iOS 5 ve Android'in yaklaşımı!

CHIP Online
13-10-2011, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iOS 5 ve Android, benzer işlevlere sahip olsalar da aslında oldukça farklılar. İşte o farklar!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ios- ... aklasimi_29635.html

Resimlerle: 55 Android canavarı bir arada

iOS 5 iPhone ve iPad kullanıcıları için hazır. Bu sayede Apple iOS cihazlarını kullananlar, Android kullanıcılarının zaten sahip olduğu bazı özelliklere de kavuşmuş oluyor. Ancak iOS 5'in önde olduğu bazı alanlar da bulunuyor. Android ise sahip olduğu eşsiz özelliklerle rekabetteki gücünü korumak istiyor. Sonuç olarak ise görünüş olarak benzer ancak aslında oldukça farklı olan iki işletim sistemi ortaya çıkıyor.

Apple yaklaşımı: Her şey hizmet

iOS 5'deki özellikler, geniş çerçevede tek başlarına çok da önemli değiller, zira Apple, kullanıcıları için hizmet yaratmakla meşgul. iOS 5'de iPhone size yakın bir markete gidip süt satın almanız gerektiğini hatırlatabiliyor. Newstand uygulaması ile gazete ve dergileri otomatik olarak önünüze getirebiliyor. iOS kullanıcılarına iMessages ile mesaj gönderebiliyor, Web sayfalarını okunması kolay bir şekilde işleyebiliyor.

Bir başka deyişle Apple, işleri sizin kafa yormanıza gerek kalmayacak şekilde eline alıyor. iPhone 4S'de bulunan kişisel yardımcı Siri ile kullanıcılar, telefona ne yapması gerektiğini söyleyebiliyor.  iCloud ise cihazda yaptıklarınızı hatırlayarak diğer Apple cihazlarından ve PC'lerden bu veriyi erişilebilir kılıyor.

Tüm konu: iOS 5 ve Android'in yaklaşımı!

Resimlerle: 55 Android canavarı bir arada


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: İki platformu da denediyseniz, hangisini kendinize daha uygun buldunuz?

uGuR.uK
14-10-2011, 13:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Android çok daha heycan verici, detaylı ve gerçektek kişiselleştirmenin babası var... ama yeni çıkan mod'lar, tam oluşturulmamış güncelleştirmeler ve firmaların geç veya hiç yeni sürüm çıkarmaması gibi eksilerde mevcut ve istisnasız bütün android cihaz ve yazılımlarda bir süre kullanımdan sonra ufakta olsa ağırlaşmaya başlaması gibi bir sorun mevcut, eski win.xp'ler gibi, sürekli bakım ilgi bekliyor ki buda insanı sıkıyor bir süre sonra. ben gibi bu alana ilgili biri için bile böyle, dolayısıyla bir süre android kullanıp heves almak iyi olur, ama sonra sıkılınca iOS kesinlikle daha iyi bir alternatif, her daim aldığın ilk gün gibi meret :)