Arkadaşlar Merhaba.
Benim ADSL bağlantım var, interneti açar açmaz yaklaşık 2-3 kbyte kadar bir veri gönderiyor ve 5 kbyte kadar veri alıyor.
Mümkünolan tüm otomatik updateleri ve versyon kontrolü yapan programlarıiptal ettim. Yine de bu kadar bir miktar veri transferi oluyor.
Bu normal mi yoksa bir spyware-malware'den şüphelenmeli miyim?
Antivir: avast Home
Mesajlarınız için teşekkürler.
İnterneti ilk açtığımda veri transfer miktarı?
Teşekkürler punisher123
Bu arada hiçbir internet aktivitesinde bulunmamama rağmen gene belli periyotlarla bu tarz veri alışverişleri olur mu? Sıklığı ve miktarı ne kadardır? Demek istediğim belli bir kbyte'ı aşarsa şüphelenmeli miyim?
Teşekkürler....
eğer msn açıksa belli aralıklarda kontrol yapar ondan dolayı her sn bikaç kb yer,ama hiç netle bağlantısı olmayan program açık deilse pcnin 1mbden fazla net kullanması anormaldir,ama yinede aşırı bi veri transferi yapmadıkça şüphe etmemek lazım,birde windowsun güncellemeleri açık olabilir yani.
Tekrar teşekkürler punisher123
Güncellemeleri mümkün olduğunca kapattım. Ama gene de AdobeFlash gibi bazı uygulamaların güncellemelerini iptal etmeyi unutmuş olabilirim.
1 MB değerini bundan sonra kıstas olarak alacağım.
Açıklamalar için tekrar teşekkürler.
eğer msn açıksa belli aralıklarda kontrol yapar ondan dolayı her sn bikaç kb yer,ama hiç netle bağlantısı olmayan program açık deilse pcnin 1mbden fazla net kullanması anormaldir,ama yinede aşırı bi veri transferi yapmadıkça şüphe etmemek lazım,birde windowsun güncellemeleri açık olabilir yani.Evet arkadaşa katılıyorum.Msn,facebook gibi bir internet servisi açıksa 3-5 kb veri aktarımı olur (tabi görüntülü konuşmada bu miktar 1 mb ı bulur).Yani internete bağlıyken herhangi bir site açıksa ufak veri aktarımı olur.Fakat hiçbir şey yapmadan böyle bir veri aktarımı görüyorsan o zaman sistemini bir virüs taramasından geçir derim.