İnternet Sansürü

sosyalik
01-08-2011, 13:03   |  #1  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj

22 Ağustos İnternet Sansürü yaklaşıyor. İnternet sansürüne karşıysanız ve internet sansürünü protesto etmek istiyorsanız, bir dilekçe de siz yazabilirsiniz:

Bu adreste pek çok kişi, kurum ve kuruluşun e-posta adresleri ve fax numaraları yer alıyor. Dilekçe örneklerine bakarak siz de bir dilekçe yazın ve internet sansürüne karşı olduğumuzu belirtelim: http://kampanya.org.tr/dilekce/

Lütfen bunu görmezlikten gelmeyin.Pek çok site nedeni dahi bildirilmeden engelleniyor.Yasaklı sitelere çeşitli yollarla girmek yerine, hiç bir yöntem aramadan, zorlanmadan girelim.

Bu adreste de adınızı destekleyenler listesine yazdırabilirsiniz ve web sitenize, blogunuza bannerlar ekleyebilirsiniz: http://kampanya.org.tr/sansur/

Lütfen sosyal medya ortamında da ( Twitter, Facebook) sansüre karşı insanları bilinçlendirmeye çalışalım.

Anket
dasti
01-08-2011, 13:15   |  #2  
dasti avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,962 mesaj

Sansür olayıyla ilgili bir yorum getirmem gerekiyor ki. Eğer hiç bir uyarı ve bilgi verilmeden sansür yapılırsa kimse kullanmaz doğru düzgün interneti. Standart paket denilen bir paketi bulunuyor ve bunda aynen şuan kullandığımız gibi kullanacağız. Medya bu konuda yine her zaman ki gibi abarttı olayı ve herkeste bir sansür korkusu aldı başını gitti.

M.G.G
01-08-2011, 13:21   |  #3  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Benim imzamda çoktandır vardı.Dilekçe yazdım destekledim ama bi b*ka yaramıyor maalesef.Filtreyi kırmayı başardım çok basit yöntemle ama kullanmıyorum (8

sosyalik
01-08-2011, 13:26   |  #4  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: dasti  
Sansür olayıyla ilgili bir yorum getirmem gerekiyor ki. Eğer hiç bir uyarı ve bilgi verilmeden sansür yapılırsa kimse kullanmaz doğru düzgün interneti. Standart paket denilen bir paketi bulunuyor ve bunda aynen şuan kullandığımız gibi kullanacağız. Medya bu konuda yine her zaman ki gibi abarttı olayı ve herkeste bir sansür korkusu aldı başını gitti.
Tam olarak şimdiki gibi kullanmayacağız.İnternet Servis Sağlayıcımız bizi izleyecek ve DNS gibi yöntemler yasal olmayacak.
Zaten internet sansürünü sadece 22 Ağustos filtresi olarak algılamamak gerekiyor.Daha önce de böyle kampanyalar vardı, yürüyüşler bile yapıldı fakat filtre olayı çıkınca daha çok insanın haberi oldu.

Bilgi toplumu oluşturmaya çalışılan bir yerde, hangi sitelere girilip girilemeyeceğini devlet mi belirlemeli?

sosyalik
01-08-2011, 13:30   |  #5  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: M.G.G  
Benim imzamda çoktandır vardı.Dilekçe yazdım destekledim ama bi b*ka yaramıyor maalesef.Filtreyi kırmayı başardım çok basit yöntemle ama kullanmıyorum (
Gerçekten kimsenin ilgilendiği yok ama tepkilerini dile getiren insan sayısı artarsa belki bir işe yarayabilir. Ben TIB'deki bir yetkiliden dilekçeme cevap:

Mesajınız iki konu içeriyor:

1) URL'den erişim altyapısının kurulması

2) Engellenen web sitelerini öğrenmek

Birinci paragrafta söylediklerinize aynen katılıyorum.

URL veya nesne temelli engelleme altyapısını kurmamızı talep ediyorsunuz.

Biliyorsunuz Türkiye'de internet erişim engelleme işlemi teknik olarak
internet erişim sağlayıcılar yapmaktadır. Bu sistemi onların kurması
lazım. Sorduğumuzda böyle bir sistemi kurmayı düşünmediklerini yazılı
olarak da beyan etmekteler. Biz ancak onların kurmalarını talep
edebiliriz. Bunun için bu sitemin kurulabildiğini teyit etmemiz lazım.
Ondan sonra da finansmanı bulunmalıdır. Finansman konusu daha kolay
halledilebilir.

Biz uzunca bir süre ar-ge yaptık ve dünyada url'den filtreleme yapan hemen
bütün firmalarla görüştük. Sonuç olumsuz. Çünki bizim kadar büyük bir
altyapısı olan hiç bir ülkede (çin hariç) url filtreleme altyapısı yok,
dolayısıyla hiç bir firmanın bu konuda tecrübesi yok. Firmalar tarafından
kurulan bizim trafiğe en yakın trafik Türkiye trafiğinin 300'de biri.
Firmalar yaparız diyorlar ama biz emin değiliz. Ayrıca bu işlem sonucu
türkiye internet trafiği biraz yavaşlayacak onu bilin diyorlar.

Peki diğer ülkeler ne yapıyor diye araştırma yaptık. Ülke internet
altyapısı bizimkine yakın ve demokratik ülkelerin hemen hepsi bizimkiyle
bire bir aynı altyapıyı kullanıyorlar. 5'i AB üyesi olma üzere 7-8 ülkeye
gittik ve benzer durumları gördük.

