Yabancı forumlarda paylaşılan bir ingiliz hackerin ingilizce makalesini türkçeye çevirdim,tamamıyla çevirme bana aittir,alışveriş merkezi isimlerinide türkçeye çevirerek,küçük bazı değişiklikler yaptım :)
"merhaba ,bir hacker olarak bilişim suçları hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum ,
ip nedir , ip üzerinden izimiz bulunabilirmi , veya şuan birisi benim mail adresimi veya
online banka hesaplarımı hacklemek ister ve hackler ise ceza alırmı ..
örneklemek gerekirse eğer , herhangi bir wireless sağlayan bölgede , neredeyse artık
tüm alışveriş merkezlerinde kablosuz internet yani wireless var ,ankara ankamallda otoparkta arabamın içinden laptopum ile bir suç işledim diyelim
,bilişim suçlarında ip tespitinde bilmem hangi alışveriş merkezine ait
kablosuz ağından bağlanmış x kimlikli bilgisayar diyebilir,bilgisayarınızda yapacağınız 2-3
değişiklikle bu kimlik bilgilerini değiştirebilir birden fazla kişinin kullandığı kablosuz ağlardan bağlanarak istediğiniz suçu
işleyebilirsiniz,internette bir hayalet olmak çok basit ve engellenemeyen bir durum .
bu dünyanın her yerinde böyle , gerçek bir hacker asla yakalanmaz,yakalanırsa eğer etrafındaki
kişilerin ihbarıyla gerçekleşir aksi takdirde yakalanıyorsa o kişi gerçek bir hacker değildir.
hackerların bu işten kazandığı paralar gerçekten ciddi rakamlar ,ve bu insanlar hayalet gibi yaşamakta,göremezsiniz ve sosyal hayatlarında hiç konuşmazlar bu konu hakknda
aksine bilgisayardan anlamıyormuş izlenimi verirler.kendimden örnek vermem gerekirse bana iş getirenler hep 30 yaşın üstündeki kişilerdi,ve son olarak benim görüşüm,bu işin %80 i sosyal mühendisliğe dayanmakta."