format atmayı çok çabuk benimsediniz. kolay olmadığını hatta önerilen bir yol olmadığını bilmelisiniz (sistem yükleme sürücüler vs uzun zaman alacaktır) yapılabilecek bir hata ile mevcut durumdan daha kötü olacaksınız ondan sonra servis servis uğraşacaksınız. öncelikle sorunun kaynağını buşlmalısınız. internetin yavaş olmasının bir çok nedeni olabilir. kaldı ki zaten yurt diyorsunuz ve sadece siz kullanmıyorsunuz ordak,i interneti muhtemelen sizin gibi bir çok öğrenci arkadaş kullanıyordur. sanmıyorum ki 100Mb internet hattı çeksinler. yani orada kullanılan hat hızı olsa olsa 4 Mb ADSL+2 dir. bunu sayıyla kıyaslarsanız normal olacağını göreceksiniz.
Sebeplere gelince; öncelikle zararlı yazılımlar (güncel bir windows ve güncel bir virüs koruma programı ki şimdilerde 90 günlük NIS kullanıyorum), kablosuz ağınızın sinyal gücünü algılaması (diğerleri dediğiniz kablo ile bağlıysa zaten kafadan hızınızın 2 katı -kablosuz 54 Mb kablolu 100Mb-), girmeye çalıştığınızda yapılan girişler ki download sayısı, makinanızın hız durumu ki (disk erişimi hafız kullanım hızı vs) gibi bir çok sebep sayılabilir.
EVet fortmatla bunların bir çoğundan kurutulursunuz ama ya format sonrası tekrar olursa ya dürücülerle sorun olursa ya ya diye gidebilir. bana kalırsa format atmak yerine (son çare format olmalı) çözümü bulunmalı ona göre kullanılmalıdır.