İnternette özgürlük savaşları kızışıyor

CHIP Online
02-05-2009, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

İngiliz hükümeti ülkedeki birçok insanı diken üstünde tutacak bir girişimde bulunabilir...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/inte ... izisiyor_12419.html

11 Eylül sonrasında hızla artan terör korkusu, devletlerde genel bir paranoya hali yarattı. Bu konuda en aktif ülkelerden biri ise İngiltere. Ülkede terörle mücadele amacıyla akıl almaz bir uygulama başlatılacağı söylentileri ise vatandaşlarını ikiye böldü.

Hükümetin de sıcak baktığı bilinen uygulamaya göre devletin özel bir birimi, İngiltere'deki tüm internet ve cep telefonu trafiğini sürekli olarak kontrol edecek ve bu bilgileri bir veri tabanında kaydedecek. Hatta bu uygulamanın alt yapı araştırması bile tamamlanmış durumda. Çalışmaya göre bu uygulama 2 milyar Sterlin, yani yaklaşık 4,7 milyar TL'ye mal olacak.

İngiliz hükümeti adına konuyla ilgili yorum yapan Jacqui Smith; "Polis ve diğer suçla savaş birimlerinin ellerinde işlerini yapabilmek için gerekli tüm araçların olması son derece önemli. Fakat şu anda bahsedilen tek merkezden kontrol uygulamasına dair hiçbir plan yok" diye konuştu ama İngilizlerin bir kısmı bu açıklamayı inandırıcı bulmadı. Devletin terörle mücadele adına çok büyük bir kişisel hak ihlallerine yol açabilecek bir kontrol istediğini düşünen İngilizlerin sayısı oldukça yüksek.

Tüm konu: İnternette özgürlük savaşları kızışıyor

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Terörle mücadele için kişisel hakların ihlali konusunda ne düşünüyorsunuz?

Blackinred
02-05-2009, 20:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
356 mesaj

Bazen, şu filmlerdeki tek tip giyinip, yaşayan ve yiyen insan profilinin gelecekte gerçek olacağını düşünüyorum.

TuncaBozkurt
02-05-2009, 20:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj

Olmaması gerek.

ECHELON_
02-05-2009, 20:48   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

suçla ve suçluyla mücadele edilecekse herb yol MÜBAHTIR!

Banned
02-05-2009, 21:13   |  #5  
Banlandı
127 mesaj

terör bahane faşizm şahane diyorlar yani...ayrıntılı gelecek tahminleri için: "fahrenheit 451", "equilibrium"....ancak bazıları kazığı anca girdiğinde hissedecek onlara diyecek birşey yok onlar hala lay lay lom devam etsinler yaşamaya...

Ahmet Ertuğrul
02-05-2009, 21:50   |  #6  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

"terör bahane faşizm şahane"

Güzel oturmuş. George Orwell'in "1984" romanını hatırladım birden.

Süleyman.
02-05-2009, 22:58   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
SCARFACE_
suçla ve suçluyla mücadele edilecekse herb yol MÜBAHTIR!
Peki bizi, koruyuculardan kim koruyacak o zaman? Buralardan bitmez tükenmez devlet felsefesine gireriz de. Amaca götüren her araç meşru değildir. Olamaz da.
cd-rww
terör bahane faşizm şahane diyorlar yani...ayrıntılı gelecek tahminleri için: "fahrenheit 451", "equilibrium"....ancak bazıları kazığı anca girdiğinde hissedecek onlara diyecek birşey yok onlar hala lay lay lom devam etsinler yaşamaya...
Beğendim

Fattur
02-05-2009, 23:39   |  #8  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

Tartışıyoruz: Terörle mücadele için kişisel hakların ihlali konusunda ne düşünüyorsunuz?

Nayır, Nolamaz...
Karşıyım diyorum.Netcen sen benim nereye girdiğimi.Zaten belli kelimeler takip edilmekte.Birde herşeyi nie takip edionuz..

ECHELON_
03-05-2009, 00:17   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
eltahir
Peki bizi, koruyuculardan kim koruyacak o zaman? Buralardan bitmez tükenmez devlet felsefesine gireriz de. Amaca götüren her araç meşru değildir. Olamaz da.

Beğendim

hocam devletler hoşgörü ve anlayışla idare edilmez devletler kanunla idare edilir kanunda her şeyin koruması vardır devlet ve emniyet insanların özellikle suç yaratan pcleri takip edebilmelidir çünkü en adil sistem suç ortaya çıktıktan sonra değil suç ortaya çıkmadan önce onu anlamak ve engellemektir illegal bir şey yoksa zaten özelinde rahatsındır

ama tan tersi ise o zaman her yol mübahtır