IP ADRESİ GİZLEMEK

HPQ-User
28-08-2008, 13:12   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

hack sormuş:
ben bilgisayarımın kimliği olan ıp adresini gizlemek istiyorum. bir hacker ya da nette dolaşan biri veya da msn den biri benim ıp adresimi ele geçirip bilgisayarıma giremesin. bunun için en basit olarak ne yapmalıyım. yani öyle bi yol olmalı ki hem çok işime yaramalı hem de bu yolu uygulamam çok kolay olmalı.teşekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
a205 toshiba marka laptop
eset nod 32 antivirüs programı var
intenete kablolu bağlantı yapıyorum
cd writer var
dvd writer yok
şarj ünitesi var

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

SAİNT
28-08-2008, 13:15   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

saklayamazssın ama her 1 yada 2 saniyeye ıp adresini değiştiren programlar mevcut. ama sen eğer sağlam bişey yapmak istiyorsan zaten msn adresindeki insanlara güvenip kaydetmişin belliki biri ile başın dertte sanırım yoksa ben kimin ıp adresini napıyım ve ayrıca yabancımailleri tıklama yada bilmediğin güvenmediğin sitelerden dosya indirme ve flash bellek kullanıyorsan sağlam bir antivirüs programıyla tarat bunlar yeterli.

Son Düzenleme: SAİNT ~ 28 Ağustos 2008 13:16
panda34
28-08-2008, 13:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj

MSN'den kimse IP numaranı öğrenemez , ancak msn'deki kişi bi site linki verirse sende onu açarsan . Sitenin sahibi o kişiyse IP'ni öğrenebilir .

Fatih_ARMAĞAN
28-08-2008, 13:52   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Msn de birisine dosya gönderip almadığın sürece, Webcam i karşıdakine açmadığın sürece birde trojan yemediğin sürece ip adresini kimse öğrenemez.

ip adresini birisinin öğrendiğinden şüpelendiğin zaman modemini kapat aç ip adresin değişir.

Ip gizlemek için bir takım programlar mevcut ama bunlardan çopu zaman verim almak güç..

IP SNOFF yapmak için çok daha detayl ıteknik bilgi gerekir. modeminizin Firewall ınıda açık konuma getirmeniz bir çok sorun için yeterli olucaktır.

zaten bilgisayarında virüs yada torojan yok ise. antivirüsünde düzgünce çalışıyorsa İP adresin birisi tarafından bilinse bile girmesi çok zor ..
girmek için NEtwork hakkında ciddi bir uzman olması gerekir Uzman kişininde seninle ne ilgisi olurki :D gider işine yarıycak  bir bilgisayara bağlanır ;)

Tuğsan
28-08-2008, 14:01   |  #5  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj
sakarboy
ip adresini birisinin öğrendiğinden şüpelendiğin zaman modemini kapat aç ip adresin değişir.
Bu dinamik ip sahipleri için geçerlidir.

GazI_9o9
28-08-2008, 14:07   |  #6  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
1,126 mesaj

ip adresini gizleme gibi bir şey olsaydı internette gezinemezdin.çünkü bağlantı ip ye göre yapılıyor.karşıdaki site ip yi saptayamazsa sana sayfa içeriğini de gönderemez =)

Fatih_ARMAĞAN
28-08-2008, 14:09   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
Tuğsan
Bu dinamik ip sahipleri için geçerlidir.
Şok olmuş

sence bu konu hakkında yardım isteyen birisinin Static IP almış olma ihtimali nedir..

Dinamik IP sahibi için geçerli olduğunu herkes biliyor.
bari Açıklamasını yapta vatandaş faydalansın.

lütfen böyle mesaj yazmak için yada birisinin mesajını alt etmek için bişeyler yazma çabasında olmayın.

Tuğsan
28-08-2008, 14:13   |  #8  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

Sadece tek cümle yazdım.. Amma alınganlık yaptın.. Bugun dinamik ile statik ip arasındaki farkı bilmeyipte sağolsun ttnet tarafından statik ip abonesi yapılmış onlarca abone varken. Tek satırla ufak bir hatırlatma ,düzeltme yaptım..

