İnternete büyük sabotaj!

CHIP Online
29-03-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Denizaltından geçen devasa internet bağlantı kabloları, büyük bir tehlikenin köşesinden döndü!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/internete-buyuk-sabotaj_39456.html

Resimlerle: Dev tarayıcı testi: İnternetin en hızlısı kim?

Mısır ordusu sözcüsü, yerel internet servis sağlayıcı olan Mısır Telecom'un sahip olduğu denizaltı data kablolarını kesmek isteyen tüplü dalgıçların tutuklandığını açıkladı. AP nin bildirdiğine göre Albay Ahmed Mohammed Ali, Facebook sayfasında liman şehri İskenderiye'nin kuzeyinde bir noktada denizaltı kablolarını kesmeye çalışan 3 kişinin yakalandığını yazıyor.


Mısırlı internet kullanıcıları geçen hafta başlayan hız sorunlarından şikayet ediyorlardı. Fakat Telecom yetkilileri bu sorunların deniz taşımacılığından kaynaklanan hasarlardan olduğunu iddia etmekteydi. Şimdi ise kaza hasarlarının geçerli sebep olmadığı ortaya çıkmış oldu.


Saldırı sebebi ve tutukluların kimlikleri henüz açıklanmadı; şu an için sorgulanıyorlar.


Sorun olan hat Güney Doğu Asya Orta Batı Avrupa 4 (SEA-ME-WE 4) olarak ifade ediliyor. Aynı hat 2008 yılında bir geminin demiri ile yine hasar görmüştü. Bu ulaşım firesinin ülkenin internet akışının yüzde 75 negatif etkilediği ve ikincil etkinin Orta Doğu ve Hindistan'da olacağı belirtiliyor.


İletişim Bakanı Atey Helmy, Çarşamba günü Türk Anadolu Ajansı'na verdiği demeçte "internet krizi 20 saat içinde çözümlenecek, gelecek saatlerde kademeli olarak iyileştirmeler olacak" demişti...

Tüm Konu: İnternete büyük sabotaj!

Resimlerle: Dev tarayıcı testi: İnternetin en hızlısı kim?

Kaynak: www.chip.com.tr