internetten dosya neden yavaş iner

gultekin13
14-12-2008, 01:22   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
135 mesaj

merhabalar benim sorunum int ten herhangi br dosya indirirken bunun cok yavaş inmesi. bu genelde böyle mesela az önce 14mb bir dosyayı 36 dakikada indirdim bunun sebepleri nedir nasıl çözüm bulurum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.....

trinity
14-12-2008, 01:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj

servis sağlayıcından , modeminden, yoğunluktan,pc deki virüslerden , bağlantı kablolarından bir çok sebebi olabilir

bwhiteb
14-12-2008, 01:27   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj
trinity
servis sağlayıcından , modeminden, yoğunluktan,pc deki virüslerden , bağlantı kablolarından bir çok sebebi olabilir
katılıyorum Beğendim

Recep Baltaş
14-12-2008, 15:23   |  #4  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Download programı kullanmazsanız sabah kadar beklersiniz.

Internet Download Manager kullanın. Ayrıca suç her zaman bağlantınızda değil karşı taraftaki sunucuda da olabilir. Sunucu yavaşsa siz ne yaparsanız yapın faydası olmaz.

Banned
14-12-2008, 15:41   |  #5  
alierenerdal avatarı
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
361 mesaj
gultekin13
merhabalar benim sorunum int ten herhangi br dosya indirirken bunun cok yavaş inmesi. bu genelde böyle mesela az önce 14mb bir dosyayı 36 dakikada indirdim bunun sebepleri nedir nasıl çözüm bulurum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.....
Windows"un tarayıcısı olan İnternet Explorer ile indirirseniz yavaş inebilir;Bunun sebebi İnternet Explorerın bant genişliğinin %70 civarını kullanması ve sadece tek sunucudan dosya indirmesi.Bunun çözümü için Getright veya  Internet Download Manager kullanmalısınız.(Her iki program da aynı anda birçok sunucudan download özelliğine sahip)
Diğer bir sebebi de İnterneti kullanan uygulamaların olması Örneğin siz hızı 120 kb/sn de ki sunucudan 100 mblık bir  dosya indiriyorsunuz ve inbternet hızınız 50kb/sn ye düşüyor,Diğer taraftan Adobe Reader güncellemeleri veya Windows Xp güncelleme paketlerini indiriyor ve dolayısı ile internette genel bir yavaşlama oluyor.Çözüm:İnternet bağlantınızı kullanacak uygulamaları  gözden geçirin ve kapatın
Ayrıca modeminizin veya ethernet tarayıcınız 100 mb değil de 10 mb bağlantı hızına sahip ise interent hızı da düşük demektir.Bazı antivirüs ve güvenlik duvarı yazılımları da internet hızınızı düşürebilir.Örneğin :Kis siz dosya indirirken indirdiğiniz sunucuyu her defasında  kontrol ettiği için internet hızınız düşecektir. Ayrıca Adsl VE ETHERNET  kablosunu da önemlidir.

Son Düzenleme: alierenerdal ~ 14 Aralık 2008 15:44