iOS 5'in Android'den "kopya çektiği" 5 şey!

CHIP Online
09-06-2011, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Apple'ın yeni iOS 5'i Android'den kopya mı çekiyor? Kafaları karıştıran bu sorunun cevapları içeride

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ios- ... gi-5-sey_27394.html

Resimlerle: iOS 5, OS X Lion ve iCloud tanıtıldı!

Apple, bu sonbaharda kullanıma sunulacak iOS 5'deki yeni uyarılar, bulut depolama ve havadan güncelleme (OTA) gibi özellikleri tanıttı. Bu yeni özellikler Apple tarafından 'sihirli' olarak adlandırılsa da bazıları Android'de senelerdir var.

iOS'daki yenilikler iPad ve iPhone kullanıcılarını mutlaka sevindirecektir ancak iOS'u Android'i bu denli kopyalarken 'dünyanın en gelişmiş mobil işletim sistemi' olarak adlandırmak zor.  İşte iOS 5'in Android'den kopya çektiği 5 yer:

Uyarı merkezi: iPhone kullanıcıları iOS 5'de işinizi bölen sıkıcı uyarılarla artık karşı karşıya kalmayacaklar. Bunun yerine uyarılar ekranın üst kısmından kayacak ve hızlıca yok olacak. Tüm uyarıları Uyarı Merkezinden de incelemek mümkün olacak. Ancak bu özellikler 2009'da tanıtılan Android 2.0'den beri Android kullanıcıları tarafından kullanılıyor.

Tüm konu: iOS 5'in Android'den "kopya çektiği" 5 şey!

İzleyin: iOS 5'de Flash seyrettirecek!

Resimlerle: iOS 5, OS X Lion ve iCloud tanıtıldı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: iOS 5'in 'yenilikçi' olduğunu düşünüyor musunuz?

firaristt
09-06-2011, 11:51   |  #2  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

Hayır. Galaxy S'teki deklanşör tuşu olarak açma kapatma tuşunu kullanıyorum bir sorun da olmuyor gayet kolay ve kullanışlı.  Bildirimler zaten uzun zamandır Android'te üstte toplanıyordu. Widgetlar deseniz zaten Android'in en büyük artılarından birisi. Güncellemeler geç gelmiyor bence. Samsung gibi firmalar kendi arayüzlerini ekledikleri için ve bizim Türkcell gibi servis sağlayıcıları da kendi araüzlerini ekleyince 1-2ay hatta daha geç bir sürede geliyordu güncelleme. Artık çıktıktan sonra hemen gelicek, ayrıca güncellemeyi manuel olarak yani pc arayüzünde daha çıkmasını beklemeden dosyalarını indirip telefona kurulabiliyor. Yani özetle Apple her zaman yaptığını yaptı. Olan bir şeyi allayıp pullayıp sanki ilk kendileri bulmuş gibi gösterdiler. Ve bence oldukça başarılılar da. 2000TL bir iP4'e veren alete kötü diyebilir mi? Demez. Benim Galaxy S'i görünce ilk yorumlar direk ezmeye yönelk oluyor zaten. Dokunmatiği iPhone kadar olamaz, iPhone kadar iyi olamaz, ekranı iyi değil.(Bu arada parlaklık sonuna kadar açık şekilde kullanıyorum ve i9000 kullanıyorum yani Süper AMOLED ekranlı cihaz) Bilinçsiz kesim olduktan sonra Apple daha çok para kazanır. Android'ten bence daha iyi bir işletim sistemi. Ama uygulama desteği ilk Apple'a çıkar ama yakında Android bu konuda da Apple'ı geçecektir :D

microfrost
09-06-2011, 14:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
223 mesaj

Android ücretsiz içerikleri ile iOS'tan çok daha iyi.