arkadaşlar Ubuntu 9.10 64 bit yükledim internete bağlanamıyorum dil dosyaları eksik olduğu için de eng görünüyor biraz kurcaladım ama olmadı Lütfen Yardım Edin
İnternete Bağlanamıyorum!!
- 1
- 2
pcils komutu ne döndürüyor?
lspci doğrusu. :)
yeni başladım linux sa nedemek istediğinizi anlayamadım terminale girdim o komutu hiç bişey çıkmadı
ne yapacağmı bilmiyorum uğraşıyorum araştırıyorum ama nafile
sanırım kaldırıcam
terminalde
ifconfig -a (enter) yaptığınızda makinanın aldığı ip bilgilerini göreceksiniz. buradaki ip ile modem ipsinin aynı blokta olup olmadığına bakınız. Eğer makinada DHCP çalışıyorsa farklı blokta olacak ve modemle olan bağlantınız olmayacaktır. makinadaki dhcpyi durudurup ipyi modemden aldırırsanız bağlantınız sağlanır.
Tabii ki alamazsınız çünkü komutu ters yazmışım :D
doğrusu lspci. Lütfen tekrar dener misiniz?
Kal-El arkadaşım çıktı bu
Bağlantı simgesine tıkladığında açılan yerde IpV6'ı açıksa kapat. DNS ayarların IPv4'te olsun. Ethernetin onboard diye tahmin ediyorum verdiğin çıktıdan. nVidia'nın sitesinden ilgili bir sürücü bulabilecek misin bi onu da kontrol et her ihtimale karşı. Ubuntu genelde görür ethernetleri otomatik, ama ne olur ne olmaz.
numaraların birbirini tutmadığını gördüm ya sonrası ?
Daha güncel bir sürücü olabilir, her türlü kontrol etmesi iyidir.
Sorun PPPoE olabilir, biraz araştırdım benzer sorunlarda hep PPPoE bağlantılarda düğümlenmiş iş. Verdiğim linkteki adımları uygulasın. Büyük ihtimalle çözülecektir.
Öncelikle PPPoE paketi yüklü mü bi kontrol etsin
dpkg -s pppoeconf komutuyla bakın. Yüklüyse:
Package: pppoeconf
Status: install ok installed
çıktısını alırsınız. Değilse dediğim adımları yapın veya
sudo apt-get install pppoeconf komutuyla paketleri yüklemeyi deneyin, yüklemezse Ubuntu CD'sini depolara ekleyip tekrar denemeniz gerekir.
Bir de en basitinden bi şunu dener misiniz hepsinden önce?
pon dsl-provider
Modemin elle çalıştırılmasını sağlar.
linux a yabancı olduğum için anlıyamıyorum pek, eminim zor bişey değildir ama pc yede hiç yabancı değilim
nVidia sitesinden sürücü bulamadım
yine bi kaç resim çektim söylediklerini uygularken
Pardon yanlış bakmışım. mac adresi gözükmüyor. Ethernetle ilgili bir durum olabilir.
Oradaki bağlantıyı kaldırıp bir önceki mesajımda yazan şekilde ADSL'i elle başlatır mısınız?
dns ıp adresleri otomatik atadım değişmedi
verdiğiniz linki uygulaya bilmem için bağlantım olmalı ki problem saten bağlanamamamda
verdiğiniz bu komut activ
dpkg -s pppoeconf komutuyla bakın. Yüklüyse:
Package: pppoeconf
Status: install ok installed
Orada listelenmiş olan bağlantığı elle kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar algılanmasını sağlamayı deneyin.
pon dsl-provider
komutuyla elle başlatmayı deneyin modem bağlantısını. MAC adresi alınmamış gözüküyor. Ethernetle bağdaşmıyor sanki.
Orada listelenmiş olan bağlantığı elle kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar algılanmasını sağlamayı deneyin.
değişmedi
[email=sew@sew-desktop:~$]sew@sew-desktop:~$[/email] pon dsl-provider
Error: only members of the 'dip' group can use this command.
[email=sew@sew-desktop:~$]sew@sew-desktop:~$[/email]
sudo adduser %kullanıcı adı% dip
bunu yaptıktan sonra tekrar dener misin? kullanıcı adı yazan yere sende sew gelecek.
[email=sew@sew-desktop:~$]sew@sew-desktop:~$[/email] sudo adduser %sew% dip
[sudo] password for sew:
adduser: The user `%sew%' does not exist.
[email=sew@sew-desktop:~$]sew@sew-desktop:~$[/email] pon dsl-provider
Error: only members of the 'dip' group can use this command.
umut varmı ?
% olmayacak. :)
sudo adduser sew dip
şeklinde
BAŞTAN KURULUM İŞE YARARMI ACABA
Baştan kurulum son çareniz olmalı.
Dediğim şekilde % olmadan komutu tekrar denediniz mi?
tam olarak yine yazarmısınız komutu
yorgunluk çöktü biraz =)
bu arada ilgin için çok tşk ederim
Rica ederim. Ubuntu kullanan insanları gördükçe yardımsever yanım aşka geliyor. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu sorun çok eski sürümlerde bildirilen bir "bug". Şanssızlık ki size 9.10 sürümünde gelmiş. Eski yöntemleri denettiriyorum. Çözülürse ne ala.
sudo adduser sew dip
çıktısını bildirirseniz bir sonraki adımı ona göre yapalım.
sudo adduser sew dip
[email=sew@sew-desktop:~$]sew@sew-desktop:~$[/email] sudo adduser sew dip
[sudo] password for sew:
Adding user `sew' to group `dip' ...
Adding user sew to group dip
Done.
- 1
- 2