İnternete Giremiyorum

Yardım Edin
16-06-2008, 20:37   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Sorunumu anlaşılabilir şekilde anlatmaya çalışacağım.

Zoom X5 marka 4x ethernet portu Modem kullanıyordum.Cihazın Elektriğini kestiğim ve tekrardan cihazı çalıştırdığım zaman adsl (internet hattı) ın ışığı sabitlenmiyordu. 15 - 20 kez prize takıp çıkartıkjtan sonra güç bela adsl ışığı sabitleniyordu.

Dün den beri Zoom X5 adsl modemimin adsl ışığını sabitleştiremedim ve bozulduğuna kanaat getirdim.TurkTelekomu arayıp yinede arıza kaydı verdim ve bana geri döndüklerinde hattın normal çalıştığını herhangi bir problem olmadığını bildirdiler. Fakat adsl modemimi üst komşumdaki internet hattına bağladığımda adsl ışığı sabitleniyor ve çalışıyor , ayrıca komşumun modemi de benim evimde çalışıyor herhangi adsl ışığı yanmama problemi yaşanmıyor. bu olayı çözemedim.(komşumun modemi air ties RT - 105 ) ve modemimin çalıştığına inanadım.

Cihazımda ne gibi bir problem olabilir neler düşünüyorsunuz ???

Sorumun 2. kısmı

Fakat yinede ben rezil olacağıma param rezil olsun mattığı ile bugün Air- ties RT -103 kablolu modem aldım.Sorunsuz çalışıyor tek başına.

Fakat linkteki wireless routerimi http://www.usr-emea.com/support/s-prod-template.asp?loc=trky#8719;=5463 bu Air Ties tek port ethernetli modemim ile çalıştıramadım.

Wireles Ağ kurulmakta , wireless Ağ'a giriş yapılabilmekte fakat wireless ağ da internet bulunmamaktadır.
Her türlü ayarı denmeme rağmen (wireless router ara yüzünde ki konfigürasyon lardan bahsediyorum) bir sonuç alamadım.

Tek Port modeme linkteki wireles router i bağlamak için ne yapmam gerekmektedir?

;=5463

suskunkral42
18-06-2008, 00:21   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

arkadasım genellikle dns adrelerini otomatik al die yapılan yapılandırmalarda bu sorun nadiren oluyo
modemin web arayüzündeki dns adreslerni agbaglantının tcp/ıp özelliklerinde kendin manuel yaz ve dene bu ethernet için kablosuzdada aynı olabilir daha önce hiç kablosuz(wireless) kurmadım bi denersin