İnternet yasakları ve Türkiye!

CHIP Online
01-12-2009, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

"Bir hukuk faciası", "Türkiye adeta internetle savaşıyor" ve daha da çarpıcı sözlerin sebebi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/inte ... -turkiye_16761.html

İnternet Teknolojileri Derneği, Youtube internet sitesinin erişiminin engellenmesi nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne dava açtı.

İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Mustafa Akgül, Youtube internet sitesine erişimin 5 Mayıs 2008'de engellendiğini hatırlattı. INETD olarak, tüm ülke adına, Youtube yasağının Anayasa'ya, hukukun evrensel ilkelerine ve Avrupa İnsan Haklarına Sözleşmesi'ne yani hukuka ve kamu yararına aykırı olduğunu gerekçesiyle, ilgili mahkemeye itiraz ettiklerini ifade etti. Akgül, ''Türkiye'nin adeta internetle savaştığını'' söyledi.

Bu konuda üst mahkemeye başvurduklarını ancak mahkemenin, ''İtirazın kararın ilk haftasında yapılması gerektiği'' gerekçesiyle itirazı reddettiğini belirtti. Akgül, ''Bir üst mahkeme ise gerekçelerimizle yaptığımız itirazı hiçbir gerekçe ve görüş belirtmeden reddetti. Ülkemizde itiraz edebileceğimiz başka makam kalmadığı için geçen hafta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmak zorunda kaldık'' dedi.

Tüm konu: İnternet yasakları ve Türkiye!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: YouTube yasağının AİHM'e taşınması doğru mu?

uGuR.uK
01-12-2009, 15:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

olayla daha geniş şekilde ilgilenilmesi iyi ama gittiği yerde sürekli internetle savaş halinda olan bir yer, herşeye özgürce bakan bir kurum değil yani...

yalcinkurt
01-12-2009, 15:17   |  #3  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,580 mesaj

Sayın başbakanımızın da dediği gibi; 'Ben giriyorum siz de girin.' Ağzı kulaklarına varıyor

Selçuk İslamoğlu
01-12-2009, 16:34   |  #4  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
world_pc
01-12-2009, 17:17   |  #5  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
Bende...

PcMaKeR
01-12-2009, 20:05   |  #6  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Mustafa Akgül. Adam mail bombardımanı yapma konusunda uzman ha.
Neyse. Hocamız bir konuda haklı gerisinde haksız.

Youtube un kapalı olup olmaması ilgilendirmiyor beni fakat Atatürk'e hakaret videolarını silmesi çok zor olunca! Bizde banlayıvedik ne yapalım. Bu konuda haklıyız. Adamların silmesi 1 dk yı almayacak milleti birbirine sokuyorlar...

Ama diğer sitelere konulan engellerin çoğu haksız....

Selçuk İslamoğlu
01-12-2009, 20:32   |  #7  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Alıntı: world_pc  
Bende...

Hani anlamadığın için açayım "Ben zaten giriyorum" diye devekuşu gibi kafasını gömen çok ve devekuşu kadar da saf demek istiyorum.