İnternette dolaylı gezinme?

hamann7725
13-02-2010, 23:33   |  #1  
hamann7725 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj

Arkadaşlar bilgisayara şöyle birşey yapabilir miyim? İnternete direkt olarak gitmeyecek ben internetle olan tüm alışverişimi başka bilgisayarlar ile yapacağım ama herşeyi.Altta kendim paintte bir resim yaptım biraz komik oldu ama resimle anlatmak istedim :)   

şöylede bir örnek vereyim.Youtube da bazı videolara tıklayınca "sizin ülkenizde bu video yasaklı" tarzı bişe diyor.İndirmeye çalışıncada ip den yerimi görüp izin vermiyor.Yani bilgisayara öyle bişe girmeliyimki beni tamamen başka bir ülkeden ulaşıyormuşum gibi görsün. Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

scallywag
13-02-2010, 23:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
379 mesaj

DNS yi değiştirin :)

loseface
13-02-2010, 23:56   |  #3  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj

Hide Ip =) ve türevi bir program kuruyorsun bu program sana sahte bir ıp adresi ayarlıyo alttan Kahkaha

@scallywag dns adresini değiştirmese nasıl youtube girecekti ayıptır sölemesi neyse ıp ile dns adresi arasındaki farkı öğrenmenizi öneririm :)

(wikipedia)
DNS (İngilizce: Domain Name System, Türkçe: alan adı sistemi), İnternet uzayını bölümlemeye bölümleri adlandırmaya ve bölümler arası iletişimi organize etmeye yarayan bir sistemdir.
İnternet ağını oluşturan her birim sadece kendine ait bir IPadresine sahiptir. Bu IP adresleri kullanıcıların kullanımı içinwww.site_adı.com gibi kolay hatırlanır adreslere karşılık düşürülür.DNS sunucuları, internet adreslerinin IP adresi karşılığını kayıtlıtutmaktadır.
Son Düzenleme: loseface ~ 13 Şubat 2010 23:58
hamann7725
14-02-2010, 01:12   |  #4  
hamann7725 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj

dns ler zaten 8.8.8.8 ve 8.8.4.4  bunlar google dns leri imiş :)  bunlarda sorun yok ama ip değiştirme programlarıda windowsun beynini bulandırıyor :)  birisi bana internet seçeneklerinde bi yere bi sunucu ip si falan yazıyorsun internet explorer onun üzerinden gezinti yapıyor diyordu.Şimdi ne yapacağımı şaşırdım :S