İp Sorunu

Thun_Jay
19-09-2007, 20:17   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Merhaba arkadaşlar benim sorunum şu;

Ben bir adet Inca IM-201 modeme sahibim ve benim ip adresim windows altında sürekli 192.168.1.x değeri altında atanıyor ve bu benim için sorun teşkil ediyor nedeni ise mesela bilgisayarımdan bir counter strike server'ı açmaya çalıştığım zaman açtığım server internet servers adı altında çıkmıyor.Arkadaşlarıma ip adresimi versemde server'ıma giremiyorlar ama internetten asıl ip adresi veren sitelere girdiğimde(örneğin;whatismyip.com) ip numaram 88.xx.xx olarak gözüküyor.
   Ben bu yüzden sorun yaşarken bir arkadaşım counter server'ı açtığında ip'si direk 88.xx. olarak atanıyor ve sunucusunada bağlanabiliyorum üstelik onun ip adreside windows altında 88.xx olarak gözüküyor.
   Ben ne yapmalıyımki benim ip'mde windows altında asıl ip adresim olan 88.xx değeri şeklinde gözüksün yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not 1:İkimizde dinamik ip kullanıyoruz.
Not 2:Arkadaşımın modemi usb girişli benimki ethernet girişliydi o yüzden olabilir diye bende usb'ye taktım fakat maalesef hiçbir şey değişmedi.

keshkesh
19-09-2007, 21:11   |  #2  
keshkesh avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
910 mesaj

o sorun ondan kaynaklanmıyor modeminden port yönlendirmesi yapman gerek....

Thun_Jay
19-09-2007, 22:41   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

port yönlendirmesi nasıl oluyor peki her modemim ayar menüsü farklıdır ama hangi ayar başlığı altında olabilir