İnternetten maximum faydalanmak

efromcs
03-02-2010, 21:04   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj

Arkadaşlar benim kafama bir şey takıldı, 2Mbit internet kullanıyorum, torrentten indirdiğim dosyalarda bazen saniyelik aktarım hızım 250 Kb'a kadar çıkıyor ve anında geri düşüyor. Araştırmalarıma ve tahminime göre de zaten normalde 2 Mbit internet paketinin saniyelik download hızı 256 Kb civarında olması lazım, ama hemen hergün bu hız 200 Kb'ın üzerine çıkmıyor, en fazla 205 civarında kalıyor.. Sanırım Windows'un bir oyunu söz konusu, bu konuda ne yapabilirim?
Windows 7 64 Bit Ultimate Edition kullanıyorum..

ufuk_35
03-02-2010, 21:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
800 mesaj

Ben de 8 mbit olmasına karşın aylardır 350 kb/sn nin üzerinde hız görmedim. TTnet sağolsun çok iyi çalışıyor, paketi satarken bile 8 mbit e kadar hızlı diyerek kelime oyunu yapıyor. Ben sana 8 mbit demedim, 8 mbit e kadar dedim, uygun vakitte uygun site ile belki çıkarsın o hıza. :D

TuneUp Utilities ve Advanced System Care gibi araçlar biraz olsun yardımcı olabilir size.

Usbehci
03-02-2010, 21:22   |  #3  
Usbehci avatarı
Yıllanmış Üye
331 mesaj

Bende senin gibi 2MBit sınırsız kullanıcıyım ama normal indirmelerde 100kb ı zor geçiyorum. Torrent den bahsedersek 886 kb/s ile indirdiğim şeyler oldu. Torrentde hızlı indirmek istiyorsan yemlemesi (seed) çok olan torrentleri seç, fakat seninle aynı dosyayı çekenlerin (leech) az olması gerek. Bu konuda biraz araştırma yapmanı öneririm.

efromcs
04-02-2010, 01:11   |  #4  
OP Üye
50 mesaj

Usbehci önerin için teşekkür ederim...
...de ben torrentin tüm inceliklerini bilecek kadar uzun süredir torrent kullanıyorum zaten, benim sorunum internet bağlantısıyla...Bi yerlerde Windows'un internetin bir kısmını kendi kaynakları(!)(ne demekse bu) için ayırdığını okumuştum bilmiyorum ne kadar doğru.. 886kb/s    2 Mbit internetle inanılası güç bir durum... Her neyse sanırım bu konuda herkes benle eşit bilgiye sahip. Sağolun arkadaşlar eğer bu konuda yeni bir şey bulursam yazıcam buraya bi yere...;)