İnternetten müzik indirenin cebi yanacak

kartal7
17-08-2009, 20:34   |  #1  
kartal7 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
380 mesaj

Müzikve sinema sektörünü büyük maddi kayıplara uğrataraküretimin düşmesineneden olan, “internetten müzik ve film dosyasıindirilmesine” sıkıtakip ve cezai yaptırım getirilecek.

Müzikve sinema sektörünü büyük maddi kayıplara uğratarak üretimindüşmesineneden olan, “internetten müzik ve film dosyası indirilmesine”sıkı takipve cezai yaptırım getirilecek.

Kültürve Turizm Bakanlığının 5846sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'ndayapacağı değişiklikle,internetten “fikir hırsızlığına” karşı uyarı,idari para ve hapiscezasına kadar uzanan yaptırım hedefleniyor.

TelifHakları veSinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, yapılması düşünülenyasaldüzenlemeye ilişkin açıklamada, ilgi verirken, telifhaklarınınkorunmasına ilişkin her türlü çalışmayı yaptıklarını ve sondönemde deçalışmalara hız verdiklerini söyledi.

“DenetimKomisyonu Başkanve Üyelerine İkramiye Ödenmesine İlişkin Usul veEsaslar HakkındaYönetmelik” çıkardıklarını ifade eden Çelik, düzenlemeçerçevesindeillerde görev yapan denetim komisyonu üyeleri ve emniyetgörevlilerinebelli bir miktarda para ödeneceğini kaydetti.

Çelik,daha önceböyle bir teşvik sisteminin bulunmadığını belirterek,“Operasyonda elegeçirilen ürün sayısıyla ilgili belli bir oranda polisve denetimkomisyonu yetkililerine ikramiye verilecek. Bu da bizimaçımızdan,'fikir hırsızlığıyla' mücadelede en önemli dama taşlarındanbiridir”dedi.

“KORSAN” YERİNE “FİKİR HIRSIZLIĞI”

“Korsan”yerine“fikir hırsızlığı” ifadesini kullanmaya özen gösterdiklerineişaret edenAbdurrahman Çelik, “Bundan sonra onların ismi hırsızdır.Çünkü nasıl kibir hırsız herhangi bir ürünü bir yerden alıp satıyorsa,alan da suçlu,satan da suçludur” diye konuştu.

Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayvesektör temsilcilerinin katılımıyla 2 günlük bir çalışmayapıldığınıkaydederek, toplantıda 5846 sayılı yasada yapılacakdeğişikliklerin elealındığını, söz konusu değişiklikleri Ekim ayısonuna yetiştirmeyihedeflediklerini bildirdi.
İnternet üzerindenözellikle son 3 yıldırmüzik ve film indirilmesinin artarak en üstseviyeye çıktığınvurgulayan Çelik, “işi ticarete dökenlerin” yanında,özelliklegençlerin bilinçsiz olarak bu eylemi yaptıklarını kaydetti.İnternetkullanımının yaygınlaşmasıyla bu tür müzik ve film dosyasıkullanımındaartış olduğunu dile getiren Çelik, müzik ve sinemasektöründe çok ciddidüzeyde maddi kayıpların olduğunu söyledi.
AbdurrahmanÇelik,değişik ülkelerinde bu sorunun önüne geçilmesi için farklıyöntemlerinuygulandığını, ilgili yasa kapsamında bugüne kadarkullanıcılaraherhangi bir sorumluluk getirilmediğini, sadece “ticariamaçla” bunlarıyayan ve satanlara ceza verildiğini anımsattı.

“BİRÇOK ÜLKEDE REKOR CEZALAR GELDİ”

Birçokülkedebu suçu işleyenlere rekor cezalar geldiğine dikkati çeken Çelik,“Bizdede önümüzdeki dönemde belki de en radikal değişiklik buolacak.Kullanıcılara ilk defa bazı cezai yaptırımlar gelecek” dedi.

