Arkadaşlar bi internet kafeci arkadaşımın kafesinde şöyle bir sorun var makineler normal sorunsuz çalışırken belli bir müddet sonra içlerinden bazıları IP çakışması sorunu veriyor ve interneti kesiyor.
Canımı sıkan nokta neden Ip hatası verdiğidir. Çünkü bütün makinelere tek tek IP numarası verdim.
21 pc var ip numaraları 192.168.1.200 den başlıyor 192.168.1.221 e kadar gidiyor. Fakat nasıl olurda aynı IP numarası vermediğim halde makineler Ip hatası veriyor anlamadım.
Inca marka modem vardı modemi değiştirdim Zyxel Marka bir modem kullandım fakat yine aynı hata devam etti.
cable tester ile kabloları test ettim sorun yok kablolar normal. Makinelerde deepfreeze var virüs yemezler. ana pc ye 2 kere format attım. PC chilin, Panda Titanium, NOD32, Kaspersky ile virüs taraması yaptım. Spyware Doctor, Spysweeper ve Stopzilla ile trojan taraması yaptım makineler son derece hijyenik. Hub ı kontrol ettim ölü switch yok hepsi sağlam. Ayrıca internet hattı dinamik DSL henüz statik değil. o yuzden Statikle ilgili sorunlarlada karşılaşmış olamam.
Birisi bi akıl versin gözünüzü seveyim tıkandım artık.