İp No Saklamak

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
snakedby
03-02-2005, 19:00   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj

Bildiğiniz gibi nette sörf yaparken en önemli konulardan biri güvenlik.Güvenliğimizi sağlamak içinde ip nomuzun kötü niyetli kişilerin eline geçmesini önlemek gerek.Sizlerden ricam ip nosunu her 5-10 saniyede bir değiştiren bir programın olup olmadığı?Yardımcı olursanız çok sevinirim.Saygılar.

snakedby
06-02-2005, 13:43   |  #2  
OP Yeni Üye
43 mesaj

Yapmayın yaa bu konuda hiçbir bilgisi olan yok mu?

ReaL_isT
07-02-2005, 08:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
457 mesaj

Bu konu hakkında pek bi bilgim yok ama madem cevap veren kimse de yok bişiler yazmaya çalışayım.

Öncelikle ip numaram kötü niyetli kişilerin eline geçecek ve benim bilgisayarıma girecekler diye korkuyorsan, ip numaranı gizlemeyi düşünmektense iyi bi güvenlik duvarı kullanmalısın.

Bir de ip spoofing var tabi..(Yani yaptığınız bağlantıda IP adresinizi karşıdaki bilgisayara farklı gösterme işlemi) İleri düzeyde TCP/IP bilgisine sahip olanlar (hackerlar) ip paketlerini editlerek, ip numaralarını değiştirebiliyorlar. Daha az bilgiye sahip olanlar ise web sitelerinde ip logları tutulmasın diye, browserların bağlantı ayarlarını değiştirek, proxy üzerinden bağlantı yapabiliyor. Ama proxy üzerinden bağlansanız bile web sitesi admini, proxy sunucusu loglarından ip numaranızı yine bulur. (sanırım :P)

Bu arada bu ip spoofing olayının pek yasal olduğunu sanmıyorum ve malesef daha fazlada bişi bilmiyorum bu konuda. Merak ediyosanız Google da "ip spoofing" yazın bi sürü şey cıkar eminim.

Kapalı Hesap (2197)
15-02-2005, 16:00   |  #4  
Kapalı Hesap
230 mesaj

Router Al kullan yeter de artar dostum. ama madem adsl modemim ve bunda da router ım ve firewall ım var diyorsan kafanı yorma kimse sana bişey yapamaz ip konusunda. 1. si Dinamik (bağlantıyı kopardıkça değişen ) ip var ve diğer özellikler de girmeyi engelliyor. Onu da aşsalar koparıp bağlantını tekrar bağlanırsın ip adresin değişmiş lur. Ama Cable kullanıyorsan ki bu biraz ip konusunda kötü bir olay, (static ip kullanıyor= sabit olarak bağlantıyı koparsanda değişmeyen ip anlamına gelir) O zaman Norton İnternet Security Kullan yeter sana. modem ip sini (Mac adresi ni bile) clone yapıp aynı ip leri kullanıyor ve saldırı ya da girme anında clone yaptığı yerden seni uyarıyor. Tabi program uzman kullanıcılar için birebir. Normal ve acemi ler için bişey diyemem.

yas
18-02-2005, 13:46   |  #5  
Yıllanmış Üye
592 mesaj

Ya da bir proxy sunucu üzerinden surf yap.

adresindeki proxy'leri kullanabilirsin. Surf hızını da arttırdıkları idda ediliyor.

ozy_92
22-02-2005, 21:06   |  #6  
Yıllanmış Üye
380 mesaj

bence SIAPRO kullan. SIAPRO ne diyeceksen : Steganos Internet Ananoym Pro ... bu program ipni değişik gösteriyo saniyede bir bi almanyadan bi amerikadan oluyosun güzel şey Göz kırpma

doomWAVE
22-02-2005, 21:25   |  #7  
Üye
75 mesaj

a4proxy vardı bi ara google'da arat belki bulursun onu

Recep Baltaş
22-02-2005, 23:40   |  #8  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

chip in hacker araçlarını kullan derim... eski sayılarda 1 yıl önce falan dı galiba...

fikret_akin
23-02-2005, 00:06   |  #9  
Üye
55 mesaj

proxy ama bazen xp de sorun yaratıyo mesela benim pcde bazı siteler açılmıyo :(