İnternetsiz bir gün deyip geçmeyin!

CHIP Online
27-10-2010, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

İnternetsiz bir gün deyip geçmeyin; bakın böyle bir gün insanları nasıl etkiliyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/inte ... gecmeyin_23200.html

Resimlerle: İnterneti hayatımıza sokan 10 isim...

Beş kıtada ayrı ayrı gerçekleştirilen yeni proje "çevrimdışı" için üniversitelerde öğrencilerin yalnızca bir günlüğüne internetle erişimleri kesildi. O günün öğrencilere ne gibi bir etkisi olduğunu araştırılınca ise ortaya ilginç ve korkutucu sonuçlar çıktı.

Yalnızca bir gün için internet erişimi kısıtlanan öğrencilerde, bağımlılık sonrası görülen belirtiler hissedilmeye başlandı. Alkol ya da uyuşturucusuz kalmış bağımlılar gibi kendilerini yorgun, bitkin ve yalnız hisseden öğrenciler, duşta müzik dinliyormuş gibi şarkı söylemeye başladılar ve zamanın çok daha yavaş hareket ettiğini belirttiler.

Haftasonundan sonra gazetecilik öğrencisi Joseph Kent şu açıklamaları yaptı; "Akşamın geri kalananını evde geçirdim ve internette gezinmektense bir kitap okumayı tercih ettim ama YouTube, Facebook ve Skype gibi sitelerin yokluğu beynimi yedi. Gece yarısı olduğunda hemen internetime koştum."

Tüm konu: İnternetsiz bir gün deyip geçmeyin!

Resimlerle: İnterneti hayatımıza sokan 10 isim...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Ne kadar zaman internetsiz yaşayabilirsiniz?

hamann7725
27-10-2010, 23:16   |  #2  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj

Açık söylemek gerekirse bende internet bağımlısı biriyim ama internetsiz kalınca çok şükür öyle garip davranışlar sergilemiyorum.Nihayetinde aş değil su değil.

huhuq
28-10-2010, 11:44   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
567 mesaj

bi alışma süreci gerekir. dünyadaki internet hatlarını sabote edip görelim dünya ne yapacak

Atilla Sarıtaş
28-10-2010, 11:59   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Ben tam 4 ay boyunca bilgisayarı kendi irademle açmadığımı bilirim.
2009 Kasım - 2010 Şubat ayları arasında.
Bende hamann7725 gibiyim. Bağlıyım ama olmazsa olmazım değildir.
Eğer girebilme imkanım var ve giremiyorsam aklımdan çıkmaz ama internet kesiktir, elektrikler yoktur vs. sorun değil. 

net24
28-10-2010, 13:50   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,233 mesaj

Bu sene içerisinde okuldan dolayı 6 ay internetsiz kaldım.İnsan bir süre sonra alışıyor ne kadar zor olsada.Ama bilgisayar süs eşyası gibi kalıyor ortada .:)

TnDnmz
28-10-2010, 13:53   |  #6  
TnDnmz avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 20
2,235 mesaj

Dün ve bugün  şimdiye kadar internetle uğraştım.Modemim kendi kendine reset atmış.Driver cd yok 192.168.1.1 kabul etmiyor.2 ayrı internet kafe gezdim.Sonunda yaptım.Yapmasam sabaha kadar uğraşırdım internet için.