AdaletBakanlığı,Yargıtay ve ilgili meslek örgütleriyle bu uygulamanın neşekildeyapılacağı konusunda görüşeceklerini ifade eden Çelik,yapılacak yasaldüzenlemeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Hemenhemen diğer dünyaülkelerindekine yakın bir sistem olacak. Birkaç seferuyarı, idari paracezası, ardından çok ısrarcı olunuyorsa hapis cezasıverilebilir.Bunların hepsinin yapılma imkanı ve ihtimali var. Yineburada internetservis sağlayıcıların konumu, durumu çok önemli. Onlarada belliyaptırımlar getireceğiz. Servis sağlayıcılar, böylece bu bilgipaylaşımıkonusunda daha dikkatli, hassas davranabilecek. Onlarüzerinden bazımekanizmaları takip ettireceğiz. O takipler sonucunda bukullanıcılarlailgili yasal işlemi de yaptıracağız.

Eğer ilgiliservis sağlayıcıkuralları yerine getirmiyorsa, ona cezai işlemuygulayacağız. Çünkü,bunun en önemli ayaklarından biri servissağlayıcılar, arkasından dakullanıcılardır. Servis sağlayıcılarabugüne kadar herhangi bir cezaiişlem uygulanmıyordu. Bundan sonrakisüreçte ikisini de dikkatli birsüreç içine sokabilirsek tahminediyorum daha derli toplu olacaktır.”

ABD'debuceza mekanizması çalıştırıldıktan sonra ilk uyarıda yüzde 70oranındabaşarı elde edildiğini belirten Çelik, “Orada müzik ve filmdosyasıindirenlere uyarı e-postası gitti. Sonra vatandaş konuyaduyarlılıkgösterdi ve yüzde 70 oranında bıçak gibi kesildi” diyekonuştu.
AbdurrahmanÇelik, kalan yüzde 30 oranındaki bölümle ilgilide yasal işlemleryapıldığını ifade ederek, “İnternetten müzik indirenbir Amerikalıöğrenciye 675 bin dolar ceza kesildi. Bizde de bunadikkat edilmesigerekiyor. Bu yapıyı işletirsek başarılı olacağımızainanıyorum” dedi. kaynak  17 ağustos 2009
                                                                              http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12291620.asp

WATERCITY
19-08-2009, 00:42   |  #2  
Taze Üye
15 mesaj

O ceza uygulanan ülkelerde hayat standardı yüksek,yaşam kalitesi yüksek, kişi başına 50.000$ düşüyor,ne ile neyi kıyaslıyorsunuz güldürmeyin bizi. Bütün standartlarımız avrupa-amerikayla aynıymış gibi sanki bir tek bu sorun var, hadi bunuda halledelim der gibi. Bence çok saçma bir karar,o zaman internetin ne anlamı var onu anlamadım.bununla uğraşana kadar bu memlekette yapılan bir sürü yolsuzluk var,İlk önce onları düzeltmeye başlasınlar bazı şeyler düzelmeye başlasın en son buna sıra gelir.yani bütün ülkenin derdi bitti bumu kaldı, tamamen saçmalık bizimle dalga geçiyorlar herhalde, sanki herşeyimiz doğru gibi he,he,hee:)))

Son Düzenleme: WATERCITY ~ 19 Ağustos 2009 20:59
kopuKÇocuk
19-08-2009, 08:17   |  #3  
Yıllanmış Üye
970 mesaj

Görüşlerinin bir kısmına katılıyorum, ancak neden büyük harflerle yazdın.Dikkat etseydin daha iyi olurdu.!

pcman34
19-08-2009, 11:03   |  #4  
pcman34 avatarı
Yıllanmış Üye
728 mesaj

büyük harflerle yazmak forumda bağarmaktır (ben çok uyarı aldım biliyorum :D) burada da varmıdır bilmem

Son Düzenleme: pcman34 ~ 19 Ağustos 2009 11:04
rasso
21-08-2009, 14:50   |  #5  
Yıllanmış Üye
149 mesaj

nasıl farkına varacaklar allah aşkına..gerçi ben hep radyo dinlerim..indirme ile işim olmaz..

atakan692
21-08-2009, 17:20   |  #6  
Taze Üye
4 mesaj

valla isterse hapis olsun cezası indiririm

Kapalı Hesap (113439)
21-08-2009, 20:44   |  #7  
Kapalı Hesap
464 mesaj

sokakta adam kalmaz ya. çok gülünç ..