BU seni rahatsız ettiyse ozelden yazsaydın silerdim mesajımı. Birşeylerinde çabasında değilim kendi düşüncelerini başkasının hareketleri gibi lanse etme

Fatih_ARMAĞAN
28-08-2008, 14:19   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
Tuğsan
Sadece tek cümle yazdım.. Amma alınganlık yaptın.. Bugun dinamik ile statik ip arasındaki farkı bilmeyipte sağolsun ttnet tarafından statik ip abonesi yapılmış onlarca abone varken. Tek satırla ufak bir hatırlatma ,düzeltme yaptım..

BU seni rahatsız ettiyse ozelden yazsaydın silerdim mesajımı. Birşeylerinde çabasında değilim kendi düşüncelerini başkasının hareketleri gibi lanse

yanlış anlıycanı biliyodumki öyle oldu..

sana demek istediğim eksik yazdığımın farkındayım.

bari açıklamasını yapsaydın yani.

modemi kapatıp açmak Statik Ip kullanıcılarında bir sonuç olmaz Dinamik ip ise ip değişir gibilerinden yazsaydın.

böyle bişey yazsaydın demek istedim

direk benim cümlemden alıntı yapıpta altına dinamik ip lerde geçerlidir demen.. bir çok kişi için söylediğim yorumun yanlış olduğu izlenimini verir..

herkes gibi bende bu şekilde lanse olmayı istemem sen istermisin  dostum ???

ser çıktıysamda özür dilerim kırıcı olmak istemedim Göz kırpma

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 28 Ağustos 2008 14:23
Tuğsan
28-08-2008, 14:25   |  #10  
Tuğsan avatarı
Yıllanmış Üye
879 mesaj

Senin yazdığın onca mesajı takip ediyorum, ne bundan öncekilerde nede keza bu mesaıjnda da saçma yada gereksiz birşey bulmadım (cevapların oldukça makul bana göre ).. Sadece eksik bir konuda alıntı yaparak destek oldum. O kadar cümlene,mesajına  bundan önce hiç bir alt etmeye yönelik yada aman açığını bulayımda yüzüne vurayım gibi bir yaklaşımım oldumu ?

Gelelim önerine tabiki de uzun uzun dinamik ip budur staik ip budur diye yazmak daha kullanışlı olurdu. Ama bu konuda forumlarda,internette binlerce konu varken, araştırılmadan açılmış bu başlığa bu kadar kestirme bir cevabı uygun gördüm.

Fatih_ARMAĞAN
28-08-2008, 14:29   |  #11  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

valla seni hiç görmedimki forumda yada denk gelmedim :)

sert çıktığım için özür dilerim ama cidden

forumda böyle birisinin verdiği yorumu yoksayıp yazan tipler çok olduğu için çok snirleniyorum bu konuda..

atıyor ortaya bişe yok o değil bu die öyle bırakıyor.

sanada biraz fazla tepki vermiş olabilirim..;)

AcuNeTiX
28-08-2008, 14:46   |  #12  
Yıllanmış Üye
354 mesaj

Hide IP Platinum

İp'ni gizlemek için bunu kullanabilirsin.

Msnden ip adresi öğrenilmez diyenler, msn plusın küçük bi eklentisiyle bile ip adresi öğrenilebiliyor.Devir değişti artık Uyanın Uyanın....

hidden
28-08-2008, 15:08   |  #13  
Taze Üye
1 mesaj

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

viking20
28-08-2008, 16:18   |  #14  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

jap;Tor;Steganos;Invisible Browsing,...vb var da var ama çoğu bilgisayarı oldukça yavaşlatır,insanı illet eder.Birde hemen söyliyeyim öyle birinin bilgisayarına girmek için doğru eskiden baya uzman olmak gerekti ama artık sırf bu iş için programlar var.Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi okuduklarıma bende inanamadım,hangi yüzyılda kaldınız?yok İP numarası öğrenilemezmiş?çok zormuş?devir değişti dediği gibi.Kolej talebeleri bunu çoktan hallettiler.,gidinde kantinlerinde biraz sohbet edin.

