İnternete giremiyorum...

Roadrunnner
31-03-2010, 11:05   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
694 mesaj

Öncelikle herkese merhaba...

Ben interneti alt komşudan alıyorum.Pazar günü gayet rahat bir şekilde internete girebiliyordum.Ancak bir arkadaşım laptopu ile bize gelene kadar.Ethernet kablosunu söküp onun bilgisayarına taktık ve onun bilgisayarından internete girmeye başladık.Daha sonra kabloyu tekrar benim bilgisayarıma taktığımda intenet gelmedi.Tekrar onun bilgisayarına taktık.Onun bilgisayarında gayet güzel internete girebildik.Ben şuan İzmit'teyim o yüzden şu kabloyu çıkar,modemi resetle gibi isteklerinizi gerçekleştiremeyeceğim ki zaten hepsini buraya gelmeden önce yapmıştım.Bana önerebileceğiniz başka bir yol var mı?Pazar günü akşam üzeri saat 4'ten beri evde internet yoktu ve hala daha yokmuş.Yardımınıza çok ihtiyacım var.İlgilenen herkese teşekkürler...

Benim sistemim kişisel sayfamda mevcuttur.Alt komşunun sisteminin özelliklerini tam olarak bilmiyorum.Onlarda Vista Home Basic 32bit sistem var.Arkadaşımın bilgisayarında da Vista Home Basic 32bit yüklüydü...

Modemden çıkan ethernet kablosu bir ethernet çoklayıcı ile iki bilgisayara dağılıyor.Yani modemde tek çıkış var ve biz o aletle çokladık.Modemde bir de usb bağlantı için çıkış var...

Roadrunnner
02-04-2010, 09:44   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
694 mesaj

Arkadaşlar an itibarı ile problemi çözmüş bulunmaktayım.Benim gibi zor durumda kalmış ve bu soruna çözüm bulamamış arkadaşlar için çözümü söyleyeyim hemen...Onboard etherneti olanlar için bu çözüm işe yaramayacak ama ben problemimi ethernet kartımı söküp tekrar yerine takarak halledebildim.Ancak hala neden ethernet kablosunu o laptopa taktıktan sonra benim PC'me internet gelmedi anlamış değilim...

mcafee23 ayrılmıştır
03-04-2010, 00:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

kabloyu sökerken kartı oynatmışsın başka açıklaması yok gibi

Roadrunnner
03-04-2010, 01:11   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
694 mesaj

Yok ondan olamaz.Çünkü bilgisayar o çoklayıcı diye tabir ettiğimiz alete bağlı görünüyor('Local Area Connection is now connected...' yazısını bilgisayarı her açtığımda alıyordum) ancak internete girmiyordu.Görünürde herşey normaldi yani.Olay internet tarayıcısını açınca belli oluyordu.Çok ilginç ve daha önce hiçbir yerde karşılaşmadığım bir problemdi ama Allah'tan çözdüm olayı...

Son Düzenleme: Roadrunnner ~ 03 Nisan 2010 10:47