internetimde ne problem var

HPQ-User
06-05-2009, 00:15   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

cellat_erdem sormuş:
merhaba arkadaslar sony vaıo laptop ım millet internete çatır çatır girerken ben giremiyorum yada çok yavaş mesela google ı 2 - 3 dakikada açıyorum ve bağlandığımız ağlar aynı acaba ne yapabilirim laptopımda ne problem var

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
sony vaıo fj170

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30618)

xmenevren
06-05-2009, 00:19   |  #2  
xmenevren avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
916 mesaj

arkadaşım virüs girmiş olabilir.dediklerimi uygula.biosa gir .ecp yi epp yap ve en yüksek değeri seçin.ondan sonra cclenaer ile genel bir temizlik yapın.internet çerezlerini silin.güzvenli modda virüs taraması yapın(nod32 veya kaspersky)ile.bu arda internet hızınız nekadar

Süleyman.
06-05-2009, 00:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Ethernet kartınızın ve kablosuz adaptörünüzün sürücülerini güncelleyin. Bilgisayarınızı virüs taramasından geçirin.

Banned
06-05-2009, 00:25   |  #4  
Banlandı
303 mesaj

yada laptopunuzun frmat zamanı gelmistir yakın zamanda format atmadıysanız format atın..

720p
06-05-2009, 00:48   |  #5  
Yıllanmış Üye
480 mesaj

"Bağlandığımız ağlar aynı" derken "herkes aynı bağlantıyı kullanıyor" demek istiyorsan diğer arkadaşların  paylaşım programlarıyla, rapidshare'den veya FTP'den yüksek hızda bir şeyler indiriyorsa sana internet açacak kadar bağlantı kalmıyor olabilir. O yüzden arkadaşlarına söyle arkadaşların internetten bir şeyler indiriyosa programın hızını düşürsünler..

Veyahut senin kullandığın laptop, wireless ağının sınırladığı alan içinde olmayabilir o yüzden bağlantın zayıf çekiyor olabilir. Bu yüzden internete girmede zorlanıyor olabilirsin..

cellat_erdem
06-05-2009, 00:48   |  #6  
Yıllanmış Üye
126 mesaj

bu ne hızdır soruyu daha yeni sormuştum cevaplar için teşşekür ederi öncelikle internet hızını bilmiyorum öğrenci yurdunda kaldığım için
xmenevren dediklerini  uygulayacağım diğer arkadasşlarımızın dediği gibi virüs taraması yapacağım gerçi yaptım ama güncel esk sürüm nod 32 ile bu sefere kaspersky ile yapacağım
ayrıca merve_merve nin dediği gibi format zamanı gelmiş olabilir uzun süredir atmıyorum  

yalnız bi sorum olacaktı acaba windows umun yuklu oldugu sürücüye sadece format atsam yarırı olurmu yoksa d surucusunede atayım. d de çok fazla şey va hepsi önemlide

xmenevren
06-05-2009, 00:54   |  #7  
xmenevren avatarı
Yıllanmış Üye
916 mesaj

d sürücüsüne atmanıza gerek yok.mühim olan windows dosyaları ve işletim sisteminin ta kendisi

OnlyMann
06-05-2009, 01:02   |  #8  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

format atmayı çok çabuk benimsediniz. kolay olmadığını hatta önerilen bir yol olmadığını bilmelisiniz (sistem yükleme sürücüler vs uzun zaman alacaktır) yapılabilecek bir hata ile mevcut durumdan daha kötü olacaksınız ondan sonra servis servis uğraşacaksınız. öncelikle sorunun kaynağını buşlmalısınız. internetin yavaş olmasının bir çok nedeni olabilir. kaldı ki  zaten yurt diyorsunuz ve sadece siz kullanmıyorsunuz ordak,i interneti muhtemelen sizin gibi bir çok öğrenci arkadaş kullanıyordur. sanmıyorum ki 100Mb internet hattı çeksinler. yani orada kullanılan hat hızı olsa olsa 4 Mb ADSL+2 dir. bunu sayıyla kıyaslarsanız normal olacağını göreceksiniz.

Sebeplere gelince; öncelikle zararlı yazılımlar (güncel bir windows ve güncel bir virüs koruma programı ki şimdilerde 90 günlük NIS kullanıyorum), kablosuz ağınızın sinyal gücünü algılaması (diğerleri dediğiniz kablo ile bağlıysa zaten kafadan hızınızın 2 katı -kablosuz 54 Mb kablolu 100Mb-), girmeye çalıştığınızda yapılan girişler ki download sayısı, makinanızın hız durumu ki (disk erişimi hafız kullanım hızı vs) gibi bir çok sebep sayılabilir.

EVet fortmatla bunların bir çoğundan kurutulursunuz ama ya format sonrası tekrar olursa ya dürücülerle sorun olursa ya ya diye gidebilir. bana kalırsa format atmak yerine (son çare format olmalı) çözümü bulunmalı ona göre kullanılmalıdır.

cellat_erdem
06-05-2009, 01:03   |  #9  
Yıllanmış Üye
126 mesaj
xmenevren
d sürücüsüne atmanıza gerek yok.mühim olan windows dosyaları ve işletim sisteminin ta
saolasın dostum

Banned
06-05-2009, 01:32   |  #10  
Banlandı
303 mesaj

eger sadece internette sorunun varsa  ayrıca ie kullanıyosan  eklentileri yönet den gereksizleri devre dısı bırakabilirsin
bicok gereksiz eklenti yüzündende internetin yavaslamasına sebeb oluyo özeliklede sistemi kasan antivirüs programları
ama
genelde  hersey yavassa  frmat zamanın gelmistir..

cellat_erdem
06-05-2009, 02:29   |  #11  
Yıllanmış Üye
126 mesaj
Fizik
"Bağlandığımız ağlar aynı" derken "herkes aynı bağlantıyı kullanıyor" demek istiyorsan diğer arkadaşların  paylaşım programlarıyla, rapidshare'den veya FTP'den yüksek hızda bir şeyler indiriyorsa sana internet açacak kadar bağlantı kalmıyor olabilir. O yüzden arkadaşlarına söyle arkadaşların internetten bir şeyler indiriyosa programın hızını düşürsünler..Veyahut senin kullandığın laptop, wireless ağının sınırladığı alan içinde olmayabilir o yüzden bağlantın zayıf çekiyor olabilir. Bu yüzden internete girmede zorlanıyor olabilirsin..
evt kardes  kullaniyorlardir onun etkisi olabilir fakat ayni internet agindan  baglandigimizda bile(yan yana baglaniyoruz)benimki kotu cekiyor gerci bunlari yazdigim sirada internet baglantim cok iyi durumda ama genellikle cok degisken ve kotu durumda