İnternet Hız Düşüşü Sebebi

spiderx
18-01-2014, 16:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Arkadaşlar Huawei HG521v1 modemimi bağlantıdaki kopmalar çekilmez seviyeye ulaştığından attım. TTNet'e de arıza kaydı bırakmıştım, ben modem almaya gittiğimde eve gelip intetnet hızımızda bir sorun olmadığını, sorunun modemden kaynaklandığını söylemişler. İnternette kopmalar olmadan önce 3.5 mbps civarı bir hız alıyordum diye hatırlıyorum ancak emin değilim.

Gidip Airties 5342 150mbps'lik bir modem aldım. Ancak internet hızım yeni modemle birlikte 0.87 mbps civarı gözüküyor ve eski hıza göre yavaşlama olduğu hissediliyor.

Modem ayarlarındaki bilgiler şu şekilde:

Sizce sıkıntı TTNet bağlantısında mı, yoksa yeni modemimde mi sıkıntı ?
Teşekkürler.

Kapalı Hesap (264180)
22-02-2014, 12:18   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

slm kardeşim modemine internetten biraz baktım güzel bi modemin var.sende belirtmemissin ama kablosuz bağlanyosun sanırım.belki modemin uzaksa sinyal zayıflıyor olabilir.ama istersen ttneti arayıp müşteri hizmetleriyle görüş orda bilgisayardan bitakım güncellemeler yapıyolar internet hattına ve internet hızlanyo.ben köyde oturyorum ilçeye uzaklığımız 17 km ama tenda marka d810r kablolu modem kullanyorum ve internet hızım 7.5-8 mbps arası.belki telefon hattında bi sorunda olabilir telefon prizini telefon fişini line kablonu falan kontrol et eğer bi yerde bi oksitlenme yada kabloda bi kararma kopukluk yada prizde yada fişte paslanma falan varsa netin yavaşlar hatta splitterda bile sorun olabilir onuda kontrol et.ttneti ara durumu anlat çözülür sıkıntın bide ttnette olyo böyle şeyler bende pek memnun değilim arada sıkıntılar olyo.iy günler umarım yardımcı olabilmişimdir.