İp adresi Hakkında bi soru

bllacknick
10-10-2009, 22:38   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
62 mesaj

Foruma yazdığımız yazılar oluyor (bu forumu kast etmiyorum)

Acaba İP adresimizden bizim ismimiz vs bilgilere ulaşabilirmi site forum sahibi kişi ?

(Yasal olarak demiyorum ) Yani site sahibi  adam kafasına göre ip mizden ismimizi filan öğrenebilirmi kişisel bilgilerimizi adresimizi vs  vs

OnlyMann
10-10-2009, 22:45   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

ip bilgisi eğer sabitse hangi santralden alındığını görebilir sadece TT tarafından verildiği görülür. bunun haricinde TT tarafından sabit bir blok alınmışsa ki bu resmi kurumlarda mevcuttur hangi kuruma ait olduğu bilgisi görülebilir.

bllacknick
10-10-2009, 22:47   |  #3  
OP Üye
62 mesaj
Alıntı: OnlyMann  
ip bilgisi eğer sabitse hangi santralden alındığını görebilir sadece TT tarafından verildiği görülür. bunun haricinde TT tarafından sabit bir blok alınmışsa ki bu resmi kurumlarda mevcuttur hangi kuruma ait olduğu bilgisi görülebilir.
Öncelikle cevap için saol

benim ip dinamik yani sabit değil

Şimdi bi forum sitesi sahibi benim ip mden bana ulaşamaz değilmi (keyfi olarak yani) sadece üyelik bilgilerimi ve e mail adresimimi görebilir

Son Düzenleme: bllacknick ~ 10 Ekim 2009 22:49
OnlyMann
10-10-2009, 22:50   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

sabit ipniz yoksa modem kapanıp açıldığında farklı bir ip alacaktır. bu da TT tarafından hangi zaman aralıklarında ipnin size tahsis edildiği bilgisi tutulur. Genellikle ulaşılamaz ama nerden (hangi ilden veya ilçeden) bağlanıldığı bilgisini görmek mümkün olabilir. size ulaşabilmesi için modeminizin kapanmaması ve modem içinde bir takım yönlendirmelerin yapılması gerekir. yani TT zaman aralığındaki ipnin size ait olduğunu mahkeme kararı/isteği ile verebilir diye düşünüyorum.

bllacknick
10-10-2009, 22:54   |  #5  
OP Üye
62 mesaj

Yok yasal olarak bulunabiliyor onu biliyorum

Benim sorum adam(site sahibi) keyfi kafasına göre benim ismimi adresimi eline geçirebilirmi

sadece hangi ilçede oturabildiğimi görebilir en fazla öylemi

mac adresi sabit  peki ondan ulaşamazmı ?

Son Düzenleme: bllacknick ~ 10 Ekim 2009 22:58
OnlyMann
10-10-2009, 22:59   |  #6  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

mac adresinden bulmak için bir takım ekstra cihazlar gerekir ki bu ancak TT tarafından sağlanabilir. girilen sitelere göre arama veya dinleme sonucunda bulunabilir.