Son Düzenleme: viking20 ~ 28 Ağustos 2008 18:50
Oguzkhan
28-08-2008, 21:39   |  #15  
Yıllanmış Üye
296 mesaj

2 cesıt ıp wardır 1_dıs ıp(modemın ıp sı) modeme res atınca deısır msnden ıp almak ıcın port acık olması lazım msnde tanımadıgın guvenmedıgın kısılerden dosya alma linklere tıklama cam acma yada sen onlara bu seyleri yapma eer bole 1sey yaparsan ve 1seylerden suphelenırsen modeme dırek res at ıp gızlemek ıcın noıp die 1 prg war gızlıo ama cok kasar pc yavas ınt baglanırsın firefox icin ozel ıp gızleme prg war foxyproxy gbı..
2_pc ıp sı bunu almak cok zordur karsı taraftakı kısının bunu alması ıcın cok ıı pc bılmesı lazım bole kısıler zaten senle urasmaz haberlerde goruosun gıderler banka hesabı bosaltır vb.seyler yaparlar senın yapacagın en ii sey ii 1 av kullanman bide o msn ıle ılgılı yazdıklarıma dıkkat etmek olacaktır

AcuNeTiX
28-08-2008, 22:22   |  #16  
Yıllanmış Üye
354 mesaj
Oguzkhan
2 cesıt ıp wardır 1_dıs ıp(modemın ıp sı) modeme res atınca deısır msnden ıp almak ıcın port acık olması lazım msnde tanımadıgın guvenmedıgın kısılerden dosya alma linklere tıklama cam acma yada sen onlara bu seyleri yapma eer bole 1sey yaparsan ve 1seylerden suphelenırsen modeme dırek res at ıp gızlemek ıcın noıp die 1 prg war gızlıo ama cok kasar pc yavas ınt baglanırsın firefox icin ozel ıp gızleme prg war foxyproxy gbı..
2_pc ıp sı bunu almak cok zordur karsı taraftakı kısının bunu alması ıcın cok ıı pc bılmesı lazım bole kısıler zaten senle urasmaz haberlerde goruosun gıderler banka hesabı bosaltır vb.seyler yaparlar senın yapacagın en ii sey ii 1 av kullanman bide o msn ıle ılgılı yazdıklarıma dıkkat etmek olacaktı
Dostum zaten sorunda orda uzman hackerlar bu tür şeylerle uğraşmazlar ama çaylaklar için savunmasız pcler kurt bekleyen kuzu gibidir.

Mesela sana bi örnek vereyim netscan diye bi program duydunmu hiç hayatında paylaşıma açık olan pcler için berbat bi programdır.Çünkü sadece ip adresini yazarsın ve tara düğmesine tıklarsın açık pclere otomatik bağlanır.Ondan sonra basarsın keyloggerı,virusü bunu da genelde çaylaklar kullanır.Diyeceğim şu ki artık hack işi o kadar zor değil o yüzden "uzman hackerlar senin bilgisayarla ne yapsın gider banka hesabı boşaltır" gibi saçma cümleler mazide kaldı.Artık kimin eli kimin cebinde belli değil dostum.

O yüzden bu konularda yardım isteyenlere biraz daha dikkatli cevap yazarsan boş bilgi vermek yerine belki biraz daha dikkatli olmasını sağlayabilirsin.

