Merhaba benim size bir sorum olucaktı. ben internete bağlanmak için ethernet kartını kullanıyorum. ağ bağlantısını etkinleştirdiğim zaman bana ağ adresi alınıyor
ve daha sonrada sınırlı bağlantı veya bağlantı yok diyor.
bu yüzden internete giremiyorum. ethernet anakartım üzerinde yani onboard ayrıca bir tane daha slota taktığım ethernet kartı var. her iki ethernette'de bu sorun karşıma çıkıyor. ama bir iki defa slota taktığım ethernet kartı ile internete girdim. ve bağlantıyı devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirdiğimde aynı problem oldu. ve hep devam ediyor. internete hiçbir şekilde bağlanmıyor. sadece
usb'den bağlanıyor. ethernet kabloları bozuk olabilir diye 2 adet sağlam ethernet kablosu denedim yinede olmadı.
şundan eminimki slota taktığım ethernet kartı ve kablolar sağlam ama internet bağlantısı olmuyor. modemde sorun olabilir diye modemimi servisine gönderdim. oda sağlammış anlamadım gitti. bu sorun neden olur acaba ve çözümü nedir. yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar.
ethernet kartlarım: VIA Compatable Fast Ethernet Bağdaştırıcısı(anakart üzerindeki)
Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC #2 (slota taktığım)
Anakartım: ASRock P4VM800
adsl bağlantım : 1024/256 4GB Limitli