Doyle
22-08-2009, 01:11   |  #8  
Taze Üye
3 mesaj

Abdurrahman Çelik Kendini ABD de sanıyor.Sanmakla kalmamış kendide inanıyor.
Cezai işlem yapılacaksa önce bu yasayı çıkaranlara yapılmalı örnek olarak. Ne yani hayatlarında hiç film müzik indirmemişlermi. Bir şarkıyı beğendiler ortalıkta yüzbinlerce şarkı film dolanıyor her beğendiklerine paramı veriyorlar. Ay yarılsa, gökler yerlere insede inanmam. En çokta korsana hayır diye yırtınan sanatçı takımına sinir oluyorum. Yemediğimiz hayatımızda görmediğimiz yiyecekleri tıkınıp tatilde kilo verme çabaları televizyonda zırt pırt gözümüze sokuluyor. Yüzmilyarlık otomobillere binip millete nispet yapıyorlar. Bumudur hakkı yenmek, korsan yüzünden parasız kalmak. GEÇİNİZ!
Son söz;
Korsan hakkımızı elimizden alamayacaksınız...

Son Düzenleme: Doyle ~ 22 Ağustos 2009 01:13
mycookie
22-08-2009, 17:23   |  #9  
Yeni Üye
22 mesaj
Alıntı: WATERCITY  
O ceza uygulanan ülkelerde hayat standardı yüksek,yaşam kalitesi yüksek, kişi başına 50.000$ düşüyor,ne ile neyi kıyaslıyorsunuz güldürmeyin bizi. Bütün standartlarımız avrupa-amerikayla aynıymış gibi sanki bir tek bu sorun var, hadi bunuda halledelim der gibi. Bence çok saçma bir karar,o zaman internetin ne anlamı var onu anlamadım.bununla uğraşana kadar bu memlekette yapılan bir sürü yolsuzluk var,İlk önce onları düzeltmeye başlasınlar bazı şeyler düzelmeye başlasın en son buna sıra gelir.yani bütün ülkenin derdi bitti bumu kaldı, tamamen saçmalık bizimle dalga geçiyorlar herhalde, sanki herşeyimiz doğru gibi he,he,hee:)))
Çoğuna katılıyorum.

Emeklerin çalınması olarak bakarsak hareket doğru gibi. Ama işin bir de şu yönü var: indirilen müziklerle çoğu insan meşhur oluyor, şarkıları ezberleniyor. Hızla şarkıları yayılıyor. Reklamlarını yapıyorlar bir nevi. Zaten kazançlarının büyük bir bölümünü konserler oluşturuyor bildiğim kadarıyla. Kumar oynuyorlar bence.

OğuzxPc
23-08-2009, 12:24   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
661 mesaj

kopyala yapıştır yapmış çocuk xD

atikoglu
24-08-2009, 02:59   |  #11  
atikoglu avatarı
Yeni Üye
39 mesaj

Bizde Evdeki PC'den indirmeyiz malum yerlerden indiririz:Kahkaha

TheToweler
25-08-2009, 14:11   |  #12  
Taze Üye
18 mesaj

Ellerinden Geleni Yapsınlar Ama Yinede Kapatamıcaklar.
Çünkü İnternetten Birşey İndirmek Müzik Film Gibi Artık Durdurulamaz Durumda.Binlerce İndirme Siteleri Var İnternette Ayrıca O Sanatçılar İçinde Reklam Oluyor:D Onlar İçin Bence Daha İyi Daha Çabuk Yayılıyo Şarkıları İndirme Diye Birşey Olmasa Kim Para Verir Ki? Kasetlerine Para Verenlerde Var Ama Çok Az Kişi Para Vererek Alıyor Ellerinden Geleni Yapsınlar Biz İndirmeye Devam Edeceğiz...
:D

Umut_Pardus
25-01-2010, 19:39   |  #13  
Yıllanmış Üye
184 mesaj
Alıntı: WATERCITY  

aynen öyle kardeşim kelimesi kelimesine sana katılıyorum...