İnternette Guiza özrü: Sen ağlama...

CHIP Online
24-02-2010, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Fenerbahçe'nin futbolcusu Guiza'nın göz yaşları sizi de üzdüyse gelin ondan bu sitede özür dileyelim

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/inte ... n-aglama_18480.html

Resimlerle: Futbolun "güneşli" mabedi!

Eğer geçtiğimiz Pazartesi günü oynanan Fenerbahçe #8211; Bursaspor maçını izlediyseniz, Türk futbol tarihinin en üzücü anlarından birine de tanık oldunuz demektir. Fenerbahçe'nin çoğu zaman eleştirilen İspanyol futbolcusu Guiza, taraftarlar tarafından ıslıklanarak kenara alınmış, bu sırada gözyaşlarına hakim olamamıştı.

İşte bu iç burkan andan rahatsız olan bir Türk futbolsever, internette açtığı basit bir siteyle Guiza'dan özür dilemeye karar vermiş ve özel bir site hazırlamış. Sitede kısa bir özür metni yer alıyor ve altında da "İmza at" butonu görülüyor. Bu butona tıklayanlar, metnin altına imza atmış ve Guiza'dan, yaşananlardan ötürü özür dilemiş oluyor.

CHIP Online yorumu:
Ne zaman bir futbolcunun her maçta harikalar yaratamayacağını öğreniriz, işte o zaman bilinçli bir futbol izleyicisi olmayı başarırız. Taraftarlık, futbolcuya ve takıma kötü günde de destek olmak demektir. Eğer bizler Türkiye'de top koşturan ünlü bir ismi bile ağlatarak kulübeye gönderiyorsak, bundan sonra büyük futbolcuların ülkemize gelmesini de beklememeliyiz.

CHIP Online olarak, bu sitenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz... Özür metninin tamamı ve sitenin bağlantısı ikinci sayfada...

Tüm konu: İnternette Guiza özrü: Sen ağlama...

Resimlerle: Futbolun "güneşli" mabedi!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Gerçek taraftar olmak...

Blackinred
24-02-2010, 20:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
356 mesaj

Şuradan başlayayım; Lille maçında Alex'in verdiği pas ile topu sürüp gol atacağına tekrar Alex'e verdiği inanılmaz kötü pas sonrası demediğimi bırakmadım ekran başında. Ve bu olay tüm fenerliler için zaten taşmış bir bardağa bir o kadar daha su konulmasıydı. Bursa maçına giden taraftarda aklında o pozisyon ve Güiza'ya karşı birikmiş bir antipati ile gitti oraya. Yuhalanmasının Bursa maçında kaçırdığı 1-2 pozisyonla alakası yok, zaten taraftar bunun için yer arıyordu, onlar tuzu biberi oldu. Tabii ki çıktıktan sonra ki hali gerçekten çok üzücüydü. Ve tam o sırada bunu ekrandan izleyen bizlerin aklına ilk kez şu düşünce geldi; Güiza'nın da duyguları olan bir insan olduğu. İşin garibi (ironi değil) hemen hemen hiçbirimiz olaya onun açısından bakmamıştık onu öyle görene kadar. Adam milyonları alıyor, keyfine bakıyor düşünceleri çöktü ve arkadaş bu adam umursuyor fikri kendini en açık haliyle göstedi zihnimizde. Ancak bu olay sanırım sadece fb taraftarları değil, herkes için çizginin çizilmesi gereken yeri ve nasıl taraftar olunması (veya olunmaması) gerektiğini bize gösterdi. Bundan sonra inanıyorum ki daha anlayışlı olacaktır stada giden taraftar. Hiçbirimizin bir diğerini üzmeye hakkı yok. Hiçbir insanın gözyaşları değmez buna... O siteye girip bende imzamı attım. Çünkü Lo siento, Guiza.

