Arkadaşlar Merhaba
İnternette bildiğiniz üzre bir çok film izleme sitesi mevcut. Bunların yasal olmadığını biliyorum fakat film yayınlayan kişilere yasak biz sadece izlesek problem olurmu? Örneğin ip adresimizden bulunup ceza yermiyiz?
İnternette Film İzlemek Yasal mı?
Ben de eskiden çok film izlerdim. İzlediğim dönemde de güncel filmleri asla izlemezdim. En az 6 ay geçmiş filmleri izlerdim yani gösterimden kalkmasını beklerdim.
Hem kanuni hemde, hemde ahlaki açıdan içim rahat olmadığı için şu an izlemiyorum. İzlemekte istiyorum aslında.
İzlemek yasal, yayınlamak yasal değil
İnternetten izlemek yasak değil tabiki. Yani Legal bir platformdan izlemek yasak olmaz. Mesela bazı filmler, yapımcılar tarafından Youtube'a bile koyuluyor. Oradan izlenebiliyor. Mesela netflix, internet üzerinden yayınlıyor filmleri dizileri. Bunlar legal platformdan. Ama sen fullbilmemnehdizle gibi sitelerden izlersen, onlar lisans ücreti filan ödemediği için korsan izlemiş olursun.
filmleri indirmeden internet üzerinden izlemeye çalış. Sen tabi ticari bir amaç gütmüyorsun, bundan dolayı sorun olmaz. Aslında filmleri yayınlayanlar için bile sorun çıkmadığına göre senin için de sorun olmaması lazım, ama burası Türkiye.
İnternetten film izlemek kesinlikle yasak değil fakat yayınlamak tahmin edebileceğiniz gibi yalnızca yasak değil çeşitli cezalara da tabi tutulan bir durum. Bunun için özellikle film ya da dizi sitelerinin sürekli domain adresi değiştirdiğini görürüz. Konu filmden açılmışken son zamanlarda izlediğim bir film olan ve başrolünde Brad Pitt'in yer aldığı Fury filmini savaş ve aksiyon filmi seven arkadaşlara önermiş olayım, iyi forumlar.
Ceza yemezsiniz, kamuya açılmış sonuçta, yayınlayan ceza yiyebilir