iOS 7, Apple'ı sıkıştırmış durumda!

CHIP Online
05-04-2013, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple, iPhone ve iPad'lerin geleceğini belirleyecek iOS 7 konusunda ciddi sıkuntı mı yaşıyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ios ... -durumda_39575.html

Resimlerle: Galaxy S3 ve iPhone 5 kapışıyor!

iOS'un 2007'den bu yana aynı görünmesi, mobil işletim sistemi hakkındaki şikayetlerin giderek artmasına neden oluyor. Öyle ki, en sıkı Apple hayranları bile yıllardır aynı uygulama listesini görmekten bıkmış durumdalar. Apple'ın iOS 7'de bir değişiklik yapmaması ise Windows Phone, Android gibi bu dönemde tasarım konusunda önemli adımlar atan rakiplerin işi iyice ele almaları anlamına gelebilir.

Branch.com'un Daring Fireball'dan John Gruber, iMore'dan Rene Ritchie, MG Siegler, Engadget'tan Tim Stevens ve The Next Web'den Matthew Panzarino ile gerçekleştirdiği görüşmede Gruber, Apple'ın iOS 7'nin geliştirilmesinde geride kalmış olabileceğini, bu nedenle OS X bölümünden mühendisleri iOS'a kaydırmak zorunda kaldığını söyledi.

2007'de de benzer bir durum yaşanmış, iOS için gerekli olan ek mühendislik nedeniyle OS X 10.5'in çıkışı ertelenmişti. Gruber, iOS 7 üzerinde çalışan mühendislerin ekranlarında bir "polarize filtre" kullanmak zorunda olduğunu, bu şekilde yeni tasarımı iş arkadaşlarından sakladıklarını söylüyor.

Wall Street Journal'ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir raporda iOS 7'deki değişikliklerin oldukça "ılımlı" olacağı iddia edilmişti. Bununla birlikte Gruber'ın toplantısında konuşulanlar, bu raporla çelişir nitelikte. Bu arada Siegler, iPhone'a bir biyometrik tarayıcının (parmak izi tarama işlevi için) da entegre edilebileceğini söylüyor. Dahası Siegler ve Panzarino'nun iddialarına göre bir sonraki iPhone, Passbook ile bütünleşik olarak çalışan yeni bir ödeme sistemiyle gelebilir.

Haziran 2013'teki Apple WWDC etkinliğinde görünmesi beklenen iOS 7 ve iPhone 5S, merak ettiğimiz tüm soruların cevabını verecek.

Tüm Konu: iOS 7, Apple'ı sıkıştırmış durumda!

Resimlerle: Galaxy S3 ve iPhone 5 kapışıyor!

Kaynak: www.chip.com.tr