IP Adresleri!!! 16 hane oluyor
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,IP6 teknolojisiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü ve 11 haneli IP adreslerinin 16 - 17 haneye çıkacağını söyledi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Youtube’aerişimin engellenmesi konusundaki tartışmalar için, “Herkes bu ülkenin hukukunauymak mecburiyetinde. Kimsenin özgürlüğüyle internetiyle alışverişiyle işimizyok” dedi.
Yıldırım, İnterpromedya Araştırma Hizmetleri’ninyaptığı “Bilişim 500”Araştırması’nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, Youtube internet sitesineerişimin engellenmesine yönelik eleştirilere yanıt verdi:“Bu dünya markası falan filan... ‘Efendim,sen bu koskocaman firmaya nasıl kafa tutarsın.’ Kim olursanız olun, evrenselhukuka inanıyorsanız, ülkelerin hükümranlığına saygınız varsa o ülkeninkurallarına uyacaksınız. ‘X’ ülkesinin vatandaşının, ‘Y’ ülkesinde geçişüstünlüğü olmaz. Bu anlayış demokrasiyle de çağdaşlıkla da bağdaşmaz. Bizdiyoruz ki ‘Buyurun, burada iş yapıyorsanız, buranın hukuku neyse, Fatma, AyşeTürkiye’de nasıl muamele görüyorsa siz de aynı muameleyi göreceksiniz.’Kimsenin özgürlüğüyle internetiyle alışverişiyle işimiz yok. Türkiye bir hukukdevletidir, bu herkesi bağlamalıdır.” Yıldırım, hükümetin Avrupa Siber SuçlarSözleşmesi’ne üye olma sürecini başlattığını anımsatarak, bu anlaşmaya tarafolan ülkelerin herhangi bir olay karşısında diğerine hemen haber vereceğinianlattı. Bu konuyu Youtube tartışmaları ile örneklendiren Yıldırım, “Diyelim kibir suç teşkil eden hakaret içeren bir veri var. Youtube’u savunanlarasoruyorum. 47 siteye Genel Başkan ile ilgili video koyuldu, girişimleri yaptık,hepsini çıkardılar. Tek çıkarmayan Youtube’du. Hala çıkarmamışlar. Atatürk içinaynı şeyi yapmıştır. Biz firmalarla falan uğraşamayız. Buradaki sorun,Türkiye’yi muhatap alıp almama sorunudur. Ben bunu tenkit ediyorum. Bu ülkeyibu kadar hafife almak, küçümsemek kimsenin hakkı değil” diye konuştu.
Kaynak: http://finans.mynet.com/haber/An ... lari-16-hane-oluyor