Uzatmak istemiyorum, şu an çok müsait değilim. Bu konuda durum özetle
şöyle: Türkiye ölçeğinde bir ülke için bu sistemin kurulumu problemli her
ne kadar konu dünyada bilinen bir teknoloji olsa da. Onun yerine içerik
çıkartmak için uğraşmak lazım. Biz yaklaşık dört yıldır; içerik
çıkrarttırmaya, olmazsa sadece bir iki nesneden dolayı erişim
engellememeye çalışıyoruz. Ama bazı mahkemeler bir iki içerikten dolayı
bütün siteye engelleme yaptılar. Emin olun bunların da sayısı çok fazla
değil. An itibariyle yapılacak mahkemeler ve hakimlerin bu konuda daha çok
ayrıntı öğrenmelerini sağlamak.

Bu işin kolay bir şey olduğunu open source yazılımlarla bile yapılabilecek
bir şey olduğunu söyleyen herkesle (M.Akgül, Tübitak dahil) deneme yaptık.
Ama henüz başarı görmedik. Sizin de bildiğiniz bir şey varrsa dinlemek
isteriz.

İkinci talebiniz engellenen biteleri bilmek. Bunu zaten biliyorsunuz ya.
Erişim şu kararla şu tarihte engellenmiştir diye yazıyor zaten. Yok ayrıca
engelleme sebebini de öğrenmek istiyorsunuz. Onu da ilgilileri (hukuki
anlamda kullandım) başvurup öğrenebiliyorlar.

İdarenin her türlü iş ve eylemi yargı denetimine tabidir. Bizim
kararlarımıza şu ana kadar 4 itiraz oldu. 2 tanesinde mahkeme bizi haklı
buldu. Diğer ikisi de yürütkeyi durdurma verilmeden devam ediyor. Aynı şey
yargı kararları için de geçerlidir.

Sanırım yeterli olmuştur

Selamlar

dasti
01-08-2011, 13:41   |  #6  
dasti avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,962 mesaj
Alıntı: sosyalik  
Tam olarak şimdiki gibi kullanmayacağız.İnternet Servis Sağlayıcımız bizi izleyecek ve DNS gibi yöntemler yasal olmayacak.
Zaten internet sansürünü sadece 22 Ağustos filtresi olarak algılamamak gerekiyor.Daha önce de böyle kampanyalar vardı, yürüyüşler bile yapıldı fakat filtre olayı çıkınca daha çok insanın haberi oldu.

Bilgi toplumu oluşturmaya çalışılan bir yerde, hangi sitelere girilip girilemeyeceğini devlet mi belirlemeli?

Tabi ki de hayır bu ülkede iletişim özgürlüğü olmalı. Fakat bu izleme olayında da hani dns den girdin hop içeri diyecekk halleri yoktur ya. Bunlara karşı biz toplum olarak sadece sanal ortamda dile getirebiliyoruz ve buradanda ilgili makamlara gitmez. Yapacaklarını yaparlar yine ama fazla bir etki olacağını düşünmüyorum. Bakalım bir gelsin sansür olmadı toplanır kapatırız hep birlikte o zaman görürler sansürü :)

M.G.G
01-08-2011, 17:55   |  #7  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj
Alıntı: dasti  
Tabi ki de hayır bu ülkede iletişim özgürlüğü olmalı. Fakat bu izleme olayında da hani dns den girdin hop içeri diyecekk halleri yoktur ya. Bunlara karşı biz toplum olarak sadece sanal ortamda dile getirebiliyoruz ve buradanda ilgili makamlara gitmez. Yapacaklarını yaparlar yine ama fazla bir etki olacağını düşünmüyorum. Bakalım bir gelsin sansür olmadı toplanır kapatırız hep birlikte o zaman görürler sansürü :)
Filtre geldi bile.Ama aşırı dandik herhalde tubitağın aşırı bilgili(!) her fikri kendiliğinden gelen(!)  bilgisayar profesofleri(!) hazırlamıştır......

faceman
01-08-2011, 22:09   |  #8  
faceman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,588 mesaj

filtre olayı insanların tüm internet özgürlüğünü örneğin chip online a  girmesini veya oyun indirmesini kısıtlayacaksa bu yasağın kesinlikle yanında değilim ama bu yasakta erotik filmler izleyip tecavüze girişen interneti kötüye kullanan kişilerin girecekleri yerler sansürlenirse kesinlikle arkasındayım yasağın.ülke özgür die kimse internetten o tarz şeyler yapamaz yada örnek alamaz!!!

disquel
01-08-2011, 22:19   |  #9  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
55 mesaj

Bizi internete sadece p*rno izlemek için giriyor sanıyorlar ama herkes bu kişiler değil onlar bunları yaparken bizim suçumuz ne !! :@ bizim niye internetimize sansür geliyor bizim bilgi paylaşımımızı engellemek için yapmıacaklerı şey yok ! Chip onlineyi kısıtlarlarsa burdaki insanlar ne yaptı ki kısıtlıyorlar !

sosyalik
02-08-2011, 15:26   |  #10  
sosyalik avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,707 mesaj
Alıntı: disquel  
Bizi internete sadece p*rno izlemek için giriyor sanıyorlar ama herkes bu kişiler değil onlar bunları yaparken bizim suçumuz ne !! :@ bizim niye internetimize sansür geliyor bizim bilgi paylaşımımızı engellemek için yapmıacaklerı şey yok ! Chip onlineyi kısıtlarlarsa burdaki insanlar ne yaptı ki kısıtlıyorlar !
Sansüre karşı olanlara cevapları hazır zaten: "P*rnoyu mu savunuyorsunuz?"

Son Düzenleme: sosyalik ~ 02 Ağustos 2011 15:27