Merhaba arkadaşlar. İnternet'in bağlı olduğu telefon hattım çaldığında, telefon açılınca ve kapanınca İnternet gidiyor. Telefon çıkışı ile modem, telefon arasında CHIP'in geçtiğimiz aylarda verdiği bir alet var. O alette 3 giriş vardı. Biri modeme, biri telefona, biri de telefon çıkışına bağlı. Sorunu hâlletmek için ne yapmalıyım?
İnternet telefon çalınca gidiyor
Girişleri doğru taktıgınıza eminmisiniz ? Splitter aacı telefon sinyalleri ile ADSL sinyellerini birbirinden ayırarak verme. yani anlattgıınız sorun için yapılmış bi cihaz. bağlantılarınızı kontrol edebilirsiniz.
Ayrıca o cihaz telefon hattından sonra splitter ordan evin telefon ve modeme gitmelidir.
Telefon çıkışı şöyle:
Soldaki, çıkış ile alet arasındaki kablo. Ortadaki modeme, sağdaki de telefona gidiyor. Hata nerede acaba?
Splitter'ı eve ilk telefon hattının girdigi yerde takılı değil galiba ? Yani baska bir yerde daha telefon hattı paralel olarak çekilmiş durumda.
Söyle anlatıyım :)
Splitter a paralel telefon olmuyacak ve. binadaki bagıtımdan sonra splitter ordan ev telefon hattına ve modeme gitmesi en saglıklısıdır.
Evet, parelel telefondan çıkış alıyorum. Odamdaki telefondan yani. Ana çıkış girişteki telefon mu oluyor? Splitterı oraya mı takmam gerekiyor?
Evet, parelel telefondan çıkış alıyorum. Odamdaki telefondan yani. Ana çıkış girişteki telefon mu oluyor? Splitterı oraya mı takmam gerekiyor?
Splitter ı telefonlardan öcne takmanız gerekiyor.
Telefon kablosu herşeyden önce ilk splitter giricek ordan telefon ve modeme çıkış alıcaksanız.
eğer sorun düzelmessede splitter arızalıdır. sonuçta içinde 2 kapasitör 2entegre var. 3ytl gibi uygun bi fiyat. Bunları yaparım yine kesilirse derseniz yinede yapn en saglıklısı odur. her ne kadar herkes sadece modemden önce bunu taksada doğrusu ilk girişe takılması ve ordan telefon modem olarak dağılmasıdır.
Peki teşekkür ederim. Söylediğinizi yapacağım.
arkadaşım splitteri değiştir sorun kalmaz(paralel kablosunada splitter takman lazım) birde şu var telekom paralel telefon varsa bildirin diyor ama kimse yapmıyor bunun nedenide şudur tlf çaldığında yaklaşık 95w lık akım çeker(isterseniz kablonun açık ucunu tutup ceple evinizi arayıp sonuca bakabilirsiniz:))2 tlf olnca bu 180 w lara çıkıyor bunu sakın unutmayın