İnternet kotam cok cabuk doluyor

HPQ-User
03-10-2009, 09:30   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

User sormuş:
Ben 5 yıllık internet kullanıcısıyım 5 yıl boyunca 4CB hiç aşmadım.Ama bu aralar  2 günde 100Mb kota doluyor hiç anlamıyorum .. internete yaptıklarım . 5 dk mynette  5 saat Silkroad online msn vb işlerle üğraşiyorum ve 5 yıl boyunca bununla aynı takipteyim hiç kotam 4gb geçmezdi filim izlemiyorum.. arada sirada face vidyolara bakıyom  ama kucuk oglum oyun sitelerine giriyo  int üzerinden sadece oyun oynuyor kucuk oyunları ... ve bununda fazla kota yıyeceğini sanmıyorum..

Nod32 full versiyon kullanıyorum acaba bu aralar fazla güncelleme yapıyo omu etkiliyo kotamı yoksa virüs.. olabilirmi!

ve Ayrıca 2 aydir  bu kotayı asan süre evime 2 bilgisayar almam ve 2sinede coğaltıcı ile int çekmemden geliyo birisine kucuk oglum birisine ben oturuyorum işte  acaba bu Fazla artış Sebebi ne olabilir!!

Bide gecenlerede kotam 3.5 cb tı 1 ay evde yoktum 4.5 olmuş ve ertesin gün TTnet sitesinden baktım 3.5 yine düşmüş tttnet bir işlermi karıştırıyor  bu sorularamıa cevap verirseniz sevinirim iiyi günler

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Pentium(R) 4 CPU 2.93 ghz
1 GB RAM
Fiziksel adres uzantısı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3

kopuKÇocuk
03-10-2009, 09:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
970 mesaj

ttnet bu alışmak lasım hergün bi oyunu çıkıyor.
ttnet sınırsızda iyi ancak sınırlıda berbat.
bu arada kotanızın dolmasını o yaptınız herşey doldurur.sanki yaptıklarınız çok azmış gibi anlatmışsınız ama yinede bayağı kota yer onlar.ayrıca online oyunlar ve güncelleştirmeler (windows yada eset güncelleştirmeleri) otomatik yüklemede ise kapatın.
yani sadece online oyun ve güncelleştirmeler bile kota dolması için yeterli.

MBTGROUP
03-10-2009, 09:51   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

Küçük oğlunuzun girdiği sitelere,download ettiklerine  bir gözatın.Artı 444 0 375 sizin adsl ile ilgili sorularınızı ve merak ettiklerinizi cevaplayacaktır.

DoctorDree
03-10-2009, 11:02   |  #4  
Yıllanmış Üye
235 mesaj

OgLunuz YanLısLıkLa Bir SeyLer İndiriyor oLabiLir mi?Veya BiLgisayarınızda Kota Yiyen Virus oLabiLir.

Ahmet Ertuğrul
03-10-2009, 13:54   |  #5  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Silkroad gibi online oyunlar, Facebook'tan video izleme, oyun siteleri ve güncelleştirmeler. Bunlar özellikle kota harcar zaten. Ayrıca ikinci bilgisayar aldığınızı ve ikisinin de kullanıldığını söylemişsiniz internet için, bu da teorik olarak zaten kota harcamanızı iki katına çıkarır. Güncelleştirmelerinizi kapatmayın, sonu güvenlik riskleri, virüslü sistem, sistem çökmesi ve veri kaybı olur.

Tavsiyem kotasız bir pakete geçiş yapmanız, çünkü kota aşım ücreti çok pahalı. Aştığınız kota miktarına göre size uygun bir pakete geçin.