Arkadaşlar merhaba ben internet hızları hakkında 1-2 sorum olcaktı benim net 8mb sınırsız fazla internetten anlamıyorum arkadaşım eve internet bağlattırdı yeni 5 mbitlik ve indirmesinin çok yavaş oldugunu söyledi şimdi indirme hızı hangi tarifeye göre ne kadar oluyor benim anladıgım kadarıyla 5 mbit ise 500kb ile indiriliyor maximum değilmi peki 5 tane video indirmeye kalksak hepsini 500kb ye göre ayarlayıp 100 100 bölermi yoksa hepsimi 500 çeker 2mizde sürekli film indiriyoruz nette daha bunu bir türlü çözemedik
İnternet hızları
8 Mbps internetiniz varsa kağıt üstünde en fazla 1024 KB/saniye hızla indirme yaparsınız. 1024 KB = 1 MB olduğu için saniyede 1 MB yapar. Ama pratikte bu hıza ulaşamazsınız; ancak 950 KB/saniye gibi hızlara çıkabilirisiniz.
Şöyle hesaplanır:
1 Mbps = 1 Megabit per second demek. Türkçesi: Saniyede 1 Megabit demek.
1 Mbps = 1024 Kbps yapar.
Kbps = Kilobit per second demek.
8 bit = 1 byte eder. En temel bağıntı budur. Her şeyi buna göre hesaplayabilirsiniz.
1024 bit = 1 Kilobit eder = 128 byte
1024 kilobit = 1 Megabit eder = 128 kilobyte
Sizin hızınız 8 Megabit.
1 Megabit 128 kilobyte demekti.
8 Megabit 8.128=1024 kilobyte eder.
Yanına ps gelince saniyedeki hız anlamına gelir. 8 Mbps = 8 Megabit per second = Saniyede 1024 kilobyte indirme demek.
Umarım anlatabilmişimdir. :)
5 Mbps (5 megabit) hıza sahip olan arkadaşınız ise;
1 Mbps = 1024 Kbps = 128 KB (kilobyte)
5 Mbps = 5120 Kbps = 640 KB
Yani saniyede en fazla 640 KB indirebilir.
Not: İndirme hızınızı www.speedtest.net adresinden ölçün. İnternetten indirdiğiniz dosyayla hız ölçmeyin çünkü yanıltır. Site size o dosyayı hangi hızla verirse o hızla indirirsiniz.
ayrıca oturduğunuz yerin altyapısına bağlı olarak hızda değişiklikler olabilir. Örneğin ttnet size 8mbps verir sen 2mbps ancamodem ayarlarınızda geri dönüt voltunu ayarlayabiliyorsanız (Genelde gizlidir) hınızı 8 mbt de %100 e fırlatırsınız. Bunu Hiçbir internet servis sağlayıcısı söylemiyor. Nednimi Servislere yoğun elektrik gidişi yaşanacağını biliyorlar :)
modem ayarlarınızda geri dönüt voltunu ayarlayabiliyorsanız (Genelde gizlidir) hınızı 8 mbt de %100 e fırlatırsınız. Bunu Hiçbir internet servis sağlayıcısı söylemiyor. Nednimi Servislere yoğun elektrik gidişi yaşanacağını biliyorlar :)Biraz ayrıntı verir misiniz? Dikkatimi çekti bu olay.Son Düzenleme: ekran kartı ~ 07 Mart 2012 23:33
modem ayarlarında geri dönüt voltu olamlı bir tür modem overclocklama.
örneğin modeme girdiğinde modemin ftp tipinde bir girişi daha bulunmakta. ftp ile giriş yaptığında yönetimsel konsolada ulaşıyorsun. burdaki değerli kullanarak giden miktarı biraz artırırsan örneğin 9 v yerine 9.2 v bu servisin seni daha iyi görmesini sağlıyor. internette gezinmemizi sağlayan asıl yapı bu uploadımızdır. Servis sağlayıcınızı arayın sorun upload hızımı artırmak isitiyorum diyin hepsi çaresi klaıyor (Halbiki yalan:) olayın aslında geri dönütün arttırımalsı onların zararına aksi halde binlerce volt enerji geri geldiğinden sistemleri çökecektir. Belli yerlerde bunlar daha kötü olmakta (istanbul geleğen telefon hattı voltu 10bin voltu bulmakta giden ise 1.000 volt [kayıp olan nerde?:):)] )
Yolda kaybolan veri var diye ortaya atılan hat kayıpları aslında elektirik kayıplarıysa sizin veriniz geri giderken kaybolmuyormu ? Kaybolduğunda ne oluyor bir düşünün.
Eve gidince dediğiniz şeyin benim modemimde olup olmadığına bakacağım. İlk defa duyduğum bir şey. Teşekkürler. Belki yardım için Ö.M atarım.
arkadaşlar benimde internet 8bit ama ekranın sağ altındaki intermet göstergesinde 54mb/sn yazıyor zaten benim bilgisayara takılan wireless adaptör 300mb/sn ama modem 54mb/sn olduğu için 54 yazıyor yani benim internet 54 mü 8 mi
54Mb/sn senin en fazla alıcağın internet hızıdır...sen şuan 8 Mbps internet kullanıyorsun..eğer 8Mbps değilde 100Mbps internetin varsa 54Mb hız ile internete girersin..çünkü senin ethernet kartın en fazla 54Mbps destekliyor...