İnternette gezin, izinizi belli "edin"

CHIP Online
19-10-2009, 15:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kaspersky'den şok açıklamalar: "İnternette izinizi belli etmeyin" haberleri tarihe mi karışıyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/inte ... lli-edin_15903.html

Resimlerle: Tetikte olun; internette tuzağa düşmeyin

Rusya'nın 1 numaralın anti-virüs şirketi olan Kaspersky'nin CEO'sunun açıklamaları ortalığı çok karıştıracak.

Kaspersky Labs'ın kurucusu Eugene Kaspersky, bir röportajda internetteki en büyük güvenlik sorununun kaynağının anonimite olduğunu belirtti. Sürücü ehliyeti gibi, internet için de kullanıcıların belgeli ve lisanslı olması gerektiğini, zorunlu internet pasaportlarının yaşanan sorunları büyük oranda çözeceğini belirtti.

Kaspersky'nin önerileri bununla da kalmadı. Online kimlik uygulamasına ek olarak internet polisine de ihtiyaç olduğunu belirtti. Kurulacak olan böyle bir online polis gücü, online suçlarda suçluları kimliklerinden kolaylıkla tanımlayabilecek.

"İnternet halkın kullanımı için değil, Amerikan ordusu ve bilim adamları için tasarlanmıştı. Halka da olduğu gibi sunulması yanlıştı" diyen Kaspersky, sivil özgürlük savunucularının da dikkatini çekti.


Tüm konu: İnternette gezin, izinizi belli "edin"

İzleyin: Kaspersky ofisinden...

Resimlerle: Tetikte olun; internette tuzağa düşmeyin


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Güvenlik mi? Özgürlük mü?

ReFeRaNSs
19-10-2009, 15:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,225 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Bazıları kendini internette özgür hisseder, güvenlik mi? biraz saçma geldi, 10 yaşında facebookta yada online oyunlarda zaman öldüren çocuklarımı düşünüyorlar şimdi bunlar? yoksa pentagona giren hacker lerı mı? crack hazırlayanları mı ? yok yok hepsini düşünüyorlar peki ya kendileri?
 
Benim halkım aldığı asgari ücretle geçinemiyorken çocuğum okusun diyen, sokaklarda gezmesin evinde halletsin işini diye ona pc & aldım diyen aile zar zor geçinirken, orjinal yazılım kime ? Kusura bakmayın benim lükslerim yok arabalarda yatlarda gezeyim, tabikide özgürlük

AtoX
19-10-2009, 16:12   |  #3  
AtoX avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
517 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Bu uygulamanın neresi özgürlüğü kısıtlıyor anlamadım. MP3 indirmeni mi engelliyor, Hayır yasal yoldan edindiysen kimse buna engel olamaz. İnternette gizli saklı şeyler giriyor musun zaten bunun için internet sitelerinin güvenlikleri var (banka internet şubeleri gibi). 
@ReFeRaNSs
Yazılıma verecek paramız yoksa donanıma nasıl veriyoruz?

ReFeRaNSs
19-10-2009, 16:17   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,225 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

hemen her gün görüyorumki vatandaşımızın bütçesi kısıtlı daha dün veya önceki gün 700 liraya sistem isteyen biri vardı bu forumda,
veriyoruz,oda zarzor gördüğün gibi bazı şeyler alınırken bazı şeyler eksik kalıyor, ayrıca donanımlar yazılımlardan daha uzun sürelidir bana sorarsan. neden mi? devlet kurumlarımızdaki bilgisayarların çoğu birkaç yıl öncesine kadar 1990 küsür model bilgisayalardı gerisini sen düşün, parası çok olan her çıkan yeni parçayı alır ama olmayan 1 kere alır 4-5 yıl gitsin ister.