İnternete Bağlanamıyorum

sevvv
26-06-2007, 22:00   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Merhaba benim size bir sorum olucaktı. ben internete bağlanmak için ethernet kartını kullanıyorum. ağ bağlantısını etkinleştirdiğim zaman bana ağ adresi alınıyor
ve daha sonrada sınırlı bağlantı veya bağlantı yok diyor.
bu yüzden internete giremiyorum. ethernet anakartım üzerinde yani onboard ayrıca bir tane daha slota taktığım ethernet kartı var. her iki ethernette'de bu sorun karşıma çıkıyor. ama bir iki defa slota taktığım ethernet kartı ile internete girdim. ve bağlantıyı devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirdiğimde aynı problem oldu. ve hep devam ediyor. internete hiçbir şekilde bağlanmıyor. sadece
usb'den bağlanıyor. ethernet kabloları bozuk olabilir diye 2 adet sağlam ethernet kablosu denedim yinede olmadı.
şundan eminimki slota taktığım ethernet kartı ve kablolar sağlam ama internet bağlantısı olmuyor. modemde sorun olabilir diye modemimi servisine gönderdim. oda sağlammış anlamadım gitti. bu sorun neden olur acaba ve çözümü nedir. yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar.

ethernet kartlarım: VIA Compatable Fast Ethernet Bağdaştırıcısı(anakart üzerindeki)
Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC #2 (slota taktığım)
Anakartım: ASRock P4VM800
adsl bağlantım    : 1024/256 4GB Limitli

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 26 Haziran 2007 22:10
Borga-x
26-06-2007, 22:07   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

oncelikle nıye ıkı tane ethernet kartı kullanıyorsun?. ıkı ethernet buyuk ıhtımla çakışma yaptıgı ıcın ethernetlerın çalışmıyor.Slota taktıgın ethernetı sokup onboard ethernetı kullanırsan sorunun kalmaz. suruculerınıde bır guncelle o sekılde kullan.

sevvv
26-06-2007, 22:46   |  #3  
OP Taze Üye
8 mesaj

merhaba yanıtınız için teşekkür ederim. ama ben sizin söylemiş olduğunuz onboard'taki ethernetide tek başınada denedim olmadı hiçbir şekildede olmuyor. Hiçbir çözüm bulamadım.

gokhan2413
26-06-2007, 22:58   |  #4  
Yıllanmış Üye
519 mesaj

bence kesinlikle sorun modemde aynı sorun çok nadir benim pcde de oluyor modeme res atınca düzeliyor imkanın varsa başka bir modemle dene

erkanc
26-06-2007, 23:29   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

modemine reset at istersen bilgileri tekrardan gir modemin firewalunuda devre dışı bırak birde böyle dene olmazsa modeminin firware ini güncelle

ahmetali53
28-06-2007, 00:18   |  #6  
Yıllanmış Üye
197 mesaj

Aynı ağ kartıyla bende yaşadım bu sorunu :)))
Ama devam etmedi bende de Ağ Adresi alınıyor diyordu ama bir türlü alamıyordu :))
Modeme Reset at tekrar yapılandır ben böyle çözmüştüm ama ara sıra oluyor nedenini hala anlamadım.