nonpasaran
24-02-2010, 21:02   |  #3  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj
Alıntı: Blackinred  
Şuradan başlayayım; Lille maçında Alex'in verdiği pas ile topu sürüp gol atacağına tekrar Alex'e verdiği inanılmaz kötü pas sonrası demediğimi bırakmadım ekran başında. Ve bu olay tüm fenerliler için zaten taşmış bir bardağa bir o kadar daha su konulmasıydı. Bursa maçına giden taraftarda aklında o pozisyon ve Güiza'ya karşı birikmiş bir antipati ile gitti oraya. Yuhalanmasının Bursa maçında kaçırdığı 1-2 pozisyonla alakası yok, zaten taraftar bunun için yer arıyordu, onlar tuzu biberi oldu. Tabii ki çıktıktan sonra ki hali gerçekten çok üzücüydü. Ve tam o sırada bunu ekrandan izleyen bizlerin aklına ilk kez şu düşünce geldi; Güiza'nın da duyguları olan bir insan olduğu. İşin garibi (ironi değil) hemen hemen hiçbirimiz olaya onun açısından bakmamıştık onu öyle görene kadar. Adam milyonları alıyor, keyfine bakıyor düşünceleri çöktü ve arkadaş bu adam umursuyor fikri kendini en açık haliyle göstedi zihnimizde. Ancak bu olay sanırım sadece fb taraftarları değil, herkes için çizginin çizilmesi gereken yeri ve nasıl taraftar olunması (veya olunmaması) gerektiğini bize gösterdi. Bundan sonra inanıyorum ki daha anlayışlı olacaktır stada giden taraftar. Hiçbirimizin bir diğerini üzmeye hakkı yok. Hiçbir insanın gözyaşları değmez buna... O siteye girip bende imzamı attım. Çünkü Lo siento, Guiza.
Valla arkadaş ben yazacaktım ama ne yalan söleyeyim yorgundum üşendim. Ama içimden geçen herşeyi düzgün bir Türkçe ile, düzgün bir dille yazıvermişsin. Ama üşenmedim bende imzamı attım. Bende Lille maçında yaaa yeter artık demiştim ama şimdi görebiliyorum ki farkında bile olmadan O hastalıklı  "hep biz kazanalım, hep kazanalım" felsefesine bende katılmışım.Tıpkı dediğin gibi adam "umursuyor" hemde bizden daha fazla...

_hEro
24-02-2010, 21:31   |  #4  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj

Ben anlamam ondan bundan.Daum kalkmış diyorki "Siz sadece atamadığı gollere bakıyosunuz.Koşulara vs hiç bakmıyosunuz" Ulen koşmasın o zaman.Atacağı bir gol ya.30 milyon euro harcanıyo bu adama.70 milyon liraya yakın bi para eder bu.Tek bir futbolcu için.
Kendini kanıtlayamadı, gösteremedi tamam ama burda giden üç puanlar, avrupa yenilgileri sözkonusu.Hiçbirşey Fenerbahçe SK ve menfaatlerinden dan daha değerli olamaz.Bunu ben değil Aziz Yıldırım söylüyor.
Gözyaşı konusunda, tamam insandır binlerce kişi tek bir ağızdan yuhluyor adamı.Eminimki katlanılması zor bir durum ama biz ne yapalım ?
Daha ne kadar sabır gösterilecek ki.Avrupadan elenirsek resmen bu adam yüzünden.E yazık değil mi ?
Avrupadan teklifler geldi diye okuduk yazılı basında.Versinler gitsin Avrupada oynasın.Daha önce de Kezman la aynı sorunlar yaşanmıştı.Kezman'ı yollarken nerdeydi bu duygusal futbolseverler.Biri gider biri gelir.Bana yararlı topçu lazım,yararlı.
Deniz denen futbolcu bozuntusuna bişey demiyorum bile.

Son Düzenleme: _hEro ~ 24 Şubat 2010 21:37
uGuR.uK
24-02-2010, 23:14   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

_hero'ya katılıyorum, kimse kusura bakmasında bu adamlara yüzlerce hatta binlerce insanın bi araya gelse kazanamayacağı paralar veriliyor. her maçta harikalar tabikide yaratmicakda böyle mallıkta olmaz, hadi oldu 2. kez olmasın hiç değilse. boşboş koşması için mi veriliyor taraftarların milyonları??