Son Düzenleme: AcuNeTiX ~ 28 Ağustos 2008 22:23
neolas67
29-08-2008, 00:43   |  #17  
Taze Üye
16 mesaj

ya beyler abartmayın devir değişmiş olabilir ama şu ana kadar hanginizin pcsine hacker girdi hanginize zarar verdi bulması kolay ama kimse bununla uraşmaz anca kolej talebeleri dedikleriniz aralarında şakalaşmak için yapar böle şeyleri gerisi hep banka hesabıydı kredi kartıydı filan o yüzden modemden firewall ı aç ve bi de antivirüsle firewall ın olsun pc de kimse sana dokunmaz bunlarında her şekilde ücretsizini tabir edebilirsin

Oguzkhan
29-08-2008, 02:10   |  #18  
Yıllanmış Üye
296 mesaj
AcuNeTiX
Dostum zaten sorunda orda uzman hackerlar bu tür şeylerle uğraşmazlar ama çaylaklar için savunmasız pcler kurt bekleyen kuzu gibidir.

Mesela sana bi örnek vereyim netscan diye bi program duydunmu hiç hayatında paylaşıma açık olan pcler için berbat bi programdır.Çünkü sadece ip adresini yazarsın ve tara düğmesine tıklarsın açık pclere otomatik bağlanır.Ondan sonra basarsın keyloggerı,virusü bunu da genelde çaylaklar kullanır.Diyeceğim şu ki artık hack işi o kadar zor değil o yüzden "uzman hackerlar senin bilgisayarla ne yapsın gider banka hesabı boşaltır" gibi saçma cümleler mazide kaldı.Artık kimin eli kimin cebinde belli değil dostum.

O yüzden bu konularda yardım isteyenlere biraz daha dikkatli cevap yazarsan boş bilgi vermek yerine belki biraz daha dikkatli olmasını sağlayabilirsin.

ya o prg bnde bılıom ıp aralıgı yazıon paylasıma acık pc ler cıkıo zaten ole prg pc ye gıren hacker deıldır onu herkez yapar hackerler 1kez 1 pc ye zevk ıcın gırmez adamın 1 amacı wardır onun ıcın gırer 1 ev kullanıcısının bılgısayrına gırıpte napsınkı ?

DarkHellKnightX
29-08-2008, 07:29   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj

modemi açıp kapatmak yerine daha kısa bir yol istiyorsanız yeni bir metin belgesi oluşturun içine şu kodları yazıp uzantısını .bat olarak değiştirip kaydedin ;D

@echo off
echo Eski Ip Siliniyor
ipconfig /flushdns
ipconfig /release
echo Ip Adresiniz Yenileniyor
ipconfig /renew
exit

DarkHellKnightX
29-08-2008, 07:33   |  #20  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj

proxy sunucusu da kullanarak ip adresinizi karşı tarafa farklı olarak gösterebilirsiniz ama bu işlemi sadece biraz zorlaştırır

farklı bir forumdan böyle bir yazı buldum komik :D

1. EVİNİZDEN gercek anlamda IP gizlemeniz imkansızdır. Bunu yaptığını iddia eden arkadasta ya yaln soyluyordur yada tam bilgili degildir.

Neden:

A. ister adsl, ister modem, ister bir baska makineden olsun, dinamik(degisken) IP hizmeti aliyorsaniz bile, sonucta hangi telefon numarasindan hangi saatte internete baglandiginiz telekom, superonline, e-kolay ve diger tum sitelerde kayıt altına alınmaktadır.

B. ister proxy server degistire bir program kullanin, ister bu hizmeti veren veb sayfaları icindeki gitmek istediginiz adresi tek tek girmek zorunda oldugunuz kutucuklara yaıp o sayfa ustundeki kutucuga klikleyip o sayfa ustunden istediginiz siteye gidin sonu COM, MİL, GOV, EDU, ORG, ile bitmeyen, NET, CX, BOX gibi alt aglara baglanan herkesin kaydi AYRICA tutulmakta ve silinmemektedir.

C. yuksek ping talebi yapan, veya IP/PORT taramasi yapan (Angry IP scanner gibi program kullanan) herkesin IP/Telefon numarası ayrica kaydedilmektedir.

