com" ise filtereye takılmış değil ve bu profil altında görüntülenebiliyor.

ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Doğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: "Neden söz konusu siteye yasak getirildiğini bilmiyorum; her türlü yasağa karşıyım elbette; ancak çocukların Evrim Teorisi'yle bir ilgisi yok. Zaten ders kitaplarında bile yer almayan bir konu."

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden Profesör Dr. Aslı Tolun ise şu sözleri dile getirdi: "Evrim Teorisi, biyoloji alanının temel kuramıdır. Eğer yasak kararı özellikle alınmışsa bu çok yanlış."

Türkiye'de uygulanan "Güvenli İnternet" uygulaması hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayın...

Tüm konu: İnternet filtresi iş başında!

Resimlerle: Dünyanın en hızlı internetine sahip 9 ülke!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Filtrelerden birine geçiş yaptınız mı?

Kapalı Hesap (172709)
08-12-2011, 16:58   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj

Bir örnekte burada bakın

http://www.pcnet.com.tr/forum/in ... llanim-rehberi.html

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (11) ~ 08 Aralık 2011 16:58
sosyalik
08-12-2011, 17:06   |  #3  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj

Bu salakça kararların devamı gelecektir. Devlet iki fikre de eşit uzaklıkta olmalı, mümkünse karışmamalı. "Bu yasak değil, sadece Türkiye'ye güvenli interneti getirecek." diyen kişiler biraz daha ciddi düşünse iyi olur bence.

dabbe1
09-12-2011, 01:27   |  #4  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

filitre değil sansür... ben kullanmıyorum kullanmanızıda önermem...