İnverter Sorunu Gericom 1720e

hipnoz
26-05-2008, 02:33   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Gericom 1720e modelli bir laptoba sahibim laptobunun inverteri orjinal değildi ve bir gün malesef yandı .ben de o inverter yerine orjinal inverterini bağladım ama çalışmıyor .ekran florasanını kontrol ettim sağlam .inverteri başka bi üründe denedim inverter de sağlam.ekran ışık ayarını kontrol ettim. Üstüne bios güncellemesi yaptım belki bir umut çalışır dedim ama çalışmadı.laptop harici ekrana bağlandığında çalışıyor fakat laptobun ekranından görüntü almak istediğimde inverter çalışmadığından ve florasan yanmadığından ekran karanlık gözüküyor .Ne yapacağımı şaşırdım.İkinci el laptopba dünyanın parasını verdiğimemi yanayım .Yoksa bir ay sonra laptobun arza yapmasına mı.Neyse konuya geri dönelim ben invertere anakarttan gelen kabloları ölçtüm ve ve kablolarda gerekli voltaj vardı neden çalışmadığını çözemedim yardımınızı bekliyorum iyi çalışmalar

İşte size 10 numara uzman sorusu. Ben kendimi bilgisayar konusunda bilgili zannederdim ama konu notebook donanım olunca  durum değişti.

Her neyse kısaca yardımınıza ihtiyacım var.Ve yardım bekliyorum.

Son Düzenleme: hipnoz ~ 26 Mayıs 2008 02:40
orhany
28-06-2008, 11:40   |  #2  
Taze Üye
2 mesaj

orhan

orhany
28-06-2008, 11:46   |  #3  
Taze Üye
2 mesaj

merhaba sorunu çözebildinizmi ? Yukarda yazdıklarınızın aynısı benimde başıma geldi. çıkışlarda voltaj var inverter sağlam ,floresan sağlam  ama yanmıyor.İşin ilginç tarafı anakart çıkışında floresanın parlaklığını açmak için fn tuşu ile fonksiyon tuşlarını kullandığımda ilgili voltajı artırıyorda yani anakart ta sağlam görünüyor.