D. ayrıca IP numaranizi gizlediniz diyelim. MAC adresi denilen ve hemen hemen tüm ethernet karti, routerlı adsl modem ve onboard tum malzemelerde bulunan ve silinemez bir seri numarasi vardir. bunu gizlemeyi veya degistirmeyi bilmiyorsaniz ha IP nizi gizlememissiniz ha telefon numaranizi direkt yazmissiniz hic FARKETMEZ.

E. Evden HACK'leme yaparken yapabileceginiz en iyi sey, paraya kıyıp 6-7 tane ethernet karti almak, ve routerli bi modem kullanıp IP degistirdigine inandiginiz bi yontem kullanip internete oyle baglanmaktir. Ki hala telefon numaraniz KABAK gibi bellidir. Telekomdaki amca sadece sizin evden sirayla degisik makinelerin baglandigini sanacaktir. Ama genede sizin evden baglanildigi BELLİ bikere.

2. eger yaptiginiz hack isi banka veya bir devlet kurumuysa sikayet edilmesini beklemeden kapiniza dayanip dalaginizi ....ceklerdir. TC karsiti bir siteye dadanirsaniz gormemezlikten geleceklerdir.

3. en guvenli hack internet kafeden yapılan hecktir. mumkunse parmak uclariniza uhu surun. kafanizda sapka olsun ve kafeye adiminizi attiginiz andan itibaren kafanizi hic kaldirmayin. (kameralar acisindan) Garsondan alabileceginiz en buyuk icecegi isteyin ki zırt pırt gelip size bakmasin. (tanınma acisindan)
evinize en ters internet kafeye gidin.

4. basinizi belaya sokmamak icin sakin evden ciddi bi heck olayina, IP taramasına filan kalkmayin. Yuksek hacimli islemler filan hepsi hangi servis saglayiciyi kullanırsaniz kullanın kayıt altina alinmakta.

5. unutmayin ki gercekten 100% basarili hack yapmanin İKİ yolu vardir:

A. gidip varoslardan bi ev tutarsiniz. sahte kimlikle elektirik ve telefon baglatirsiniz. icine bi makine atarsiniz ve log mog tutmayacak bi konfigurasyon yaparsiniz. Ve o makinaya baglanirsiniz. Veya direkt o makinanin basina oturup saldirinizi yapıp bi daha o eve donmezsiniz. (ama bu banka, hukumet gibi ciddi hack isleri icin.)
B. uluslar arası sulardaki bir tekneyle isinizi gorup karaya donerken makinenizi suya sutlay.arak ki kıyıda sizi bekleyenler delil bulamasın.

Son Düzenleme: DarkHellKnightX ~ 29 Ağustos 2008 07:36
qizem__
30-03-2009, 21:22   |  #21  
Taze Üye
6 mesaj

ya bişi sorcam bn arkadasım adına bi face actım ve msn dalga gemek için ama kız ögrendı msndende konuştuk baya dalga gectık işte şimdi savcılığa gitcekmış örencem dıo kim oldugunu bn modemı kaptıp actım proxyde yaptım ama olaydan sonra bulurlar dimi cvp verirsenız hemen sevnırım:S

VOY
30-03-2009, 21:35   |  #22  
Yıllanmış Üye
922 mesaj
mengu88
MSN'den kimse IP numaranı öğrenemez , ancak msn'deki kişi bi site linki verirse sende onu açarsan . Sitenin sahibi o kişiyse IP'ni öğrenebilir .
IPGet arayıcıyla msn plus eklentisiyle rahatlıkla açık olan ip yi rahatça öğrenebilir.

qizem__
30-03-2009, 21:38   |  #23  
Taze Üye
6 mesaj

savcılıkta ögrenemezmı

Banned
30-03-2009, 21:45   |  #24  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

sen arkadaşına bu şakayı yaparken ip adresini gizledin mi bir şekilde?

qizem__
30-03-2009, 21:47   |  #25  
Taze Üye
6 mesaj

hyr ondan bulurlar pff şimdi gizledim ama işe yaramaz herhalde