ADEM-KAYA
24-02-2010, 23:21   |  #6  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

@Hero
+1

Yazmaya gerek yok...

alper35.5
24-02-2010, 23:45   |  #7  
alper35.5 avatarı
Yıllanmış Üye
390 mesaj

ortada emek var.adam kendini bi şekilde kanıtlamış bi futbolcu.baskı altında olmadığında ispanyanın 4 büyüğünede gol atarak (ispanya gibi bi ligde) gol kralı olmuş.sakin kalınmalı.sabredilmeli.istikrar takımın temelidir.

Alıntı: CHIP Online  
Tartışıyoruz: Gerçek taraftar olmak...
soruya gelince.gerçek taraftar olmak, hep destek tam destek vermektir.karşılıksız sevmektir.şampiyon olunduğunda değil, küme düşüldüğünde kafkaf çekmektir.sevgililer günü hayal ürünüdür, tek gerçek karşıyaka tribünüdür!

biz Karşıyaka'lıyız...

ADEM-KAYA
24-02-2010, 23:51   |  #8  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Yürrü be kim tutar..IslıkCool

Bu adama yani ne diyeyim 70 TRİLYON vermek cahillik.

Son Düzenleme: ADEM-KAYA ~ 24 Şubat 2010 23:52
Gürkan
25-02-2010, 12:36   |  #9  
Gürkan avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
403 mesaj

Gerçek taraftar olmak takımının her zaman yanında olmak demektir elbette.. Tabii önemli olan takımının kötü dönemlerinde de ona destek olabilmektir..
Ne yazık ki bazı takımların içinde altığı parayı hak etmediğini düşündüğümüz futbolcular çıkabiliyor.. Ve bizi sinir eden asıl olay futbolcunun rahatlığı oluyor.. Goller kaçırmış, kötü mücadele etmiş ama futbolcunun umurunda değil, o yalnızca aldığı parayı ve maçtan sonra nereye eğlenceye gideceğini düşünüyor.. Yani ruh yok, takımını sahiplenmek yok.. Bir boş vermişlik ve rahatlık..
Elbette oyuncunun kötü dönemleri olabilir ama bunu düzeltmesi yine kendi elindedir.. Güiza'ya gelirsek, evet bazen öyle beceriksizlikler yapıyor ki insan böyle golcü olurmu diye isyan edebiliyor..  Ama yaşanan son olayda Güiza'nın gözyaşı dökmesi onun kendi yaptığı hataları önemsediği anlamına geliyor.. Bazı futbolcular gibi boş vermişlik yapmıyor.. Takımına bir katkısı olamadığına, taraftarlarını memnun edemediğine üzülüyor.. Yaşadığı bu sorunları ciddiye alıyor.. Ben paramı alırım gerisi önemli değil demiyor bence.. Bir oyuncu takımını seviyor, taraftarına saygı duyuyor ve kendi hatalarının farkına varabiliyorsa işte o zaman hak ettiği değeri ve yeri elbet bulacaktır.. Güiza'nında kendini toparlayacağını ve tekrar hak ettiği değere kavuşacağına inanıyorum.. Yeter ki mücadeleyi bırakmasın....       

Ahmet Ertuğrul
25-02-2010, 20:10   |  #10  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Alıntı: alper35.5  
ortada emek var.adam kendini bi şekilde kanıtlamış bi futbolcu.baskı altında olmadığında ispanyanın 4 büyüğünede gol atarak (ispanya gibi bi ligde) gol kralı olmuş.sakin kalınmalı.sabredilmeli.istikrar takımın temelidir...
Fenerbahçeli değilim. Kimse alınmasın ama geçmişteki başarılar geçmişte kalıyor. Eğer aynı başarı devam etmiyorsa eskisi kadar iyi değil demektir.

HActeX
25-02-2010, 21:33   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,275 mesaj

Kulaktan kulağa
3114579       
düşünüyorumda, tam bize göre bi oyunmuş bu. laf taşımayı çok seven bi milletizvesselam. üstelik bunu bile doğru dürüst beceremiyoruz. mantık aynıbak..

bence ne zamanki iki kişi arasındaki konuşma bir üçüncü kişiye, oradanda dördüncü ve beşinci kişilere aktarılırken üzerine fazladan bir lafeklenip, aradan birkaç laf çıkarılmaz ve/veya yanlış aktarılmaz; işte ozaman çok daha güzel günler göreceğiz demektir.