İnternetten video izlerken aktive olan virüs mü?

Chivalrus
10-05-2009, 01:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Arkadaşlar merhabalar. Öncelikle yaşadığım sorunu açıklıyayım: internette youtube gibi tıkla izle sistemiyle izlenen tüm videolarda yaşadığım bir sorun bu. Videoya tıkladığımdan itibaren ilk 1dk normal bir şekilde videoyu yüklemeye başlıyor ve izliyorum, yaklaşık 1 dk sonra interneti kullanma hızım çok yavaşlıyor çünkü birşey internetimi 110 kb/s(max hızım) ile kullanmaya başlıyor izlediğim videonun yükleme hızıda çok yavaşlıyor doğal olarak ve videoyu kapattığımda da internetimi kullanan her ne ise aynı hızda interneti kullanmaya devam ediyor, internet bağlantımı kesip yeniden başlatmadığım sürecede o her ne ise internetimi maksimum hızda kullanmaya devam ediyor.

*Firewallumun verdiği bilgilere göre dakikalar içinde Bytes received:100mb+ rakamlara ulaşıyor , kısacası kendinden emin şekilde birşeyler indirior bu program/virüs vs..
*Sadece tıkla izle şeklinde olan tüm videoları izlerken oluyor. İnterneti, sorun başlamadan önce ise, düzgünce kullanabiliyor ve herşeyi download edebiliyorum, sorunsuz.
*Adsl modemim wireless değil ve birtek bu PCye bağlı.
*Sorun başladıktan sonra bitDefender programıyla bir virüs tarama yaptım. Sonuç, normal olarak, değişmedi.
*Sorun başlamadan yaklaşık 1 hafta önce anti-virüs programımın süresi bitmişti, virüs bu yolla girmiştir büyük ihtimalle.

Bu sorunu daha önce yaşayan veya duyan var mı ? İnternet hızını neyin nekadar kullandığını görüp o progarmı(virüsü vs.) durdurabileceğim yada bloke edebileceğim bildiğiniz bir program varmı?
* What's Running programını yükledim ama onda böyle bir özellik varmı tam olarak bilmiyorum
Sorunu çözmem konusunda fikri olan biri bunu paylaşırsa gerçekten çok sevinirim, teşekkürler.

Süleyman.
10-05-2009, 12:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bence formatlayın.